صدای جمهوری اسلامی ایران

سفیر سابق ایران در عراق می گوید: «داعش به اربیل حمله كرد. همان روز حاجی بغداد بود و سریع به اربیل رفت. آنها باور نمی‌كردند كه ساعت 10 شب هماهنگی صورت بگیرد و ساعت 4 صبح هواپیمای مهمات در اربیل بنشیند.»

حسن دانایی فر، سفیر سابق ایران در عراق از جزییات تماس مسعود بارزانی با سردار سلیمانی و درخواست وی برای مقابله با داعش و جلوگیری از سقوط كردستان عراق گفت.

دانایی فر گفت: روز سه شنبه كه موصل را گرفتند، بامداد چهارشنبه آقای سلیمانی آمد و مشغول موضوعات در بغداد بود و بنا شد كه من به كردستان بروم. همان چهارشنبه بعدازظهر به اربیل رفتم و با نخست وزیر وقت آقای نچیروان بارزانی جلسه داشتم. آن موقع اقلیم برخورد شایسته ای با پدیده داعش نكرد و اعلام كردند كه ما همسایه جدیدی به نام داعش پیدا كرده ایم. به ایشان عرض كردم این ماجرا زیبنده دولت اقلیم نیست. لااقل سعی كنید مشكلاتی ایجاد نشود.

وی افزود: من به ایشان عرض كردم كه داعش به شما حمله می كند. گفتند ابدا به ما حمله نمی كند. اینها به دنبال سرنگونی آقای مالكی هستند و آقای مالكی هم به ما خیلی كم لطفی كرده و دلیل ندارد خودمان را با یك دولت جدید درگیر كنیم. ما استدلال كردیم كه مطمئن باشید به شما حمله خواهند كرد و آن موقع شما هم از ما تقاضای كمك خواهید كرد و سه بار این جمله را به صورت سؤالی تكرار كردم كه «می دانید آن موقع ما چه كار می كنیم؟» و در پاسخ گفتم ما به شما كمك می كنیم.

دانایی فر ادامه داد: حدود 45 روز بعد داعش به اربیل حمله كرد و آقای مسعود بارزانی رئیس اقلیم كردستان عراق با آقای سلیمانی تماس گرفت. (چون آمریكایی ها آنقدر سنگین هستند و قدرت انعطافشان پایین است و نمی توانند به این سادگی واكنش نشان دهند كه هر كارشان حداقل دو ماه زمان می خواهد.)

وی افزود: همان روز حاجی بغداد بود و سریع به اربیل رفت. بلافاصله جلسه ای گذاشتند و ایشان هم اعلام آمادگی كرد و به جبهه رفتند. اكثر مناطقی كه دست پیش مرگه بود فروپاشید. حاجی داشت نماز می خواند. آنها با التماس گفتند نمازت را تمام كن. سپس گفتند این همه نیرو داشتی، چه شد؟ همان شب حاجی هماهنگ كرد و آنها باور نمی كردند كه ساعت 10 شب هماهنگی صورت بگیرد و ساعت 4 صبح هواپیمای مهمات در اربیل بنشیند. حضور مستشاری در آنجا و كمك به سازماندهی، تجهیز و آموزش اتفاق افتاد. به همین دلیل هم آقای بارزانی كتبی و شفاهی بارها از جمهوری اسلامی ایران تشكر كرد.

سفیر سابق ایران در عراق تاكید كرد: ممكن است كسی تصور كند كه تاریخ دچار آلزایمر می شود. خیر؛ از ویژگی های تاریخ این است كه دچار آلزایمر نمی شود. البته ممكن است كسی تاریخ را تحریف كند ولی نمی توانید تاریخ را حذف كنید.

مرتبط با این خبر

  • اسرائیل توان مبارزه در دو جبهه را ندارد/ اعلام حمایت ایران از سوریه با سفر مقامات

  • اما و اگرهای بازداشت نتانیاهو پس از صدورحكم

  • قرار گرفتن افكار عمومی مقابل اسرائیل/ وجدان‌های جهانی بیدار شده است

  • اسرائیل، نسل مقاوم آینده فلسطین را از بین می‌برد

  • دولت پاسخ اعتماد به غرب را با نفرت دید/ ایران باید رویه خود را تغییر دهد

  • زنان با تشكیل حلقه‌های فكری و فرهنگی به جبهه مقاومت كمك كنند

  • احتمال حمله حزب‌الله به تأسیسات هسته‌ای اسرائیل

  • یمنی‌ها باعث نابودی صنعت گردشگری اسرائیل شدند

  • جوانان فلسطینی سپر انسانی تله‌های انفجاری می‌شوند

  • شكایت علیه ترور شهیدسلیمانی هنوز ثبت نشده است!