صدای جمهوری اسلامی ایران

وب‌سایت صهیونیستی هاآرتص نوشت: « حماس و حزب الله موفق شدند قوانین بازی را تغییر دهند.»

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت و به نقل از خبرگزاری فارس؛ عملیات طوفان الاقصی، شكستی بزرگ و برگشت ناپذیر برای رژیم صهیونیستی بود. اسرائیل برای بازگشت به جایگاه قبلی تلاش می‌كند و برای این كار، هدف خود از ادامه جنگ علیه مردم غزه را، نابودی كامل حماس قرار داده است. این سوال كه آیا اسرائیل می‌تواند حماس را نابود كند، از سوی نشریه‌ها و رسانه‌های آمریكایی، انگلیسی و اسرائیلی، مورد بررسی قرار گرفته است.

هاآرتص

وبسایت اسرائیلی هاآرتص كه یكی از حامیان سرسخت صهیونیست‌ها شناخته می‌شود، در گزارشی نوشت: «اسرائیل نمی‌تواند حماس را شكست دهد. وقت آن رسیده كه جنگ را متوقف و به آینده فكر كنیم.» در ادامه این گزارش آمده است: «اسرائیل در این جنگ پیروز نخواهد شد. حماس و حزب الله موفق شدند قوانین بازی را تغییر دهند.»

هاآرتص در گزارشی دیگر در خصوص برنده جنگ غزه نوشت: «اسرائیل گیر كرده است.» این وبسایت صهیونیستی معتقد است كه «به هر طرف كه بچرخید، متوجه می‌شویم كه ما[صهیونیست‌ها] گیر كرده‌ایم.»

گاردین

رسانه انگلیسی گاردین در گزارشی اعلام كرد: «اسرائیل درجنگ علیه حماس، در حال شكست خوردن است؛ اما نتانیاهو و دولت، آن را نخواهند پذیرفت.»

«پل راجر»، استاد دانشگاه برادفورد، در این گزارش نوشته است: «روایت رسمی این بود كه حماس ضعیف شده است؛ اما در واقعیت، دكترین نیروی دفاعی اسرائیل به عنوان یك نیروی عظیم، در حال شكست خوردن است.» به گفته این استاد دانشگاه، اگرچه اسرائیل با كشتن بیش از 20 هزار فلسطینی، زخمی كردن بیش از 50 هزار نفر از آن‌ها و نابودی بخشی از غزه، وجهه بین‌المللی خود را از دست داده است، با این حال ارتش اسرائیل سعی می‌كند این روایت كه حماس ضعیف شده و اسرائیل به زودی در غزه پیروز می‌شود را، به افكار عمومی جهان غالب كند. اما بروز برخی اتفاقات، این روایت را تغییر داده است.»

پل راجر معتقد است: «اتفاق اول آنكه، هیچ شواهد و مداركی وجود نداشت كه مركز فرماندهی حماس، در بیمارستان «الشفا» قرار دارد؛ تا بتواند حمله به آنجا را توجیه كند و دوم، با وجود آنكه ارتش اسرائیل، یكی از پیشرفته‌ترین سازمان‌های اطلاعاتی دنیا را در اختیار دارد، نتوانست محل اسرای اسرائیلی را شناسایی كند.

مورد سوم آنكه، در 12 دسامبر، یك كمین هوشمندانه توسط نیروهای حماس، در بخشی از غزه كه به ظاهر در كنترل نیروهای اسرائیل افتاده بود، عملیاتی گردید. یگان ارتش اسرائیل غافلگیر شد و تلفات زیادی داد. نیروهای پشتیبانی برای این یگان فرستاده شد، اما آن‌ها نیز در كمین نیروهای حماس گرفتار شدند. طی این عملیات، ده‌ها سرباز اسرائیلی كشته و تعداد زیادی به شدت مجروح شدند. این افراد، از نیروهای ارشد اسرائیل بودند. از جمله، یك سرهنگ و سه سرگرد از تیپ حرفه‌ای«گولانی». این عملیات، توسط «حماسی» انجام شده است كه ادعا می‌شد نابود شده و هزاران نفر از نیروهای خود را از دست داده است. حماس می‌تواند چنین عملیاتی را در هر نقطه‌ای از غزه كه بخواهد، انجام دهد. بنابراین، باید به این ادعا كه اسرائیل در جنگ غزه درحال پیشروی است، شك كرد.»

به گفته پل راجر، مورد بعدی كه فاجعه‌ای برای اسرائیل بود، زمانی است كه 3 اسیر اسرائیلی موفق به فرار شدند. اما با وجود آنكه پرچم سفید در دست داشتند و به نشانه عدم حمل سلاح، پیراهن به تن نداشتند، توسط خود سربازهای اسرائیلی كشته شدند. در همین حین، روزنامه «تایمز اسرائیل» تعداد مجروحان صهیونیست را 6125 نفر گزارش كرده است كه از این آمار، بیش از 100 نفر توسط خود صهیونیست‌ها به اشتباه آسیب دیده اند.

به گزارش گاردین: «به هر حال دكترین نظامی ارتش اسرائیل، راه بدی را طی می‌كند و انتقادات فراوانی از جمله انتقاد وزیر دفاع اسبق انگلستان، «بن والاس» را به خود جلب كرده و حتی دولت «جو بایدن» نیز از آنچه كه رخ میدهد كاملا پریشان است».

گاردین ادامه می‌دهد: «این موارد، تنها بخشی از دلایلی است كه بگوییم حملات 7 اكتبر[طوفان الاقصی]، به امنیت اسرائیل ضربات زیادی وارد كرده است. فرماندهان نظامی ارتش اسرائیل می‌دانند كه با وجود تمام لفاظی‌های نتانیاهو، حماس یا حداقل ایده‌های حماس، با نیروهای نظامی نابود نمی‌شود. با این اقدامات، نه تنها اسرائیل درحال تبدیل شدن به دولتی منفور حتی در میان متحدان خود است، بلكه به تشكیل یك نسل از مخالفان رادیكال اسرائیل در حماس، دامن می‌زند.»[1]

رویترز

رسانه آمریكایی رویترز در گزارشی نوشته است: «میراث بنیامین نتانیاهو، به عنوان طولانی‌ترین رهبر صهیونیست‌ها، اكنون با یكی از بدترین شكست‌های امنیتی تاریخ 75 ساله، شكل می‌گیرد. بزرگان اسرائیل، او را مقصر این وضع می‌دانند.» به گفته رویترز: روزنامه صهیونیستی اسرائیل هیوم نوشته است كه «نتانیاهو درست مانند مقامات ارشد ارتش و سرویس اطلاعاتی، خواهد رفت. زیرا آن ها شكست خوردند.»[2]
رویترز در گزارشی دیگر نوشته است: «اسرائیل با شك و تردید در حال فرورفتن به جنگی بی‌سابقه و طولانی است». در این گزارش آمده: «درحالی كه جنگ غزه وارد هفته یازدهم می‌شود، ارتش اسرائیل بدون دستیابی به هدف خود كه نابودی حماس بود، درحال فرار از جنگ است. اما نتانیاهو و برخی از حامیان او، هنوز هم از ادامه جنگ صحبت می‌كنند.»

به گزارش رویترز، یكی از نویسندگان روزنامه اسرائیلی «معاریو» به نام بن كاسپیت، نوشته است: «75 روز پس از فلاكت 7 اكتبر، اكنون در مرحله سرخوردگی هستیم.» همچنین براساس یك نظرسنجی، 35 درصد از صهیونیست‌ها معتقدند كه دستیابی اسرائیل به نابودی حماس بعید است یا در این باره نمی‌توانند اظهار نظر كنند. این آمار در میان صهیونیست‌ها بی سابقه بود.

«ناهوم بارنیا»، نویسنده روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونات»، پرفروش‌ترین روزنامه اسرائیلی نوشته است: «شكی در آن نیست كه درحال حاضر، اسرائیل احساس خوبی ندارد.»[3]

NBC

«آیا واقعا می‌توان حماس را از بین برد؟». این سوالی است كه شبكه NBC تلاش كرده تا با مصاحبه از كارشناسان این حوزه، به آن پاسخ دهد.[4] در اینجا دو نكته وجود دارد: اول آنكه، طبق این گزارش، هدف اصلی اسرائیل از این جنگ، نابودی حماس است و اگر به آن دست پیدا نكند، به معنی شكست رژیم صهیونیستی خواهد بود. نكته دوم آنكه، در گزارش ان‌بی‌سی، حماس به عنوان یك نیروی تروریستی معرفی می‌شود. به عبارتی دیگر، این شبكه از حامیان اشغالگران صهیونیست و مخالفان حماس است و با این اوصاف، به شكست صهیونیست‌ها اعتراف می‌كند.

براساس گزارش NBC «حسین ابیش»، محقق ارشد «موسسه كشورهای عربی خلیج فارس» كه در واشنكتن قرار دارد، در پاسخ به این سوال كه آیا می‌توان حماس را نابود كرد، گفت: «نه. حماس صرفا مجموعه‌ای از افراد یا تجهیزات زیرساختی نیست. تا زمانی كه گروهی از فلسطینیان زنده هستند كه بخواهند خود را حماس بنامند، حماس همچنان وجود دارد. این بسیار احمقانه است كه اسرائیل جنگی را با هدفی غیرقابل دستیابی، آغاز كرده است. تا زمانی كه نتانیاهو به لفاظی‌های خود ادامه دهد، اسرائیل شكست می‌خورد و عملا آن‌ها با اعلامیه‌های خود، بیانیه پیروزی حماس را می‌نویسند.»

«بن هادجز»، ژنرال بازنشسته ارتش آمریكا در پاسخ به این سوال NBC گفته است: «كشتن نیروهای حماس و تخریب زیرساخت‌های آن بعید است كه به حذف حماس منجر شود.» او گفته است: «برای حذف حماس، باید طرح دوكشور اسرائیل و فلسطین شكل بگیرد تا اشخاصی بر غزه حكومت كنند و حماس حذف شود.» لازم به ذكر است كه طرح آمریكایی «دوكشور»، سال‌ها پیش شكسته خورده است.

سرهنگ «میری ایسین» كه یكی از افسران بازنشسته ارتش اسرائیل است در پاسخ به امكان نابودی حماس گفت: «از نظر حذف تسلیحات و زیرساخت‌ها ممكن است. اما باید دانست كه حماس یك ایدئولوژی، جنبش اجتماعی و یك حكومت است. ما باید جلوی پیوستن مردم فلسطین به حماس را بگیریم.»

«رایان بول»، یك چهره ضدایرانی و تحلیلگر ارشد خاورمیانه و شمال آفریقا در باره توانایی اسرائیل برای نابودی حماس گفت: «ریشه كن كردن كامل حماس، مستلزم آن است كه اسرائیل نه تنها در نوار عزه، بلكه در لبنان، سوریه، ایران و حتی قطر، عملیات نظامی انجام دهد. اما اسرائیل حتی نتوانسته حماس را از كرانه باختری كه به طور كامل در كنترل خود دارد، ریشه كن كند.»
«دنیل بایمن»، مدیر برنامه مطالعات امنیتی دانشگاه جرج تاون، در این باره گفت: «حماس از پشتیبانی مردم غزه برخوردار است و دارای پیوندهای عمیق آموزشی، اجتماعی و مذهبی است و به عنوان دولت دوفاكتو غزه شناحته می‌شود. همه این‌ها به این معنی است كه حتی اگر اسرائیل رهبران آن را بكشد، بازهم حماس از بین نمی‌رود.»

میدل ایست آی

رسانه انگلیسی «میدل ایست آی» در گزارشی نوشت: «نتانیاهو خواهان فروپاشی حماس بود؛ اما این جنگ می‌تواند منجر به فروپاشی اسرائیل شود.»

مرتبط با این خبر

  • سینمای مقاومت با نسل جوان آشتی كند

  • حزب‌الله توان جنگ فرسایشی را دارد/ اسرائیل هرروز شگفت‌زده می‌شود

  • افزایش روحیه محور مقاومت با همدلی مردم و سفر مقامات ایرانی

  • بزرگترین دستاورد جبهه مقاومت نابودی جایگاه اسرائیل است

  • طوفان‌الاقصی هیمنه رسانه‌ای اسرائیل را شكست

  • جنگ فرسایشی منجر به فروپاشی درونی رژیم صهیونیستی می‌‌شود

  • غفلت مدیران فرهنگی از ظرفیت عظیم سینمای مقاومت

  • امیدواری در جبهه مقاومت با همراهی زنان ایرانی باید جهانی شود

  • ادامه جنگ به نفع صهیونیست‌ها نیست

  • اقدام جدید آمریكا برای پیشبرد مقاصدش، دستاوردسازی كاذب است