فعال ارشد مباحث فرهنگی گفت: امروز مقاومت فرهنگی نه تنها یك تكلیف شرعی و الهی است بلكه یك نوع سلاح مبارزاتی در عرصه جنگ نرم و نفوذ فرهنگی دشمن نیز هست و چه بسا اهمیت این عرصه بالاتر از جنگ نظامی باشد.
معصومه امیرلو از فعالان ارشد مباحث فرهنگی، در مصاحبه با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت، به نقش بانوان در عرصه مقاومت فرهنگی اشاره كرد و گفت: مقاومت فرهنگی، حفظ مقوله حجاب در جامعه اسلامی است كه مبارزه در این زمینه كار خطیری است و بانوان مسئولیت بالایی در این عرصه دارند.
وی از حیا و حجاب به عنوان دو عنصر مهم هویتی زن مسلمان نام برد و افزود: نظام سلطه همواره در عرصههای مختلف سعی داشته این دو عنصر را از جامعه اسلامی بگیرد و كرامت زن مسلمان را مورد خدشه قرار دهد تا اندیشه و تفكر انقلابی از زن مسلمان گرفته شده و بنیان خانواده تحت نفوذش قرار گیرد كه تا حد زیادی هم موفق بوده است.
فعال ارشد مباحث فرهنگی با بیان اینكه حفظ حجاب یكی از شاخصههای مهم عزت نفس فردی و صیانت از امنیت عمومی در جوامع مختلف است، اظهار كرد: حفظ حجاب برگرفته از احكام شرعی و به تبع آن وضع قرادادهای اجتماعی در جوامع مختلف است.
امیرلو درمورد حفظ حجاب بانوان در شرایط عادی و شرایط نظامی گفت: مقاومت فرهنگی كه جامعه ایران بعد از انقلاب انجام داد، چشمگیر بود، بطوریكه بانوان باحجاب در عرصههای علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی كاملاً فعال بودند و رعایت حجاب نه تنها خللی در روند فعالیتهای آن ایجاد نكرده بلكه باعث افزایش كیفی عملكرد و خروجی فعالیت آنها نیز شده است.
وی با اشاره به اینكه بانوان لبنانی و فلسطینی در شرایط سخت جنگی و فضای رعبآور، حجاب خود را حفظ میكنند، افزود: این زنان در عرصه جنگ با حفظ حجاب خود دلاور مردانه مبارزه میكنند، كما اینكه ما هم در هشت سال دفاع مقدس بانوانی را داشتیم كه با حفظ حجاب به این جبهه كمك میكردند.
فعال ارشد مباحث فرهنگی تصریح كرد: امروز مقاومت فرهنگی نه تنها یك تكلیف شرعی و الهی است بلكه یك نوع سلاح مبارزاتی در عرصه جنگ نرم و نفوذ فرهنگی دشمن نیز هست و چه بسا اهمیت این عرصه بالاتر از جنگ نظامی باشد.
امیرلو از ضعف نظارت بر عملكرد دانشگاهها درخصوص نوع پوشش دانشجویان انتقاد كرد و گفت: متأسفانه نوع پوشش برخی دانشجویان متناسب با فضای دانشگاهی نیست و شأن دانشگاه در آن رعایت نمیشود، از این رو نیازمند یك تغییر و تحول اساسی و تعریف چارچوبهای دقیق در این عرصه هستیم.
وی در مصاحبه با رادیو مقاومت با تصریح بر اینكه امروز پرداختن به مقوله حجاب در ذهن برخی مسئولان به عنوان یك مسئله رده اول و با اهمیت تلقی نمیشود، گفت: در حال حاضر ارائه الگو و تعیین چارچوب و وضع قوانین مشخص در زمینه پوشش اسلامی در دانشگاه كاملاً ضروری است.
فعال ارشد مباحث فرهنگی با بیان اینكه مجلس شورای اسلامی و ارگانهای فرهنگی به ویژه شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه مسئولیت دارند، اظهار كرد: مراكز نظارتی باید چارچوب و قوانینی را در این زمینه تعریف كنند و طبق الگو عمل كنند.