صدای جمهوری اسلامی ایران

مجید ملانوروزی با بیان این كه ارتباط فرهنگی و هنری ایران و فلسطین بعد از انقلاب و در زمان دفاع مقدس بسیار بیشتر از اكنون بود، اظهار كرد: در آن زمان هم ترجمه‌های بسیاری از نویسندگان و شاعران فلسطین همچون محمود درویش داشتیم و هم ...

 برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت با دكتر مجید ملانوروزی از فعالان عرصه فرهنگی و هنری كشور به‌صورت تلفنی گفتگو كرد.

 به گزارش پایگاه خبری رادیو مقاومت؛ مجید ملانوروزی با بیان این كه ارتباط فرهنگی و هنری ایران و فلسطین بعد از انقلاب و در زمان دفاع مقدس بسیار بیشتر از اكنون بود، اظهار كرد: در آن زمان هم ترجمه‌های بسیاری از نویسندگان و شاعران فلسطین همچون محمود درویش داشتیم و هم نمایشگاهی بسیار خوبی در فرهنگسرای نیاوران از هنرمندان فلسطینی در دهه 60 برگزار شد.

 وی افزود: بعدها نیز یك مؤسسه فرهنگی در لبنان آثار بسیار خوبی از هنرمندان فلسطین را به ایران آورد و در موزه هنرهای معاصر به نمایش گذاشت كه آن آثار در ایران ماند چرا كه آن مؤسسه زیر بمباران از بین رفت و بسیاری از آثار هنرمندان مقاومت در این موزه وجود دارد و می‌تواند همچنان نمایش داده شوند.

 این فعال عرصه فرهنگی و هنری كشور با اشاره به این كه امروزه ارتباطات با فلسطین بیشتر نظامی است تا فرهنگی گفت: موزه فرهنگ و هنر چه در فلسطین و چه در ایران می‌توانند این اهتمام را بیشتر داشته باشند.

 وی هنرمندان را آیینه حوادث و روزگار خود برشمرد و گفت: هنرمندان بخشی از آثار خود را به موضوع مقاومت اختصاص می‌دهند و اكنون كمتر شاهد هستیم كه نمایشگاهی از آثار هنرمندان مقاومت در كشور برگزار شود مگر موزه فلسطین كه گاهی آثاری را در موزه دفاع مقدس یا مقاومت به نمایش می‌گذارد.

 ملانوروزی در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت با ابراز تأسف از این كه در موزه فرهنگ و هنر نگاه جهانی نداریم، تصریح كرد: سال‌ها است كه نمایشگاه‌ها از طرف وزارت ارشاد برگزار نمی‌شود و در نمایشگاه‌های هنری حضور نداریم. روزبه‌روز سفره فرهنگ و هنر در حوزه دولتی تنگ شده و اهتمامی از دولت در این حوزه ندیده‌ایم. ما همواره در فرانسه نمایندگانی را داشتیم؛ ولی سال‌ها است كه به دلایلی این ارتباطات قطع شده است.

 وی با انتقاد از بی‌كفایتی مسئولین در حوزه فرهنگ و هنر گفت: متأسفانه مسئولین ما از هنرمندان استفاده ابزاری می‌كنند درحالی‌كه همه هنرمندان جهان از جمله پیكاسو را می‌بینیم كه نگاه انسانی به جنگ دارند. همه هنرمندان در جهان همواره در حوزه مقاومت و ظلم كار كرده‌اند. مسئولین ما باید بدانند آثار هنرمندان را باید در موزه‌ها به نمایش بگذارند و از آنها حمایت كنند.

 این فعال عرصه فرهنگی و هنری كشور متذكر شد: شعر و داستان‌های كوتاه و گرافیك با امكانات كمتر و راحت‌تر خلق می‌شوند و حتی در فضاهای مجازی قابلیت انتشار دارند. ولی هنرهای تجسمی نیازمند امكانات است و درعین‌حال هزینه بر است و برای نمایش‌دادن آنها جای تخصصی نیاز است.

 وی تأكید كرد: هنرمندان كار خود را انجام می‌دهند و فقط باید برایشان فضا و احساس ایجاد شود كه این ویژگی را دارند؛ اما متأسفانه مسئولین در بزنگاه‌های خاص فقط می‌خواهند استفاده ابزاری كنند درحالی‌كه باید قدر این هنرمندان را دانست، كتاب‌هایشان را چاپ كرد و موزه‌هایی را برای آثارشان فراهم كرد.

 گفتنی است؛ شما مخاطبان ارجمند رادیو مقاومت می‌توانید این شبكه رادیویی را روی موج اف‌ام ردیف 95,5 مگاهرتز و یا از طریق نرم‌افزار كاربردی ایران صدا دنبال كنید.

 همچنین سامانه پیامكی 30000955 آماده دریافت پیامك‌های مخاطبان فهیم رادیو مقاومت است.

مرتبط با این خبر

  • زنان با تشكیل حلقه‌های فكری و فرهنگی به جبهه مقاومت كمك كنند

  • احتمال حمله حزب‌الله به تأسیسات هسته‌ای اسرائیل

  • یمنی‌ها باعث نابودی صنعت گردشگری اسرائیل شدند

  • جوانان فلسطینی سپر انسانی تله‌های انفجاری می‌شوند

  • شكایت علیه ترور شهیدسلیمانی هنوز ثبت نشده است!

  • اسرائیل به عمد زنان را هدف قرار می‌دهد/ نتانیاهو، ضدزن و زندگی است

  • نتانیاهو صدای مرگ را در اراضی اشغالی می‌شنود

  • سینمای مقاومت با نسل جوان آشتی كند

  • حزب‌الله توان جنگ فرسایشی را دارد/ اسرائیل هرروز شگفت‌زده می‌شود

  • افزایش روحیه محور مقاومت با همدلی مردم و سفر مقامات ایرانی