صدای جمهوری اسلامی ایران

كوهكن با بیان اینكه اگر خروجی مقررات بین‌المللی در راستای خواسته‌های غربی ها باشد از آن حمایت می‌كنند، گفت: آمریكا نگران آن است كه اگر احكامی مثل محكومیت نتانیاهو، مرسوم شود، آنها نیز به دلیل جنایاتی كه كرده‌اند، تحت تعقیب قرار گیرند و تصویر دموكراسی آنها در جوامع بین‌الملل به شدت زیر سوال رود.

علیرضا كوهكن، كارشناس مسائل آمریكا و بین‌الملل در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت درباره دلایل مخالفت آمریكا با صدور حكم بازداشت فرماندهان اسرائیلی اظهار داشت: این سیاست آمریكا یك نمود آشكار از یك سیاست دوگانه است. در سال 2022 همزمان با جنگ روسیه و اوكراین، دیوان بین‌المللی كیفری درخواست بازداشت رئیس جمهور روسیه را صادر كرد آمریكا با جدیت موافق آن بود اما امروز پس از حدود 13 ماه جنایت اسرائیل در منطقه، آمریكا به شدت مخالفت می‌كند و آن را رای سیاسی و یهودستیزی می‌داند و این همان استاندارد دوگانه غربی‌هاست؛ لذا اگر خروجی مقررات بین‌المللی در راستای خواسته‌های غربی‌ها باشد از آن حمایت كرده و در غیر این صورت آن را سیاسی می‌دانند.
وی با بیان اینكه آمریكا بزرگترین جنگ افروز دنیاست، ادامه داد: سربازان آمریكا همواره در تمام جنگ‌هایی كه حضور داشتند، مصونیت داشتند چرا كه آنها به وضوح جنایاتی انجام دادند كه ذیل جنایات جنگی قابل دسته بسته‌بندی است. آمریكا نگران آن است كه اگر چنین احكامی مرسوم شود، آنها نیز به دلیل جنایاتی كه كرده‌اند، تحت تعقیب قرار بگیرند و تصویر دموكراسی آنها در جوامع بین‌الملل به شدت زیر سوال برود.
كارشناس مسائل آمریكا و بین‌الملل در مصاحبه با رادیو مقاومت با اشاره به آدم‌كشی ارتش آمریكا، اظهار كرد: اتفاقی كه در سال‌های اخیر، عرصه بین‌الملل را تحت تاثیر قرار داده، این است كه رسانه‌ها یكطرفه نیستند و موضوعات در جهان بازتولید می‌شود. درگذشته با رسانه افكار عمومی را فریب می‌دادند اما امروز این روند تغییر كرده و علیرغم تمام حمایت‌هایی كه از رژیم می‌شود، شاهد یك تنفر بی‌سابقه از آنها در عرصه بین‌المللی هستیم و این تنفر در افكار عمومی اروپا نیز خود را نشان داده و محبوبیت اسرائیل و آمریكا را زیر سوال برده است. البته آمدن ترامپ بر كاهش این محبوبیت نیز اثرگذار خواهد بود.
كوهكن با اشاره به واكنش كشورهای اروپایی در مورد حكم دستگیری نتانیاهو، تصریح كرد: دفعه قبلی كه قرار بود جنایت ارتش آمریكا بررسی شود، اروپاییان تنها به اظهارنظر اكتفا كردند و به نظر می‌رسد این‌بار نیز اقدامی انجام ندهند. اما با توجه به آنكه اساسنامه دیوان در رم تصویب شده، بسیاری از كشورهای اروپایی بر اجرای آن تاكید خواهند كرد.
وی ادامه داد: دلیل دیگری كه اروپاییان حكم نتانیاهو را اجرا كنند، آن است كه در غیر این صورت، موضوع روسیه زیر سوال می‌رود. چرا كه دعوای اكراین و روسیه، هویتی است و نگران آن هستند كه به دعوای موجودیتی تبدیل شود.
كارشناس مسائل آمریكا همچنین پیرامون تحریم دیوان بین‌المللی كیفری و پیامدهای آن گفت: سطح عملی شدن تحریم حائز اهمیت است. اما نشان می‌دهد كه نظام بین‌الملل، نظامی با استانداردهای دوگانه است و باید فكری برای جلوگیری از بازتولید آن كرد.
غربی‌ها طوری ساختار را طراحی می‌كنند كه خروجی مدنظر آنها حاصل شود. ساختارهای بین‌المللی نظام بین‌المللی نیز این گونه است. اما در مواردی مانند افكار عمومی، با نظام بین‌الملل متفاوت است كه باید از آن استفاده كرد و نشان داد سیاست ایران و محور مقاومت برای دفاع از ارزش‌های انسانی سیاست درستی بوده و آمریكا با وجود تبلیغات غربی، ابایی از جنایت و حمایت از جنایت ندارد.

مرتبط با این خبر

  • باید تاریخ شفاهی مقاومت و دفاع مقدس در قالب ادبیات داستانی منتشر شود

  • دستگیری نتانیاهو وابسته به همكاری كشورهای عضو دیوان است

  • بسیج؛ الگوی مقاومت برای پایان جنایت صهیونیست‌ها

  • جهان اسلام باید در دشمنی با اسرائیل مشترك باشند/طرح تمدن نوین اسلامی با تقویت مقاومت

  • اعلام جرم علیه بایدن هم امكان پذیر است

  • قطع حمایت غرب از نتانیاهو به خاطر فشار افكار عمومی

  • محكومیت حامیان فلسطین به عنوان یهودستیز

  • آزادی گروگان‌های اسرائیلی فقط با مذاكره ممكن است

  • متوقف شدن جنگ به نفع مقاومت در دوران ترامپ/ حكم دستگیری نتانیاهو ضمانت اجرایی ندارد

  • ساختار سازمان ملل باید از اساس تغییر كند