صدای جمهوری اسلامی ایران

یك فعال فرهنگی درباره نقش حضور با بصیرت مردم در شكل‌دهی گفتمان ضد استكباری و ضد استعماری دشمن و مقاوم‌سازی نظام اظهار كرد: دو عنصر مردم و بصیرت، هسته مركزی این موضوع را تشكیل می‌دهند.

محمدعلی عسگری، فعال فرهنگی در مصاحبه با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت، درباره نقش حضور با بصیرت مردم در شكل‌دهی گفتمان ضداستكباری و ضداستعماری دشمن و مقاوم‌سازی نظام اظهار كرد: دو عنصر مردم و بصیرت، هسته مركزی این موضوع را تشكیل می‌دهند و به عبارت دیگر، بصیرت برآمده از مردم باطل‌السحر همه بازی‌ها و شعبده‌بازی‌هایی است كه دشمن با ملت‌ها می‌كند.

وی افزود: حوادث اخیر منطقه نشان داد یك واحد سیاسی و یك كشور زمانی دچار سقوط و فروپاشی می‌شود كه مردم به هر دلیلی در میدان مقاوم نیستند و ایستادگی خود را از دست داده و توانایی حل موضوع و بصیرت لازم را ندارند.

فعال فرهنگی با اشاره به حدیثی از امیرالمومنین (ع) و همچنین سیره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: حضرت امیر (ع) فرمودند «زمانی كه كسی تفكر می‌كند و اعتبار و یافته‌های حاصل از تفكر خود را به دست می‌آورد، منجر به بصیرت می‌شود» معتقدم نقش كلیدی حاج قاسم سلیمانی برای مردم ایران در فضاهای غبارآلود و تقویت عنصر بصیرت مردم مبتنی بر همین روایت بود.

عسگری خاطرنشان كرد: فضای رسانه علاوه بر تهدیداتی كه دارد، یك فرصت بزرگ هم محسوب می‌شود چراكه رسانه در منطقه و دنیای امروز به طور كلی فاصله‌ها را بسیار نزدیك كرده و با ظهور پدیده‌های انسان‌رسانه و رسانه‌های مجازی و شبكه‌های اجتماعی هیچ فاصله‌ای با مخاطبان در دسترس وجود ندارد.

وی ادامه داد: امروز برخی رسانه‌ها با تزریق دروغ و پروپاگاندا قدرت شناخت مخاطب را دستكاری می‌كنند و از طرف دیگر معتقدم با توسعه رسانه‌ها گفتمان حق و حقیقت سریع‌تر و بهتر منتشر می‌شود.

این فعال فرهنگی با بیان اینكه یكی از شگردهای دشمن در نبرد شناختی و جنگ رسانه‌ای، انتشار بی مهابا و گسترده یك سری اطلاعات و گزاره ها و داده‌هاست كه تصور مخاطب را از فضای موجود بهم می‌ریزد، گفت: زمانی كه مردم یك جامعه محل درگیری و نزاع واقعی را گم كنند به راحتی فریب می‌خورند و این شگردی است كه در طول تاریخ و در همه درگیری‌های سخت و نیمه نرم به كار برده شده است.

عسگری با اشاره به مسائل منطقه و رویدادهای اخیر كشور سوریه اظهار كرد: تصور عده‌ای از مردم كشور ما تا خود سوریه در ابتدا این بود كه نبرد اصلی بر سر حكومت یا یك حزب و یك شخص است و بعد از آن همه چیز به حالت عادی بر می‌گردد و یك حیات سیاسی جدید آغاز می‌شود اما بعد از چند روز مشخص شد محل نزاع و درگیری چیز دیگری بوده كه فهم این موضوع مصداق بصیرت و عدم فهم آن هم مصداق بی‌بصیرتی است.

وی از نقش پررنگ خواص در بصیرت‌افزایی جامعه سخن گفت و افزود: از آنجایی كه خواص، مخاطب و حوزه نفوذ بیشتری دارند می‌توانند موثر باشند اما حركت جامعه به سمت بصیرت‌افزایی توسط خواص موضوعی است كه باید از طرف عموم مردم مطالبه شود البته خواص هم صرفاً افراد تحصیل كرده و یا صاحب مناصب دولتی نیستند بلكه طبق گفتمان رهبر انقلاب، خواص به كسانی گفته می‌شود كه رفتار و اعمال و كردار اجتماعی خود را مبتنی بر نگاه جامع و كلان تعریف كنند.

مرتبط با این خبر

  • تأثیر زیاد رسانه‌ها بر سیاست‌های بین‌المللی/ آوارگان فلسطینی تهدیدی برای رژیم صهیونی هستند

  • غرب در میان‌مدت به دنبال حفظ بی‌ثباتی سوریه است

  • رهبر انقلاب: راهبرد شهید سلیمانی احیای جبهه مقاومت بود

  • شهید سلیمانی تعامل با جوانان را یك فریضه الهی می‌دانست

  • شكست در گسترش نفوذ با سیاست‌های متناقض آمریكا

  • كتاب «عایده» سبك زندگی مقاومت را روایت می‌كند

  • حضور دانشجویان علوم پزشكی 27 استان در مراسم بزرگداشت شهید سلیمانی

  • یمن تعیین كننده سرنوشت منطقه است

  • جبهه مقاومت در حوزه نظامی و رسانه‌ای به بلوغ رسیده است

  • تضعیف توان بازدارندگی رژیم صهیونیستی با موشك‌های كوچك