كارشناس مسائل غرب آسیا، ورود اروپاییها به سوریه را در راستای مقابله با چین و روسیه و تضمین امنیتِ رژیم صهیونیستی و در كنار آن استفاده از منابع این كشور برای سرمایهگذاری دانست.
سیدهاشم موسوی، كارشناس مسائل غرب آسیا، در مصاحبه با برنامه "رقص جولان" رادیو مقاومت، با اشاره به ادامهیافتن تحریمهای سوریه اظهار كرد: كشورهای اروپایی برسر آمدن به سوریه رقابت دارند چرا كه در مدت یك دهه سوریه تحریم بود و امروز به زمینی بكر و مناسب برای سرمایهگذاری بدل شده است. این كشور در زمینه كشاورزی، صنعتی و معدنی مستعد است و كشورهای غربی درصددِ ورود به این فضا هستند.
وی افزود: اروپایی و آمریكاییها سعی در مشروعیت بخشیدن به تحریرالشام ندارند و بسیاری از افرادِ این كشور ریشه در غرب دارند.
كارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: مسئله دیگر به مدیریت تحریرالشام بازمیگردد و آمریكا درصددِ مهار این گروه برای جهت دادن به رفتار این تروریستهاست.
موسوی تصریح كرد: تحریرالشام به صورت غیرمستقیم تحت تأثیر مدیریت غربیها قرار دارد ولی اكثر اعضای آن از شرقِ عالم جمع شدهاند و لذا روسیه و چین برای ارتباط با تحریرالشام وارد عمل نشدهاند.
وی ورود اروپا به سوریه را در راستای مقابله با قدرتهای شرقی اعم از چین و روسیه دانست و گفت: فرمانده میدان نظامی در سوریه تركیه و فرمانده سیاسی هم رژیم صهیونیستی است.
كارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان كرد: كشورهای غربی سعی در ایجاد تضمین امنیت برای اسرائیل دارند و لذا ورود آنها به سوریه بدون هماهنگی با رژیم صهیونیستی، امكان پذیر نیست.
موسوی گفت: روابط تركیه و اسرائیل راهبردیتر از آن است كه برسرِ كردها با مشكل و آسیب روبهرو شوند. ارتش تروریستهای چندملیتی قدرت كار در سوریه را ندارند؛ پس یا با كردها خواهند جنگید و یا به سمت عراق گسیل میشوند.
وی افزود: تركیه قصد دارد تكلیف كردها مشخص شود و از طرفی گروههای غیرسوری در این كشور باید وارد یك پروژه كاری شوند.