صدای جمهوری اسلامی ایران

ثروتی به بررسی وضعیت گروه‌های تروریستی مانند القاعده و طالبان و ارتباطات آنها با سرویس‌های اطلاعاتی غربی، به ویژه آمریكا و تركیه، پرداخت و بیان كرد: این گروه‌ها به دلیل حمایت‌های خارجی، به تدریج از كنترل خارج شده و ممكن است به تهدیدی برای منافع آمریكا تبدیل شوند. به عنوان مثال اسامه بن لادن، ابتدا توسط آمریكا ایجاد شد اما بعدها حذف گردید.

هادی ثروتی، تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتگو با برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت، به تاریخچه گروه‌های فلسطینی پس از جنگ 1967 اشاره كرد و گفت: این گروه‌ها به كشورهای همسایه مانند عراق، سوریه و لبنان رانده شدند و به سازماندهی و ایجاد تیپ‌های نظامی پرداختند.

وی افزود: برخی از این گروه‌ها در جریان بهار عربی به معارضه پیوستند، در حالی كه برخی دیگر به دلایل ایدئولوژیك از این اقدام خودداری كردند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی به گروه تحریرالشام، به رهبری جولانی، اشاره و اظهار كرد: این گروه، دارای دیدگاه اخوانی است و نگران گروه‌های فلسطینی مستقل در سوریه است، این نگرانی‌ها منجر به ایجاد صف‌آرایی و محدودیت‌هایی برای این گروه‌های فلسطینی شده است.

ثروتی به نقش آمریكا به عنوان بازیگر اصلی در این معادلات اشاره كرد و گفت: این كشور به تحریرالشام دستور داده تا گروه‌های فلسطینی را كنترل و مهار كنند تا از بروز قیام‌های مردمی جلوگیری شود. واكنش‌های اخیر تحریرالشام علیه معارضین، نشان‌دهنده نگرانی‌های این گروه‌ها از قدرت‌گیری فلسطینی‌ها و احتمال بروز ناآرامی‌ها در سوریه است.

وی به بررسی وضعیت گروه‌های تروریستی مانند القاعده و طالبان و ارتباطات آنها با سرویس‌های اطلاعاتی غربی، به ویژه آمریكا و تركیه، پرداخت و بیان كرد: این گروه‌ها به دلیل حمایت‌های خارجی، به تدریج از كنترل خارج شده و ممكن است به تهدیدی برای منافع آمریكا تبدیل شوند. به عنوان مثال اسامه بن لادن، ابتدا توسط آمریكا ایجاد شد اما بعدها حذف گردید.

این تحلیلگر مسائل سیاسی در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت با انتقاد از موضع‌گیری جولانی، رهبر گروه تروریستی جبهه النصره، نسبت به آمریكا و رژیم صهیونیستی اظهار كرد: این گروه‌ها به دلیل منافع مشتركشان در حال حاضر علیه بشار اسد متحد شده‌اند، اما در آینده ممكن است با یكدیگر درگیر شوند.

ثروتی راهبرد آمریكا را حفظ رژیم صهیونیستی و تجزیه كشورهای منطقه دانست و افزود: این سیاست‌ها ممكن است در آینده با منافع ملی كشورهای منطقه در تضاد قرار گیرد.

وی از تحركات رژیم صهیونیستی در سوریه و تلاش‌های آن برای تقویت موقعیت خود در برابر حزب‌الله و ایجاد درگیری‌های بیشتری ابراز نگرانی كرد و ادامه داد: این گروه‌های تروریستی باید در رفتارهای خود تجدید نظر كنند تا بتوانند به عنوان یك نیروی اسلامی مشروعیت پیدا كنند، اما به نظر می‌رسد كه این امر بعید است و در نتیجه، درگیری‌های داخلی و تضاد منافع در آینده اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

مرتبط با این خبر

  • یمن بازیگردان اصلی منطقه شده است

  • مستند «آورتین» نگاه جدیدی به زندگی سردار سلیمانی دارد

  • عامل اصلی بقای حماس، اعتقادات دینی و ارزش‌های اسلامی است

  • شكست‌های اسرائیل باعث تزلزل ساختار اجتماعی‌اش شده است

  • تلاش تركیه برای آزادسازی داعشی‌های سوریه با هدف فشار بر عراق

  • تغییر موازنه قدرت با تاكتیك‌های جدید حماس/ اعتراف دشمن به ضعفش

  • جوزف عون واقعیت‌های عینی را نادیده نمی‌گیرد

  • عمر دولت جدید لبنان درگرو تأمین منافع حزب‌الله است

  • رسانه‌های محور شرارت بر واقعیات میدان سرپوش می‌گذارند

  • حقوق بین‌الملل با اتفاقات غزه بی‌اعتبار شده است