كارشناس منطقه غرب آسیا اظهار كرد: زمانی كه انصارالله یمن از سلاحهای جدید رونمایی میكند كه تنها در اختیار چند كشور دنیاست، عملاً به نقش ژئوپلیتیكی یمن ضریب میدهد.
هادی رحمانی ساعد، كارشناس ارشد مسائل سیاسی و منطقه غرب آسیا در مصاحبه با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت، با اشاره به بازیگران اصلی در كشور سوریه اظهار كرد: در حال حاضر چند گروه با نفوذ و تأثیرگزار در سوریه حضور دارند. گروه های كُرد «قسد» كه مورد حمایت آمریكا هستند و برداشت نفت سوریه را به نفع آمریكا انجام میدهند. نیروهای جیش الوطنی كه عملاً طرفدار تركیه و در مناطق شمالی سوریه مستقر هستند و هدف آنها هم مقابله با نیروهای كُرد است، همچنین هیئت تحریرالشام شامل 15 گروه و جبهه جنوبی سوریه و یك گروه مزدور نیز در سوریه حضور دارند.
وی افزود: با توجه به اینكه منافع متفاوت در گروههای متفاوت در داخل سوریه تعریف شده لذا هیئت تحریرالشام باید تلاش بسیار زیادی كند تا اجماع بین این گروهها در سوریه اتفاق بیفتد.
كارشناس منطقه غرب آسیا گفت: از طرفی، آمریكا از منافع خود در سوریه یعنی از چاههای نفت دست نخواهد كشید و از طرف دیگر به دلیل اینكه امكان صادرات نفت ایران به سوریه وجود ندارد لذا سوریه در حوزه تأمین سوخت دچار خلل میشود و احتمالاً نفت مورد نیاز خود را از عربستان تأمین خواهد كرد.
رحمانی ساعد، تحقق ایده اردوغان مبنی بر رساندن دامنه نفوذ خود از مناطق شمالی تا مدیترانه را منوط به ثبات نسبی در سوریه دانست و اظهار كرد: اردوغان برای رسیدن به دریای مدیترانه از طریق سوریه راه بسیار طولانی در پیش دارد.
وی از تعارض بنیادی بین منافع كشورهای مختلف در سوریه سخن گفت و افزود: رژیم صهیونیستی برای تأمین امنیت خود علاقمند به تجزیه و عدم ثبات سوریه است، آمریكا نیز بحث دسترسی به چاههای نفت این كشور را دنبال میكند و هیئت تحریرالشام نیز درصدد ایجاد ثبات در حوزه حكومتی و تسلط بر حوزههای جغرافیایی سوریه است.
كارشناس ارشد مسائل سیاسی در بخش دیگر برنامه به تحولات یمن نیز اشاره و بیان كرد: رژیم صهیونیستی برای كاستن از وضعیت تهدیدی خود چند پرونده روی میز خود دارد كه یكی از آنها سوریه و دیگری یمن است.
رحمانی ساعد با بیان اینكه یمن از دو جنبه اقتصادی و سیاسی-نظامی حائز اهمیت است، گفت: یمن به دلیل تسلط بر بابالمندب و همچنین پشتیبانی از غزه، یكی از فشارهای مداوم بر رژیم صهیونیستی است و تلاش رژیم با حمایت آمریكا و انگلیس این است كه بازیگری یمن را در حوزه مقاومت محدود كنند تا كارتهای بازی بهتری در مذاكرات با حماس و كشورهای منطقه داشته باشند.
وی اظهار كرد: جایگاه ژئوپلیتیكی یمن به گونهای است كه با سلاحهای عادی هم میتواند برای دشمنان تهدیدزا باشد و نبض اقتصادی منطقه بابالمندب و منطقه دریایی خلیج عدن را بدون سلاحهای پیشرفته به دست بگیرد و از طرف دیگر، زمانی كه از سلاحهای جدید رونمایی میكند كه تنها در اختیار چند كشور دنیاست، عملاً به نقش ژئوپلیتیكی یمن ضریب میدهد.