سردار محمد زهرایی با بیان اینكه بسیج ظرفیتی برای تبدیل تهدیدات به فرصتهاست، گفت: امیدواریم تا پایان امسال 100 هزار شغل پایدار با كد ملی و بیمه و 50 هزار فرصت شغلی بدون بیمه ایجاد كنیم.
سردار محمد زهرایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی در برنامه «نصر سلیمانی» رادیو مقاومت، بسیج را ظرفیتی برای تبدیل تهدیدات به فرصتها معرفی كرد و گفت: با توجه به اینكه بسیج یك تشكیلات كاملاً مردمی است و حامل گفتمان مفهوم انقلاب هم، خود مردم هستند به همین خاطر یك پنجره فرصت به نام خدمت را تعریف كردیم.
وی با بیان اینكه بسیج سازندگی، بستر را برای خدمترسانی به مردم فراهم میكند، افزود: بسیج سازندگی بیشترین سطح تماس و ارتباط را با مردم دارد و نسبت به سایر اقشار بسیج برای مردم جذابتر است مانند گروههای جهادی و خدمترسانی به مردم مناطق محروم.
رئیس سازمان بسیج سازندگی خاطرنشان كرد: در زمانی كه جهاد سازندگی در وزارت كشاورزی ادغام شد، جهاد سازندگی بر دو پایه تفكر جهادی و محرومیتزدایی از مناطق محروم روستایی استوار بود اما بعد از ادغام، مأموریت محرومیتزدایی از مناطق روستایی بین دستگاههای مختلف تقسیم شد و به همین دلیل هم رهبر انقلاب فرمودند كه این جریان و گفتمان جهادی را بسیج سازندگی دنبال كند.
سردار زهرایی با اشاره به ظرفیت منحصر به فرد سازمان بسیج سازندگی در كشور عنوان كرد: ما برای گسترش كمی و كیفی حضور جوانان و نسل جدید در قالب گروههای جهادی به حوزه دستگاههای اجرایی نیز ورود كردیم، بنابراین بسیج سازندگی علاوه بر اینكه یك سازمان مردم پایه است، یك دستگاه اجرایی نیز هست و طبق قانون مجلس، دستگاههای اجرایی مجاز به انعقاد قرارداد و موافقتنامه با این سازمان است.
وی ادامه داد: اقشار و ردههای مختلف بسیج نمیتوانند طرف قرارداد مالی باشند اما بسیج سازندگی به دلیل اینكه یك دستگاه اجرایی محسوب میشود، این قابلیت را دارد و این یكی دیگر از ظرفیتهای خاص بسیج سازندگی است.
وی با اشاره به اتصال 62 هزار گروه جهادی و نزدیك به یك میلیون نفر به بسیج سازندگی و 30 هزار گروه جهادی در صندوقهای قرضالحسنه گفت: سازمان بسیج سازندگی موازی دستگاههای اجرایی و رقیب هیچ پیمانكاری نیست، این سازمان بازوی اجرایی برای دستگاههای اجرایی برای حل مشكلات مردم است و طرحی را شروع نمیكند مگر اینكه قدم اول آن را خود مردم بردارند.
سردار زهرایی، بسیج سازندگی را به عنوان حلقه میانی بین نظام، دستگاههای اجرایی و مردم توصیف كرد و افزود: معمولاً دولتها وقتی به مردم میرسند، دچار خلأ میشوند اما بسیج چون از دل مردم است با مردم خوب كار میكند و به دلیل وجود شبكهها و حلقههای میانی و وجود خیرین و مشاركت مردم در بسیج، هزینه اجرای پروژهها هم به مراتب پایین تر است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به اینكه نقطه هدف این سازمان، مناطق محروم و توجه به پتانسیل منطقه مانند ارتقای یك محصول مزیتدار است گفت: با مطالعاتی كه انجام دادیم 435 محصول مزیتدار را در مناطق محروم كشور شناسایی كردیم و در مرحله دوم هم 410 محصول دیگر اضافه شد. برای نمونه شهرستان «سرد رود» در آذربایجان شرقی قطب تولید تابلو فرش و شهرستان ملایر نیز قطب منبّت و تولید مبل است.
سردار زهرایی از اتمام 20 هزار پروژه محرومیتزدایی از سال گذشته تاكنون خبرداد و افزود: ما به دولت و مجلس تعهد دادیم كه با تسهیلات دریافتی، اشتغالزایی كنیم كه سال گذشته 123 هزار فرصت شغلی ایجاد شد و امیدواریم تا پایان امسال نیز 100 هزار شغل پایدار با كد ملی و بیمه و 50 هزار فرصت شغلی بدون بیمه ایجاد كنیم.
وی از اجرای برنامه «اهدای نشان ملی فردوس» در 20 آذرماه خبر داد و گفت: رهبر انقلاب در سال 1347 به دنبال زلزلهای كه در فردوس به وقوع پیوست، با جمعی از خیرین و طلاب به مدت دو ماه در این منطقه فردوس كار جهادی كردند و در حقیقت این اولین حضور رهبر در گروههای جهادی بود. ما نیز به پاسداشت این موضوع، به هر خیّر و صندوقی كه در این راستا قدم برداشته برنامه نشان ملی فردوس را با حضور یكی از روسای قوا در 20 آذرماه برگزار و نشان ملی فردوس را تقدیم الگوهای موفق و منتخب خواهیم كرد.
وی افزود: در این برنامه، 8 نشان ملی فردوس (تندیس) و 14 جایزه به منتخبین اهدا میشود و گروههای جهادی كه مشاركت حدأكثری مردم را به همراه داشته باشند برای این نشان انتخاب میشوند.