صدای جمهوری اسلامی ایران


یكی از هم‌رزمان شهید سلیمانی گفت: رفتار حاجی در منطقه در هر قدم یك درس اخلاقی داشت كه نه‌فقط نیروها بلكه حتی فرماندهان را هم تحت تأثیر قرار می‌داد.

حمیدرضا قرائیان هم‌رزم سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در گفت‌وگو با ویژه‌برنامه «عصر مقاومت» از رادیو مقاومت اظهار كرد: من از سال 1393 به‌صورت مستقیم با شهید سلیمانی همكار شدم. در روزهای منتهی به بهمن‌ماه بود كه برای نخستین بار به منطقه اعزام شدم و آن‌جا برای اولین بار، حاج قاسم سلیمانی را از نزدیك زیارت كردم.

وی افزود: وقتی می‌گویم حاج قاسم، حقیقت این است كه در كشور ما ایشان با همین عنوان «حاج قاسم» شناخته می‌شد و صمیمیت و اخلاص او باعث می‌شد تا خیلی‌ها از عناوین رسمی و درجه‌های بلندمرتبه او به‌عنوان سردار و سرلشكر عبور كنند. با این حال، در كشورهای منطقه این‌طور نبود و با وجود اخلاص مستمر و كرامات اخلاقی حاجی، برادران عراقی و سوری برای او احترامی در حد عالی‌رتبه‌ترین شخصیت‌های نظامی و مهم‌ترین شخصیت‌های سیاسی‌شان قائل بودند.

*ماجرای درس اخلاق شهید سلیمانی به فرماندهان ارتش سوریه

این هم‌رزم شهید سلیمانی با اشاره به خاطره‌ای از جریان بازدید از مناطق عملیاتی سوریه با حضور شهید سلیمانی خاطرنشان كرد: در جریان بازدید از مناطق عملیاتی كه با حضور ژنرال‌های عالی‌رتبه ارتش سوریه انجام شد، یكی از نكات بارز و چشمگیر برای همه این بود كه فرماندهان سوری با تعبیر «لك» نیروهای خط را خطاب می‌كردند و به عبارت دیگر، با لفظ «هی» آن‌ها را نزد خود فرامی‌خواندند تا گزارش بدهند درحالی‌كه از سنگر بعدی، همه در كمال شگفتی مشاهده كردند كه حاجی خودش را به سنگرها می‌رساند، رزمندگان را با تعبیر «بُنَیَّ» صدا می‌زد و به آن‌ها «پسرم» می‌گفت.

وی افزود: علاوه بر این، ژنرال‌های سوری در جریان این بازدید حتی از نصب درجه‌های روی سینه هم غافل نشده بودند و در هر مقام، به دنبال تمیزماندن لباس و شلوار یونیفرمشان بودند درحالی‌كه حاج قاسم با یك لباس ساده، غیرنظامی و بدون درجه در بین نیروها حضور پیدا می‌كرد و دست‌آخر شرایط به‌گونه‌ای تغییر كرد كه ژنرال‌ها در گوشه‌ای تنها ایستاده و نیروهای عملیاتی خط مقدم همه به دور حاجی حلقه می‌زدند تا برایشان از تاكتیك‌های رزمی بگوید.

وی ادامه داد: رفتار حاجی در منطقه در هر قدم یك درس اخلاقی داشت كه نه‌فقط نیروها بلكه حتی فرماندهان را هم تحت تأثیر قرار می‌داد. سرانجام این آموزه‌های اخلاقی هم باعث شد تا در بازدیدهای بعدی، ژنرال‌های ارتش سوریه هم از الفاظ مناسب‌تر همچون «یا اَخی» به معنی ای برادرم و موارد مشابه استفاده كنند.

قرائیان تصریح كرد: حاجی در سوریه و عراق و لبنان شرایطی را رقم زده بود كه مستشاران نظامی ایرانی بدون استثنا در هر زمان كه امر به بازگشت می‌شدند، برادران سوری و عراقی و لبنانی ما اشك از دیدگانشان ‌جاری می‌شد كه ما نرویم و علت این بی‌قراری را هم محبت و روحیه برادری ایرانی‌ها عنوان می‌كردند كه همگی در سایه اخلاص عمل حاج قاسم ایجاد شده بود.

وی تأكید كرد: فرماندهی حاج قاسم و كاریزمای شگفت‌انگیز او باعث شده بود تا رزمندگان ارتش سوریه، هر كوچه از شهرهای این كشور را همچون ناموس خود بدانند. در مناطقی كه حاجی حضور پیدا می‌كرد، رزمندگان با تمام شدن گلوله اسلحه فردی‌شان، حتی به قیمت برداشتن اسلحه تروریست‌ها و شلیك با آن اما دست از دفاع برنمی‌داشتند.

این هم‌رزم شهید سلیمانی با بیان اینكه به خاطر همین ویژگی‌های حاجی بود كه خبر ساعت 1:20 دقیقه فرودگاه بغداد، به گوش هر فرد شهری و روستایی در منطقه رسید و قلوب ملت‌ها را آتش زد، گفت: پیام‌های تسلیت زیادی در سوگ شهادت حاجی صادر شد اما به نظر من، بیش از همه ناظر بر ارزش روستاییان سوری و عشایر عراقی بود؛ آن‌هایی كه حتی در قبال اخبار كشور خودشان كمتر واكنش جدی نشان می‌دادند اما با شنیدن این خبر، بی‌پروا اشك می‌ریختند و به‌صورت رسمی عزاداری می‌كردند.

وی ابراز كرد: در روایتی از امیرمؤمنان(ع) آمده كه فرمود با از دست رفتن یك عالم، ضربه‌ای به اسلام وارد می‌شود كه هرگز جبران نخواهد شد. من عقیده دارم كه حاجی به‌عنوان مصداق بارز یك عالم به علم اخلاق و تدبیر، با شهادتش خسارتی به اسلام وارد شد كه هرگز جبران نخواهد شد.

*ای مریم، آسوده باش كه فرزندان زهرا(س) رسیدند

قرائیان با اشاره به خاطره دیگری از عملیات آزادسازی شهر بیجی در كشور عراق با حضور شهید سلیمانی و نیروهای محور مقاومت اظهار كرد: بیجی در كشور عراق، یك شهر بسیار راهبردی است كه به دلیل بهره‌مندی از میادین نفتی و البته حضور اقشار مختلف مسیحیان عراق، اهمیت بسیار ویژه‌ای دارد. ماجرا از این قرار بود كه در دوران اشغال این شهر و حضور نیروهای داعش، مردم بیجی بحران‌های بسیاری را تجربه كردند و جنایت‌های بی‌شماری خصوصاً با محوریت زنان مسیحی رقم خورد.

وی افزود: با این حال، وقتی شهر به بركت حضور حاج قاسم و تعدادی از نیروهای مستشاری ایران آزاد شد، یكی از زنان مسیحی شهر به كلیسای جامع بیجی رفت، با گچ سفید بر دیواری كه مزین به تصویر حضرت مریم بود، نوشت كه ای مریم، آسوده بخواب كه دیگر مسیح به صلیب كشیده نخواهد شد زیرا سلیمانی و فرزندان زهرا(س) آمدند. اینجا بود كه وقتی آن دختر خبرنگار فرانسوی با این تصویر مواجه شد، توییت زد كه «سلیمانی، شوالیه سفیدی است كه با زامبی‌های داعش می‌جنگد».

وی افزود: ریناجود الحاج كه خبرنگار زن مسیحی لبنانی است، زمانی در یكی از یادداشت‌هایش نوشته بود كه ما باید عبای حسن نصرالله را تكه‌تكه كنیم و هركدام از آن را به رزمندگان سوری بدهیم تا غیرت جهادی را فرا بگیرند. همین خانم خبرنگار پس از شهادت حاجی در توییت مشهوری گفته بود كه پروژه شهادت سلیمانی حتی از پروژه محور مقاومت هم بزرگ‌تر است اما همه ما از روز شهادت او، بذر امید برای پیروزی مقاومت در وجودمان بیشتر جوانه زده است.

این هم‌رزم شهید سلیمانی در انتها ابراز امیدواری كرد: همه ما روایت روزی كه به حاجی پیشنهاد كاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری را داده بودند، شنیده‌ایم. با این حال، پاسخی كه حاجی فرمود كه من در انتظار گلوله سرگردانی هستم كه مرا به رفقای شهیدم برساند، به‌روشنی نشان می‌دهد كه دنیا برایش تنگ شده بود و حب دنیا در هیچ سطحی از آن در دلش وجود نداشت. ما هم از خداوند متعال می‌خواهیم كه اعمال ما را به بركت اخلاصی از جنس اخلاص قاسم سلیمانی جلا بدهد تا مورد رضایت و پذیرش او شویم.

انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • زنان با تشكیل حلقه‌های فكری و فرهنگی به جبهه مقاومت كمك كنند

  • احتمال حمله حزب‌الله به تأسیسات هسته‌ای اسرائیل

  • یمنی‌ها باعث نابودی صنعت گردشگری اسرائیل شدند

  • جوانان فلسطینی سپر انسانی تله‌های انفجاری می‌شوند

  • شكایت علیه ترور شهیدسلیمانی هنوز ثبت نشده است!

  • اسرائیل به عمد زنان را هدف قرار می‌دهد/ نتانیاهو، ضدزن و زندگی است

  • نتانیاهو صدای مرگ را در اراضی اشغالی می‌شنود

  • سینمای مقاومت با نسل جوان آشتی كند

  • حزب‌الله توان جنگ فرسایشی را دارد/ اسرائیل هرروز شگفت‌زده می‌شود

  • افزایش روحیه محور مقاومت با همدلی مردم و سفر مقامات ایرانی