صدای جمهوری اسلامی ایران

امیرعلی جوادیان عكاس ها را تاریخ نگاران معاصر برشمرد و گفت: كودكان غزه بی گناه هستند و دارند در سرزمین شان زندگی می كنند. وظیفه هنرمند صادق و مسلمان و هنرمندی كه دنبال مظلومیت ملت هاست عكاسی از این صحنه های دلخراش است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت؛ امیرعلی جوادیان در گفتگو با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت با ابراز تاسف از جنایات در غزه گفت: هر انسان حق طلبی از این كشتار بی رحمانه مظلومانه ناراحت می شود. همه ملت های آزادیخواه و آزادی بخش از وضعیت مردم در غزه نگران هستند.

وی با بیان این كه در عرصه مقاومت ایران از كشورهای پیشتاز است، اظهار كرد: ایران خودش را در كنار آزادیخواهان می بیند و سعی می كند از مظلومین دفاع كند. در همه دوره ها بعد از انقلاب اسلامی این حركت ادامه دارد.

این عكاس با سابقه و پیشكسوت كشور با اشاره به این كه در عرصه هنر مقاومت در بین تمام هنرهای تجسمی، هنر عكاسی بیشترین شهید و مجروح را در همه عرصه ها چه در عرصه دفاع مقدس و چه در عرصه انقلاب دارد، بیان كرد: الان هم كه بحث مقاومت پیش آمده در بین تمام كشورهای اسلامی هیچ كشوری به اندازه ایران عكاس به جبهه های مقاومت اعزام نكرده است تا خارج از ایران مظلومیت ملت ها را دنبال كنند.

وی افزود: بیش از 50 عكاس ایرانی برای برون مرزی و مقاومت حضوری فعال داشته اند و آثار زیادی خلق شده است و این نشان می دهد ما ایرانی ها حتی در هنر هم به دنبال مظلومیت ملت های دنیا هستیم و هنرمندان ایران بسیار شاخص هستند.

جوادیان اظهار كرد: هنوز هم عكاس های ایرانی دارند فعالیت شان را ادامه می دهند آثاری كه از مظلومیت غزه در ایران هست و عكاس ها عكس گرفته اند در هیچ یكی از كشورهای اسلامی دیده نمی شود.

وی عكاس ها را تاریخ نگاران معاصر برشمرد و گفت: كودكان غزه بی گناه هستند و دارند در سرزمین شان زندگی می كنند. وظیفه هنرمند صادق و مسلمان و هنرمندی كه دنبال مظلومیت ملت هاست عكاسی از این صحنه های دلخراش است. چون عكاس ها خیلی خوب می توانند تاریخ را روایت كنند. در بین همه هنرها عكاس ها هستند كه تاریخ نگاران معاصرند. این تاریخ نگاران در همه عرصه ها حضور دارند و سعی می كنند صحنه ها را ثبت كنند.

این عكاس با سابقه و پیشكسوت كشور با اشاره به این كه عكاس ها به دنبال سوژه های انسان دوستانه و عدالتخواهانه هستند، اظهار كرد: عكاس وظیفه خاصی دارد تا هرجا كه باشد و در هر سرزمینی زندگی می كند در غم و شادی مردم خودش شریك باشد و شادی ها و غم های مردمش را ثبت كند و همسو باشد با دردها و آلامی كه ملت دارند می كشند. خیلی از هنرها در فضاهای دیگری سیر می كنند مثلا نقاشی یا موسیقی می توانند در فضاهای غیر واقعیت خود را تطبیق دهد و سیر دهد ولی عكاسی واقع گرایی خاصی دارد و تاریخ را مصور و تثبیت و ضبط می كند. واقعیت هایی را به صورت مستند برای نسل های بعدی باقی می گذارد.

وی با تاكید بر این كه عكاسی یك زبان بین المللی است، بیان كرد: عكاسی در عین این كه زبان هنر است زبان رسانه است و سریع ترین پیام های هنری را با زبان عكاسی می توانیم به خوبی انتقال دهیم.

جوادیان افزود: وظیفه ما این است كه اگر نمی توانیم خودمان شخصا در غزه حضور داشته باشیم حداقل مظلومیت هایی كه ثبت شده را به نمایش بگذاریم.

وی با اشاره به عكاسی در دوران دفاع مقدس گفت: دفاع مقدس جنگ ناخواسته بود كه بین ایران و عراق پیش آمد و عكس هایی كه از آن زمان گرفته شده به عنوان سند تاریخی باقی مانده است. بنده را به عنوان عكاس فتح خرمشهر می شناسند چرا كه اولین عكس هایی كه از فتح خرمشهر گرفته و ارسال شد عكس های بنده بود.

این عكاس با سابقه و پیشكسوت كشور در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت با بیان این كه در جنگ حوادث عكاس را به دنبال خود می كشاند، اظهار كرد: در جنگ اتفاقات زیادی می افتد اتفاقاتی كه پیش بینی نمی كردیم و حوادث ما را به دنبال خودش می كشید و اصلا تعیین نمی كردیم امروز كجا برویم و از چه موضوعی عكس بگیریم. الان هم همین طور است. هركسی عكاسی غزه را می كند نمی داند قرار است كدام منطقه موشك بخورد و چه حوادثی را به چشم ببیند.

وی افزود: عكاسی تنگاتنگ با لحظات و حوادث است؛ یك نقاش اینقدر به حوادث دلخراش نزدیك نیست. مثلا در عملیات رمضان یك هلی كوپتر عراقی وقتی شلیك كرد در لحظه هشت نفر شهید شدند، صحنه وحشتناكی بود. به طوری كه آنقدر درگیر آن حادثه دلخراش شدم كه یادم رفت عكاس هستم. بعد یادم آمد باید عكس بگیرم یعنی شوك احساسی شدید به عكاس وارد می شود.

جوادیان تاكید كرد: رشته های دیگر وقتی جنگ تمام می شود تازه به دنبال حماسه ها می آیند و آن صحنه را پردازش می كنند ولی عكاس در تنگاتنگ صحنه ها حضور دارد و با جان خودش بازی می كند تا تصویری را ثبت كند.

گفتنی است؛ شما مخاطبان ارجمند رادیو مقاومت میتوانید برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت را شنبه تا چهارشنبه از ساعت 21:00 تا 23:00 روی موج اف ام ردیف 95,5 مگاهرتز و یا از طریق نرم افزار كاربردی ایران صدا دنبال كنید. همچنین سامانه پیامكی 30000955 آماده دریافت پیامك‌های مخاطبان فهیم رادیو مقاومت است.

مرتبط با این خبر

  • زنان با تشكیل حلقه‌های فكری و فرهنگی به جبهه مقاومت كمك كنند

  • احتمال حمله حزب‌الله به تأسیسات هسته‌ای اسرائیل

  • یمنی‌ها باعث نابودی صنعت گردشگری اسرائیل شدند

  • جوانان فلسطینی سپر انسانی تله‌های انفجاری می‌شوند

  • شكایت علیه ترور شهیدسلیمانی هنوز ثبت نشده است!

  • اسرائیل به عمد زنان را هدف قرار می‌دهد/ نتانیاهو، ضدزن و زندگی است

  • نتانیاهو صدای مرگ را در اراضی اشغالی می‌شنود

  • سینمای مقاومت با نسل جوان آشتی كند

  • حزب‌الله توان جنگ فرسایشی را دارد/ اسرائیل هرروز شگفت‌زده می‌شود

  • افزایش روحیه محور مقاومت با همدلی مردم و سفر مقامات ایرانی