كارشناس مسائل سیاسی و روابط بینالملل، با بیان اینكه حكم دستگیری نتانیاهو پیامدهای سیاسی، امنیتی و دیپلماتیك دارد؛ آن را گامی برای محكومیت صهیونیستها در عرصه جهانی دانست.
مجتبی جلالزاده، كارشناس مسائل سیاسی و روابط بینالملل در گفتگوی تلفنی با رادیو مقاومت با اشاره به صدور حكم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط دادگاه بینالمللی به دلیل جنایات جنگی آنها گفت: براساس سابقه تاریخی، كشورها متعهد هستند با احكام دادگاه بینالمللی كیفری همراهی كنند اما در عرصه عمل، این حكمها چندان كارآمد نیستند چرا كه برخی از كشورها یا عضو دادگاه نیستند یا با دادگاه همراهی ندارند. البته كه احكام این دادگاه سوابق مثبتی نیز داشته است.
وی با بیان اینكه كشورها میتوانند براساس این حكم، فشارهای دیپلماتیك را بر اسرائیل وارد كنند، افزود: دادگاه بینالمللی كیفری مهمترین و حقوقیترین ركن نظام بینالملل است، با وجود ضمانت كمرنگ اجرایی و عدم همكاری برخی از كشورها با آن، شاهد پیامدهای سیاسی، امنیتی و دیپلماتیك در حكم اخیر هستیم.
كارشناس روابط بینالملل تصریح كرد: با این حكم، فشار سیاسی بر اسرائیل افزایش پیدا میكند چرا كه دادگاهی در این سطح از بینالملل، بر فرآیند دادرسی علیه نتانیاهو صحه میگذارد و كسی نمیتواند منكر جنایت جنگی غزه شود و این گامی برای محكومیت صهیونیستها در عرصه جهانی است.
جلالزاده در مصاحبه با رادیو مقاومت اذعان كرد: ماشین كشتار صهیونیستها در آینده كوتاهمدت متوقف نمیشود چرا كه آنها دنبال نسلكشی هستند. با وجود گذشتن از یكسال از طوفانالاقصی، برای محكومیت اسرائیل تلاشهایی شده بود و 6 قطعنامه در محكومیت صهیونیستها توسط آمریكا وتو شده است. بنابراین نمیتوان تصور كرد در یك فرآیند طبیعی میتوان به دادگاه شكایت كرد و روند قانونی طی كرد اما این حكم پیامدهای دیپلماتیك خواهد داشت و در تنویر افكار عمومی و تنظیم دولتهای خارجی با صهیونیستها بسیار موثر خواهد بود.
وی ادامه داد: تا پیش از طوفانالاقصی حتی كشورهای عربی بر روی تاریخ اسلام و فلسطین چشم بسته بودند و روابط عادی با اسرائیل در پیش گرفته بودند اما طوفانالاقصی، عادیسازی را بر هم زد و بر خلاف میل سیاستمداران عرب و موافق ملتهای عربی پیش رفت كه همین امر، میتواند شرایط را برای صهیونیستها سخت كرده و موضع كابینه را برای میل به آتشبس تعدیل نماید.
كارشناس مسائل سیاسی و روابط بینالملل یادآور شد: این حكم، جایگاه فلسطین را در عرصه بینالملل و سازمان ملل تقویت كرده و فلسطین میتواند از جامعه جهانی درخواست كند فشار بیشتری را بر اسرائیل وارد كنند. این حكم یك پیروزی نسبی دیپلماتیك حقوقی را برای فلسطینیان به دنبال خواهد داشت.