صدای جمهوری اسلامی ایران

برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت با مرتضی شعبانی مدیرعامل مركز مستند حقیقت به صورت تلفنی گفت‌وگو كرد.

به گزارش پایگاه خبری رادیو مقاومت؛ مرتضی شعبانی در خصوص مستندهایی كه توسط مركز مستند حقیقت در حوزه مقاومت تهیه و ساخته شده است، گفت: بیش از 300 فیلم مستند در حوزه مقاومت در مجموعه مستند حقیقت ساخته ایم. «ابو زینب» تنها كار سینمایی این مركز در حوزه مقاومت است، همچنین در این حوزه مجموعه های متفاوت مستندی تولید كرده ایم.

وی در بیان برخی از آثار مستند مركز مستند حقیقت عنوان كرد: مجموعه دو قسمتی به نام «زیتون تلخ» را در مورد عقب نشینی و اخراج اسرائیلی ها در سال 2000 تولید كرده ایم. در جنگ 33 روزه نیز مجموعه 7 قسمتی با عنوان «زاهیه» تولید شده است. «دیوار شكسته»، «قصه های قدس» و «غزه 85 مایل» از دیگر ساخته های مركز مستند حقیقت است.

مدیرعامل مركز مستند حقیقت در خصوص مستند «غزه 85 مایل» اظهار كرد: سال 2011 یك كشتی قرار بود از تركیه به غزه برود و برای مردم غزه كمك رسانی كند اما اسرائیلی ها اجازه ندادند و درگیری پیش آمد. مستندی را بر این اساس با عنوان «غزه 85 مایل» به كارگردانی سعید صادقی ساخته شد. این مستند یكی از كارهای شاخص در این حوزه است.

وی افزود: مجموعه سه قسمتی «شهید قدس» از كارهای مركز مستند حقیقت است كه شبكه المیادین آن را دو سال پیش پخش كرد.

*استقبال بی نظیر مردم لبنان از فیلم سینمایی «ابو زینب»

شعبانی به فیلم سینمایی «ابو زینب» پرداخت و گفت: بعد از شكست اسرائیلی ها و خروج آن ها از جنوب لبنان، ما طی سفری كه به لبنان رفته بودیم با مسئولین مقاومت گفت‌وگویی داشتم و نتیجه آن انجام جلسه ای بود كه خدمت سید حسن نصرالله برویم و موضوعاتی كه به آن رسیده ایم را خدمت ایشان ارائه كنیم. نتایج را در ذیل 12 مورد مطرح كنیم، سید حسن نصرالله نیز دو مورد را به ما مطرح كردند و تاكید داشتند آن ها كار شوند از جمله قصه ابو زینب.

وی با بیان این كه عامر كِلاكِش شخصیت اصلی فیلم و رزمنده واقعی است، گفت: این شخص در دروازه مُطِله فلسطین اشغالی عملیات استشهادی انجام می دهد و تعداد زیادی صهیونیست كشته می شوند و چون خانه شان در فلسطین اشغالی بود، مادر خانواده و یكی از خواهرهایش فقط از این ماجرا خبر داشتند و 14 سال شهادت این عضو خانواده را از پدر پنهان نگه می دارند.

مدیرعامل مركز مستند حقیقت اظهار كرد: به پدر گفته بودند عامر به كویت رفته و در آنجا دارد زندگی می كند. حتی نوادیه خواهر شهید نامه می نوشت و در آن یك اسكناس 100 دلاری می گذاشتند و برایش می فرستادند. بعد از این كه اسرائیلی ها از جنوب لبنان رفتند این راز را خود سید حسن فاش كرد و گفت ابو زینب كه از او سخن می گوییم در این نقطه عملیات انجام داده، همان عامر كلاكش است.

وی از داستان ویژه فیلم سینمایی «ابو زینب» گفت و بیان كرد: دو تا از برادرهای عامر در زندان های اسرائیل بودند تا این كه لبنان پیروز شد و آنها از جنوب لبنان خارج شدند. حتی خواهر این شهید را هم اسرائیلی ها به شهادت رساندند. عروس خانواده نیز یك سال در زندان های این رژیم بود و فرزندش را در زندان از دست داد. این خانواده نمونه مقاومت هستند.

شعبانی در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت با اظهار به این كه فیلم به عربی تولید شده و به فارسی دوبله شده است، گفت: این فیلم بارها از شبكه های مختلف تلویزیون پخش شده و امسال قراردادش با صدا و سیما تمام شده است.

وی در خصوص استقبال از فیلم «ابو زینب» در لبنان اظهار كرد: این فیلم به زبان عربی و با فرهنگ آنان ساخته شده است به همین علت از استقبال خوبی هم در بازدید مردم در سینما و هم در رسانه ها برخوردار بود. در این فیلم چهره های سرشناسی حضور دارند كه عمدتا لبنانی هستند.

مدیرعامل مركز مستند حقیقت از تاثیر ساخت كارهای هنری برای ترویج فرهنگ مقاومت گفت و بیان كرد: جبهه مقاومت سال ها تحریم است و اخبارش منتشر نمی شود ولی در غزه انقلابی صورت گرفت و خبر و فیلم های غزه و جنایاتی كه در آنجا در حال انجام است، خوشبختانه از لحاظ رسانه ای منتشر شد و مردم در دنیا شاهد آن بودند و در اعتراض به جنایاتی كه رژیم صهیونیستی دارد انجام می دهد به خیابان ها آمدند. این اتفاق بزرگی است و پیش از این چنین حادثه ای را نداشتیم كه موضوعی كه در جبهه مقاومت دارد می گذرد، فراگیر شود و همه مردم دنیا نسبت به آن واكنش نشان دهند.

وی متذكر شد: در سینما فرصت و زمان وجود دارد و می توان به آن قصه و درام اضافه كرد و با هنرمندی یك موضوعی را ارائه كرد كه مردم را به سالن های سینما بكشانید یا به پای تلویزیون بیاورید تا موضوعی كه مدنظر است را دیگران بیایند و ببینند.

مدیرعامل مركز مستند حقیقت با اشاره به این كه كاركردهای امروزی سرود خیلی بالاست، در عین حال گفت: ما از این كه بتوانیم ویدئو كلیپ به سرعت و به صورت انبوه تولید كنیم غفلت می كنیم. متاسفانه رسانه ها دیر اقدام می كنند و از آنچه در منطقه و دنیا دارد می گذرد عقب می افتیم. اگر بخواهیم سرودی تولید كنیم باید هم به جهت گرافیك و هم به جهت المان های هنری، خودمان را به استانداردهای جهانی نزدیك كنیم.

*تلاش برای تولید آثار به زبان های دیگر

وی افزود: جوانان ما هنرمندانه كار را انجام می دهند ولی سلایق متفاوت است و زبان اثرگذار است. بخش اعظم منطقه عرب زبان است و چون آثار ما فارسی زبان هستند آثار هنری ما پژواك لازمی كه از آن انتظار می رود را ندارند.

شعبانی با اظهار به اینكه مستند سینمایی با عنوان «قاسم» از كارهای اخیر مركز مستند حقیقت می باشد، توضیح داد: بعد از شهادت حاج قاسم، احساس وظیفه شد تا در این زمینه كاری انجام دهیم. خوشبختانه در فضای مقاومت سوریه و عراق تصاویر خوبی در ایام جنگ از سردار سلیمانی داشتیم و این ها به كمك ما آمدند تا در فیلم قاسم بتوانیم زندگی ایشان را از كودكی تا شهادت و كارهای مهمی كه در منطقه انجام دادند در عراق و سوریه، لبنان، جنگ 33 روزه و افغانستان روایت كنیم.

وی افزود: بخش عمده كار به جبهه مقاومت و حضور ایشان به عنوان سرداری كه توانست با تروریست در منطقه مقابله كند و داعش را از بین ببرد، می پردازد منتها كودكی، جوانی و دوره دفاع مقدس در فیلم هست ولی گذراست تا به شرایط امروز برسیم.

مدیرعامل مركز مستند حقیقت با اشاره به این كه راجع به فلسطین دو كار با عنوان «نت های مسی» و «یرموك؛ بهانه ای برای آزادی» ساخته ایم، گفت: مستند «یرموك؛ بهانه ای برای آزادی» در رابطه با فلسطینی هایی است كه یك بار توسط رژیم صهیونیستی از فلسطین رانده شدند و بعدها به سوریه آمدند و در اردوگاهی به نام یرموك اسكان پیدا كردند تا زمانی كه داعش به سوریه حمله كرد زندگی طبیعی خود را داشتند و با حضور داعش و جبهه النصره، یك بار دیگر اینها به خاك مقاومت و استقامتشان و نوع انتخابی كه كردند كنار دولت سوریه و جبهه مقاومت ایستادند و یك بار دیگر اینها از زندگی اردوگاهی خودشان هم رانده شدند.

وی افزود: مستند «نت های مسی» زندگی چند نوجوان را در اردوگاه یرموك پس از جنگ دنبال می كند. یرموك تخلیه شده و مردم آواره شده اند. این بچه ها تلاش می كنند از طریق فروش سیم های مسی كه در خانه های مختلف وجود دارد پولی را بدست بیاورند تا اركستر سمفونیك در یرموك برگزار كنند و مردم را به اردوگاه خودشان برگردانند. نوجوان ها موفق می شوند با فروش محصولاتشان اركستری را اجرا می كنند كه البته چون پولشان به آن حد نمی رسد خودشان می آیند سرود ملی فلسطین را اجرا می كنند و پایان فیلم با سرود فلسطین تمام می شود. در لابلای فیلم بخشی از تاریخ فلسطین را هم از زبان مادر این خانواده می شنویم كه چه بلایی بعد از مهاجرت از فلسطین بر سرشان آمده است.

گفتنی است؛ شما مخاطبان ارجمند رادیو مقاومت می توانید این شبكه رادیویی را روی موج اف ام ردیف 95,5 مگاهرتز و یا از طریق نرم افزار كاربردی ایران صدا دنبال كنید.

همچنین سامانه پیامكی 30000955 آماده دریافت پیامك‌های مخاطبان فهیم رادیو مقاومت است.

مرتبط با این خبر

  • زنان با تشكیل حلقه‌های فكری و فرهنگی به جبهه مقاومت كمك كنند

  • احتمال حمله حزب‌الله به تأسیسات هسته‌ای اسرائیل

  • یمنی‌ها باعث نابودی صنعت گردشگری اسرائیل شدند

  • جوانان فلسطینی سپر انسانی تله‌های انفجاری می‌شوند

  • شكایت علیه ترور شهیدسلیمانی هنوز ثبت نشده است!

  • اسرائیل به عمد زنان را هدف قرار می‌دهد/ نتانیاهو، ضدزن و زندگی است

  • نتانیاهو صدای مرگ را در اراضی اشغالی می‌شنود

  • سینمای مقاومت با نسل جوان آشتی كند

  • حزب‌الله توان جنگ فرسایشی را دارد/ اسرائیل هرروز شگفت‌زده می‌شود

  • افزایش روحیه محور مقاومت با همدلی مردم و سفر مقامات ایرانی