كارشناس مسائل غرب آسیا اظهار كرد: جوزف عون بعد از رأی آوردن در انتخابات بلافاصله با رویكرد وحدتآفرینی، بحث مقاومت در برابر دشمنان خارجی را مطرح كرد.
محمد مهدی جعفری، كارشناس مسائل غرب آسیا در مصاحبه با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت، در رابطه با انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان اظهار كرد: جوزف عون پس از 12 بار برگزاری جلسه برای انتخاب رئیس جمهور در مجلس لبنان توانست حد نصاب رأی را در مجلس 128 نفره لبنان كسب كند.
وی افزود: حد نصاب رأی برای انتخاب ریاست جمهوری در لبنان 86 رأی است كه جوزف عون در دور اول 71 رأی آورد اما دور دوم با اتفاقاتی كه افتاد موفق به كسب 99 رأی شد و پس از حدود دو سال به عنوان رئیس جمهور جدید در لبنان انتخاب شد.
كارشناس مسائل غرب آسیا درباره روند انتخابات ریاست جمهوری در لبنان گفت: ساختار سیاسی لبنان مبتنی بر اقوام و مذاهب و یك قانون نانوشته با عنوان «توافق
طائف» است. در این قانون نانوشته، نقش ریاست جمهوری از آن مسیحیان مارونی، ریاست پارلمان از آن شیعیان و نخست وزیری هم از آن اعراب سنی است. به عبارت دیگر در این ساختار یك تقسیم قدرت صورت گرفته و رقابت اصلی و تقسیم قدرت بین جریان سیاسی در لبنان بین ائتلاف 8 مارس و ائتلاف 14 مارس است.
جعفری از سابقه همكاری جوزف عون با حزب الله لبنان خبر داد و ادامه داد: جوزف عون از سال 2017 كه فرمانده ارتش لبنان شد، همكاریهای بسیار خوبی با حزبالله داشت و در عملیات مشترك با حزبالله، داعشیهای تروریست را از مرز لبنان خارج كرد و در اتفاقات چند ماه گذشته نیز به عنوان فرمانده ارتش لبنان با حزبالله همكاری كرد.
وی افزود: برخی گمانهزنیها و شایعات درمورد جوزف مطرح میشود از جمله اینكه مخالف حزبالله لبنان است، یا اینكه بحث خلع سلاح حزبالله لبنان را دنبال می كند و مهره آمریكا و فرانسه و عربستان است اما منابع واقعی درمورد این موضوعات وجود ندارد.
كارشناس مسائل غرب آسیا تصریح كرد: آمریكاییها در انتخابات ریاست جمهوری لبنان مشخصاً به دنبال رأیآوردن سمیر جعجع و رساندن این شخص به كرسی ریاست جمهوری در لبنان بودند و عربستانیها و فرانسویها نیز مشخصاً طرفدار ائتلاف 14 مارس و با ائتلاف 8 مارس كه با جنبش حزبالله مخالف هستند.
جعفری با بیان اینكه جوزف عون در جایگاه فرماندهی ارتش با حزبالله همراهی داشت و بعد از رأی آوردن در انتخابات نیز بلافاصله با رویكرد وحدت آفرینی، بحث مقاومت در برابر دشمنان خارجی را مطرح كرد، گفت: عملكرد جوزف عون در جایگاه ریاست جمهوری را باید نسبت به اتفاقاتی سنجید كه در منطقه رخ خواهد داد.
وی تأكید كرد: اگر جوزف عون عملكردی خارج از همكاری با ائتلاف 8 مارس داشته باشد، مسلماً دوران سختی را سپری خواهد كرد و نمیتواند ریاست جمهوری و دولت مستحكم و قوی داشته باشد لذا قضاوتها را باید به عملكرد و موضعگیریهای ایشان موكول كرد.
كارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینكه گفتمان مقاومت باعث عقب نشینی رژیم صهیونیستی شده است، افزود: این شایعه كه ارتش لبنان به همراهی ریاست جمهوری جوزف عون، خلع سلاح حزبالله را دنبال میكند، گزاره اشتباهی است.