صدای جمهوری اسلامی ایران

مكی، كارشناس اروپا و آمریكا گفت: با هر اقدام رژیم صهیونیستی در منطقه، آمریكا همواره اعلام كرده است كه در حملات هیچ مشاركتی نداشته چرا كه به دنبال آن هستند كه مانع حمله گروه‌های مقاومت به منافع آنها شوند.

مرتضی مكی كارشناس اروپا و آمریكا در ارتباط تلفنی با برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت بیان داشت: آمریكا یك قدرت برتر نظامی و سیاسی در جهان است و در سراسر جهان حدود 700 پایگاه دارد و بالاترین بودجه نظامی در جهان با حدود 800 میلیارد دلار در اختیار دارد اما بااین‌وجود مانند گذشته دارای نفوذ سیاسی و قدرت لازم برای تأثیرگذاری حتی بر متحدان خود نیست.
وی ادامه داد: وقایعی كه از سال گذشته در غزه آغاز شده، چالش جدی برای آمریكا ایجاد كرده است در حالیكه اگر جنگ به این شكل ادامه نمی‌یافت، آمریكا نفوذ بیشتری در منطقه داشت و بهتر می‌توانست مسائل خود را در منطقه مدیریت كند. اما آمریكا دیگر نفوذ گذشته را ندارد و تمام متغیرهای لازم را برای كنترل بحران و تنش در سطح منطقه در اختیار ندارد.
مكی با اشاره به كاهش شدید میزان تأثیرگذاری آمریكا در روند تحولات منطقه خاطرنشان كرد: پس از حمله آمریكا به عراق و افغانستان و خروج مفتضحانه آنها از این كشورها موجب شد آمریكا نه‌تنها به اهداف راهبردی خود دست پیدا نكند؛ بلكه به نقطه‌ای رسید كه مجبور شد بسیاری از روند تحولات را تحت مدیریت خود درآورد.
كارشناس اروپا و آمریكا در مصاحبه با رادیو مقاومت از نقاط آسیب‌پذیر بسیار آمریكا در سطح منطقه یاد كرد و گفت: در پی هر اقدام رژیم صهیونیستی در سطح منطقه آمریكا همواره اعلام كرده در حملات هیچ مشاركتی نداشته چرا كه به دنبال آن هستند كه مانع حمله گروه‌های مقاومت به منافع آنها شوند و اقدامات اسرائیل را خودسرانه می‌دانند. اما این مسائل را كسی باور نمی‌كند چرا كه اسرائیل بدون حمایت آمریكا كاری نمی‌تواند از پیش ببرد.
وی همچنین با بیان اینكه قدرت نظامی صرفاً مهم‌ترین مؤلفه برای نقش‌آفرینی یك قدرت جهانی نیست، تصریح كرد: در كنار قدرت نظامی باید قدرت هنجاری و تأثیرگذاری در روند تصمیم‌سازی دولت‌های همسو نیز وجود داشته باشد. در منطقه غرب آسیا تنها دولت‌ها مهم‌ترین متغیر و نقش‌آفرین نیستند بلكه گروه‌های مقاومت بسیاری از معادلات را بر هم زده و به مهم‌ترین مولفه‌ای تبدیل شده‌اند كه آمریكا قادر به نقش‌آفرینی گذشته خود نیست. گروه‌های مقاومت پاسخ‌هایی را به اقدامات آمریكا در سطح منطقه می‌دهند كه حضور و نفوذ نظامی آمریكا را در سطح منطقه به چالش می‌كشد.
مكی اضافه كرد: حملاتی كه از سوی گروه‌های مقاومت لبنان و یمن علیه اسرائیل انجام می‌شود خارج از كنترل آمریكا و اروپاست. رژیم صهیونیستی با گذشت یك سال از جنگ هنوز به اهداف اولیه خود دست نیافته و همین مورد آمریكا را در شرایط سختی قرار داده و هنوز نتوانستند مدیریت بحران در منطقه را آنگونه كه می‌خواهند در دست بگیرند.
وی خاطرنشان كرد: در حال حاضر یك‌روند گذار بین‌المللی شكل‌گرفته و در این روند، قدرت‌ها و دولت‌های نقش‌آفرین باید از این فرصت‌ها در جهت بهره‌برداری و ارتقا موقعیت خود استفاده كنند. حساسیت‌ها در سطح منطقه برای ایران بسیار افزایش‌یافته و شرایط غیرقابل‌پیش‌بینی را تجربه می‌كند. ایران نه شتاب‌زده و نه منفعلانه در قبال تحولات منطقه عمل خواهد كرد و پاسخ‌های قاطعی كه به اسرائیل می‌دهد حامیان مالی اسرائیل را درگیر كرده و معادلات قدرت به سمت منافع آنها حركت نخواهد كرد.

مرتبط با این خبر

  • سینمای مقاومت با نسل جوان آشتی كند

  • حزب‌الله توان جنگ فرسایشی را دارد/ اسرائیل هرروز شگفت‌زده می‌شود

  • افزایش روحیه محور مقاومت با همدلی مردم و سفر مقامات ایرانی

  • بزرگترین دستاورد جبهه مقاومت نابودی جایگاه اسرائیل است

  • طوفان‌الاقصی هیمنه رسانه‌ای اسرائیل را شكست

  • جنگ فرسایشی منجر به فروپاشی درونی رژیم صهیونیستی می‌‌شود

  • غفلت مدیران فرهنگی از ظرفیت عظیم سینمای مقاومت

  • امیدواری در جبهه مقاومت با همراهی زنان ایرانی باید جهانی شود

  • ادامه جنگ به نفع صهیونیست‌ها نیست

  • اقدام جدید آمریكا برای پیشبرد مقاصدش، دستاوردسازی كاذب است