لطیفی با بیان اینكه شهید سلیمانی نیز از ظرفیتها بهرهبرداری كرد و محور مقاومت را بر اساس توانمندیهای درونی ملتها شكل داد، گفت: شهید سلیمانی تفكر میلیتاریستی را ایجاد نكرد، بلكه یك تفكر مردمی را شكل داد كه مردم خود هدایتگر محور مقاومت هستند.
علی لطیفی، كارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با برنامه «مقاومت بدون مرز» رادیو مقاومت، به نقش مهم حاج قاسم در شكستن مرزهای مقاومت و ایجاد وحدت در میان گروههای مختلف اشاره كرد و گفت: زحمات شهید سلیمانی در گسترش ظرفیتهای عملیاتی و رسانهای مقاومت قابل توجه است.
وی به سخنرانی شهید حاج قاسم سلیمانی در بین فرماندهان ثارالله در سال 92 اشاره كرد و با بررسی ابعاد فكری و نظری ایشان، افزود: تفاوت نگاه ایشان با دیگر فعالان این عرصه بسیار برجسته است. عمق دیدگاه حاج قاسم در مورد مقاومت و استراتژیهای جهانی اسلام بسیار اهمیت دارد و در این میان پیگیری جدی بنیاد تأسیس شده به یاد این شهید بزرگوار نقش خطیری را بر عهده دارد.
كارشناس مسائل سیاسی به بررسی راهبردهای شهید سلیمانی و تأثیرات انقلاب اسلامی بر تحولات منطقهای و جهانی پرداخت و تصریح كرد: سیر قهقرایی جهان اسلام از سقوط آندلوس در سال 1492 و كشف آمریكا آغاز میشود و این سیر، همزمان با سیر صعودی تمدن غرب و مدرنیته است كه تا سال 1979 ادامه داشت تا اینكه انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) در سال 1357 آغاز شد و این سیر نزولی را به سیر صعودی تبدیل كرد.
لطیفی در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت به سه مؤلفه اصلی مكتب امام (ره)، دین اسلام، مذهب تفكر شیعی و تفكر ایرانی اشاره و تأكید كرد: این سه عنصر به همراه نقشآفرینی مردم، انقلاب شكوهمند را رقم زدند. امام خمینی (ره) با حضور و اخلاص خود در میدان، مردم را به پیروی از خود ترغیب كرد و نشان داد كه مردم میتوانند در تحقق اهداف بزرگ نقش داشته باشند.
وی با بیان اینكه شهید سلیمانی نیز از این ظرفیتها بهرهبرداری كرد و محور مقاومت را بر اساس توانمندیهای درونی ملتها شكل داد، تصریح كرد: شهید حاج قاسم سلیمانی به جای ایجاد نیروی نیابتی، تفكر را به مردم منتقل كرد تا خودشان بر اساس ظرفیتها و فرهنگ بومیشان در مقابل تهدیدات، به ویژه داعش، مقاومت كنند.
این كارشناس مسائل سیاسی افزود: شهید سلیمانی تفكر میلیتاریستی را ایجاد نكرد، بلكه یك تفكر مردمی را شكل داد كه مردم خود هدایتگر محور مقاومت هستند.
لطیفی با اشاره به حضور افراد از كشورهای مختلف برای ادای احترام به حاج قاسم سلیمانی و ابراز و احساسات عمیق خود نسبت به او در گلزار شهدای كرمان، گفت: یكی از شخصیتهای معتبر در توییتر اشاره كرده كه بسیاری از افراد، حتی خود او، قبل از شهادت حاج قاسم، شناختی از او نداشتند، اما پس از شهادت، قلبها به حرارت و عاطفهای نسبت به او پر شده است. این احساسات و عواطف، به ویژه عنصر قلب، در قرآن بسیار مورد تأكید قرار گرفته است و باعث پیوند مردم از قومیتها و فرهنگهای مختلف میشود.
وی اظهار كرد: این پیوند عاطفی مشابه را میتوان در مراسم اربعین مشاهده كرد، جایی كه افراد بدون درك مستقیم از امام حسین (ع)، به عشق او گرد هم میآیند. پیامبر اكرم (ص) نیز در روایات خود به افرادی اشاره كرده كه در آخرالزمان بدون دیدن او، بر اساس نوشتهها و خط او، اقداماتی بزرگ انجام خواهند داد. این عناصر قلبی و عاطفی، مردم را به میدان عمل میآورد.
این كارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: در دوران دفاع مقدس نیز، بسیاری از رزمندگان كه امام خمینی(ره) را از نزدیك ندیده بودند، با شجاعت به میدان جنگ رفتند. این احساسات و عواطف، به رغم گذشت پنج سال از شهادت حاج قاسم، همچنان زنده و فعال است و مردم با شور و شوق در مراسمات شركت میكنند. حتی شرایط سخت جوی نیز نتوانسته مانع حضور مردم در این تجمعات شود و این نشاندهنده عمق احساسات و مطالبهگری انتقام در دل مردم است.
لطیفی به بررسی اتصال انسان به خداوند و اهمیت اخلاص در این ارتباط پرداخت و گفت: خداوند به عنوان موجودی لازمان و لامكان است و برای اتصال به او، اخلاص به عنوان عامل اصلی مطرح میشود. این اخلاص در لایههای مختلفی همچون صداقت، مدارا، مهربانی، ادب و احساس عاطفه تجلی مییابد.
وی تأكید كرد: این ویژگیها و رفتارها به تفكر شیعی مرتبط است و اخلاص شهید سلیمانی به عنوان عاملی است كه او را به امر ربوبی متصل كرد. این امر ربوبی در دلها وحی و الهام میكند و باعث ماندگاری شخصیتهای بزرگ میشود.