صدای جمهوری اسلامی ایران

صادق‌لو با بیان اینكه خلأ قدرت در سوریه به احتمال زیاد گسترش پیدا می‌كند، گفت: تفاوت‌های فرهنگی و زبانی و مذهبی در سوریه بسیار زیاد است و از طرف دیگر چالش‌ها و سناریوهای احتمالی در آینده سوریه قابل تصور است.

سعید صادق‌لو، كارشناس مسائل بین‌الملل در مصاحبه با برنامه «نصر سلیمانی» رادیو مقاومت، با اشاره به ماهیت بین‌المللی جبهه مقاومت و پرچم این جبهه اظهار كرد: امروز جبهه مقاومت سراسر كره خاكی را در نوردیده، بطوریكه مساحت جبهه مقاومت 510 میلیون كیلومتر مربع است اما جمع مساحت آمریكا و شركای غرب به 10 میلیون كیلومتر مربع هم نمی‌رسد.

وی با بیان اینكه قلب و فكر ملت‌های جهان فارغ از دولت‌ها متوجه جبهه مقاومت و حمایت از مظلومان فلسطین است، افزود: دانشجوی آمریكایی كه در دانشگاه هاروارد در دفاع از مردم مظلوم فلسطین پرچم به دست می‌گیرد هم بخشی از جبهه مقاومت محسوب می‌شود.

كارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینكه خلأ قدرت در سوریه به احتمال زیاد گسترش پیدا می‌كند، گفت: تفاوت‌های فرهنگی، زبانی و مذهبی در سوریه بسیار زیاد است و از طرف دیگر چالش‌ها و سناریوهای احتمالی در آینده سوریه قابل تصور است.

صادق‌لو ادامه داد: اگرچه هیئت تحریرالشام، گستره شام را تا حدود زیادی به دست گرفته اما به احتمال زیاد ممكن است همین تحریرالشام نیز به پایان برسد چون هم‌اكنون گروهك‌های مختلفی در خاك سوریه فعال هستند و یكی از سناریوهای احتمالی می‌تواند جنگ داخلی در سوریه باشد.

وی با اشاره به بحث تداوم نفوذ قدرت‌های خارجی و ایجاد چالش‌های انسانی و اجتماعی در طول زمان در سوریه گفت: رهبر انقلاب در سخنرانی اخیر خود تبیین فرمودند كه آمریكایی‌ها و اسرائیلی‌ها منابع خدماتی و انرژی را در سوریه از بین بردند.

كارشناس مسائل بین‌الملل همچنین درباره تأثیرات تغییرات اقلیمی بر اقدامات باند جنایتكار رژیم صهیونیستی بیان كرد: منطقه جولان اشغالی سالیان سال است كه در اشغال باند جنایتكار قرار گرفته و یكی از عواملی كه اسرائیلی‌ها ترجیح دادند این منطقه را اشغال كنند، منافع ژئوپلیتیكی خاصی است كه در این منطقه وجود دارد و مهم‌ترین بحث هم مشكلات مربوط به آب است.

صادق‌لو گفت: از آنجایی كه گروه‌های مختلف نژادی و مذهبی در این سرزمین زندگی می‌كنند، لذا ممكن است یك جمهوری دموكراتیك از طریق ائتلاف احزاب در سوریه شكل بگیرد كه البته احتمال آن ضعیف است. از طرف دیگر احتمال دارد حكومت سلفی توسط تحریرالشام در سوریه سركار بیاید و تشكیل جمهوری فدرال هم دور از ذهن نیست.

وی، شكل‌گیری دولت بدون اقتدار مركزی، آشوب مدیریت‌شده در سوریه و توزیع ضعف بین همه طرف‌های درگیری را از مهمترین اهداف آمریكایی‌ها و اسرائیلی‌ها در سوریه عنوان كرد و افزود: مقام معظم رهبری در دیدار هزاران نفر از اقشار مردمی فرمودند «نباید تردید كرد كه عامل اصلی اتفاقات سوریه در اتاق فرمان آمریكا و اسرائیل طراحی شده و یك دولت همسایه سوریه هم در آن نقش دارد اما گستره مقاومت بیش از گذشته تمام منطقه را فرا خواهد گرفت.»

كارشناس مسائل بین‌الملل درمورد راهبرد گسترده غربی‌ها به ویژه ایالات متحده آمریكا برای آینده سوریه گفت: دولت‌های غربی و حتی نتانیاهو در شب سرنگونی حكومت بشار اسد خطر را حس كردند و احتمال دادند كه سرزمین سوریه درگیر گروهك‌های تكفیری متعدد شود و از طرف دیگر اسرائیل همه تأسیسات خدماتی و انرژی و نظامی سوریه را بمباران كرد اما الجولانی در حال جولان دادن و شادی كردن در سوریه است و این به معنای همكاری الجولانی با اسرائیل است.

مرتبط با این خبر

  • آتش‌بس خللی در فعالیت نظامی‌سیاسی حماس ایجاد نمی‌كند

  • هراس صهیونیست‌ها از دومین طوفان‌الاقصی

  • توافق آتش‌بس در غزه؛ برگ برنده‌ای برای مقاومت فلسطین

  • توافق آتش‌بس، حذف اسرائیل از منطقه را سرعت می‌بخشد

  • امروز بهترین زمان برای محاكمه و اعدام سران نظامی اسرائیل است

  • نهادهای آمریكایی شناخت درستی از واقعیت‌های اجتماعی و سیاسی ایران ندارند

  • گوهر وجودی آمریكا، توطئه چینی علیه ایران است

  • آمدن مجدد ترامپ، طلیعه جدیدی از تحولات در صحنه خاورمیانه است

  • آتش‌بس در غزه نباید باعث فراموش‌شدن جنایات اسرائیل شود

  • چند مرحله‌ای بودن توافق آتش‌بس در غزه ضامن اجرایی‌شدن آن است