صدای جمهوری اسلامی ایران

شبكه ماهواره‌ای العهد عراق در مستندی دو بخشی روایت‌هایی مختلف از شخصیت‌های عراقی و غیر عراقی در رابطه با بامداد شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس منتشر كرد.

به گزارش ایسنا، عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر پیشین عراق در این مستند با بیان این كه پس از سفرش به پكن و بعد از هماهنگی با عربستان برای میانجی گری میان ایران و عربستان به ریاض رفته است، گفت: با ملك سلمان پادشاه عربستان و محمد بن سلمان ولیعد این كشور دیدار و موضوع را مطرح كردیم. آن ها گفتند بسیار خوب ما نامه ای برای شما ارسال خواهیم كرد و تو آن را به دست طرف ایرانی برسان.
نخست وزیر پیشین عراق پیام عربستان را پیامی خشك توصیف كرد كه فاقد سلام و بسم‌الله بوده است و افزود: من گفتم ارسال چنین پیامی به ایران سخت است، سعودی ها گفتند نخست وزیر عراق پیام ما را ببیند و اگر ملاحظاتی دارد به ما بگوید، من ملاحظاتی كه داشتم را برای آن ها ارسال كردم و سعودی ها نیز پیام جدیدی نوشتند، این پیام دیپلماتیك تر بود، مضامین آن تغییر نكرده بود اما شكل پیام و برخی كلمات آن تغییر كرده بودند.
عادل عبدالمهدی در ادامه گفت: من پیام را به دست سردار سلیمانی رساندم و او نیز گفت ما به این پیام پاسخ خواهیم داد.بعد از آن شهید سلیمانی را دیدم و به او گفتم پاسخی به من ندادید، سردار سلیمانی گفت در سفر بعدی پاسخ ایران را خواهم آورد كه آن سفر آخرین سفر بود و سردار سلیمانی در آن شهید شد.
وی در رابطه با حملات آمریكا و رژیم صهیونیستی به برخی مقرهای نظامی عراقی و هجوم مردم عراق به سفارت آمریكا گفت: دو روز قبل از این اتفاق با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریكا تماس تلفنی داشتم،او گفت این تظاهرات در مقابل سفارت ما چیست، گفتم این ها عراقی هستند كه به مساله حمله به منطقه قائم اعتراض دارند، ترامپ گفت ایرانی هستند، گفتم خیر همه آن ها عراقی هستند و بین آن‌ها افراد ایرانی حضور ندارند.
نخست‌وزیر پیشین عراق خاطرنشان كرد: مكالمه ما بسیار خوب بود و احتمال این وجود داشت كه گفت‌وگوهایی را با ایران آغاز كنیم و عملیات تبادل زندانیان میان ایران و آمریكا انجام شود.

به گفته وی، شرط ایران این بود كه همه زندانی ها یك جا آزاد شوند اما آمریكایی ها برای معلوم شدن اهداف و چیزهای دیگر می‌گفتند ابتدا برخی از زندانی ها آزاد می شوند نه همه آن ها.

عبدالمهدی یادآور شد: در حقیقت در آن زمان آقای الكاظمی به عنوان رئیس اطلاعات به تهران رفت و با یكی از زندانی ها عكس گرفت و با آگاهی ما و ایران عكس ها را برداشت و عملیات تبادل زندانیان را برعهده گرفت.

وی در بخش دوم این مستند می گوید: تقریبا ساعت یك بامداد بود كه اخباری در رابطه با انفجار هواپیمایی حامل اشخاص ایرانی در فرودگاه بغداد منتشر شد، شخصی كه مرا از خواب بیدار كرد آقای الكاظمی نخست وزیر كنونی عراق بود كه با من تلفنی تماس گرفت، ما می‌دانستیم كه سردار سلیمانی می خواهد به عراق بیاید زیرا من روز بعد آن حادثه ساعت 8:30 صبح موعد ملاقات با سردار سلیمانی داشتم و قرار بود صبحانه را باهم بخوریم.

وی خاطرنشان كرد: الكاظمی زمانی كه با من تماس گرفت گفت كه چنین اتفاقی افتاده است اما شك و شبهه هایی وجود دارد كه چه كسی در این حادثه شهید شده است. من با سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد تماس گرفتم آن ها نیز اطلاعی نداشتند.تصاویری در شبكه های اجتماعی منتشر می شد ، یكی از آن تصاویر انگشتر بود ومن به محض دیدن آن فهمیدم كه این پیكر شهید قاسم سلیمانی است.

نوری مالكی ، نخست وزیر پیشین عراق و دبیركل حزب الدعوه در مستند الرحلة الاخیرة روایت می كند: آمریكایی ها شهید ابو مهدی المهندس را یك چالش برای خود می دانستند و از زمان های دور مسئولیت اتفاقات سفارت آمریكا در كویت و لبنان و دیگر كشورها را برعهده شهید ابومهدی می دانستند و من نمی توانم در رابطه ادعاهای آن‌ها را تایید و یا تكذیب كنم اما آمریكایی ها او را در لیست سیاه خود قرار دادند.

المالكی گفت: آمریكایی ها تحركات شهید ابومهدی در عراق را رصد می كردند و ما تلاش می كردیم كه او دور از چشمان آن ها باشد. در اوایل اشغال عراق ابومهدی زیاد به عراق نمی آمد زیرا نیروهای آمریكایی در عراق حضور داشتند و امنیت كشور به دست آن ها افتاده بود.

وی در ادامه با اشاره به دوران سخت جنگ با داعش گفت: در حقیقت چالش های ما چالش های ایران نیز بودند. زیرا در صورت سقوط عراق ایران نیز در موقعیت سختی قرار می گرفت، حمایت های ایران از ما حمایت ودفاع از خود ایران، اسلام، عراق و تمام منطقه بود زیرا اگر عراق در آن مرحله سقوط می كرد تمام منطقه سقوط می كرد؛ نه لبنان نه سوریه نه اردن و نه غیره باقی نمی ماندند و همه آن ها به دست نیروهای افراطی و تروریستی كه در سطح منطقه و جهان حمایت می شدند، سقوط می كردند. بنابراین اقدام ایران سریع بود و من در این جا برای اولین بار اعلام می كنم كه سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس به همراه من یك فرماندهی عالی برای مقابله با چالش تشكیل دادیم و همواره نشست هایی در منزل بنده برگزار می كردیم، نقشه ها و گزارشات جبهه ها و لیست نیازهایمان را قرار می دادیم و آن ها را بررسی می كردیم.

نخست وزیر پیشین عراق خاطرنشان كرد: ما از ایران به صورت مستقیم اسلحه می خریدیم، وقتی از كشورهای دیگر سلاح می خریدیم بعد از شش ماه یا یك سال برای ما می فرستادند اما ایران اگر امروز از آنها اسلحه می خریدیم روز بعد به دست ما می رسید و همین مساله بود كه ما را نجات داد.

وی در بخش دوم این مستند می گوید: وقت نماز صبح بود كه من تلفن همراهم را باز كردم، تصویری دیدم كه مبنی بر شهادت حاج قاسم بود، تصویر یك دست و انگشتر بود و من به محض دیدن انگشتر گفتم این خبر درست است زیرا آن انگشتر را من به حاج قاسم داده بودم.

المالكی می گوید: این اتفاق برای من خیلی دردناك بود ، نه به‌خاطر اینكه شهید سلیمانی دوست و برادر وفادار و مخلص و خاكی بود بلكه به خاطر این بود كه وجود حاج قاسم یك ضرورت بود زیرا او به دلیل تجربه چالش های زیادی به یك فرد مجرب و كارشناس تبدیل شده بود و می توانست اتفاقات را به خوبی پیش‌بینی كند، بنابراین هدف قرار دادن او از سوی آمریكا آگاهانه بود و در حقیقت كمر مقاومت شكسته شد و تاثیرات زیادی بر اوضاع عراق گذاشت.

در مستند الرحلة الاخیرة با اشاره به اعتراضات مردمی عراق و لبنان آمده است كه سردار سلیمانی در سفر اخیرش ابتدا تهران را به مقصد دمشق ترك كرد و پس از رسیدن به دمشق بدون اینكه با مقامات سوری دیدار كند این كشور رابه مقصد بیروت و دیدار با سید حسن‌نصرالله، دبیركل حزب الله لبنان ترك كرد و بعد از لبنان عازم بغداد شد كه در فرودگاه توسط نیروهای آمریكایی به شهادت رسید.

شیخ نعیم قاسم ، معاون دبیركل حزب الله لبنان در این مستند تاكید می كند كه تنها سید حسن نصرالله و یك‌ مقام نظامی لبنانی از سفر شهید سلیمانی به بیروت خبر داشتند.

وی می گوید برخی سفرهای سردار سلیمانی به صورت ناگهانی بود و تنها چند ساعت طول می كشید.

نعیم‌ قاسم خاطرنشان كرد: سید حسن نصرالله گفت كه دیدارش با سردار سلیمانی كاری نبود و مسائلی برای گفت‌وگو نداشتند و گویی كه شهید سلیمانی برای خداحافظی آمده بود.

قیس الخزعلی، دبیركل عصائب اهل الحق عراق در این مستند می گوید: ما بر این باوریم كه با توجه به امكانات و توانمندی امنیتی حزب الله، رصد كردن تحركات سردار سلیمانی در لبنان مساله سختی بود، با توجه به سیطره و نفوذ آمریكایی ها در سوریه شهید سلیمانی در همین كشور رصد شد.

وی در بخش دیگری از این مستند می گوید: وضعیت آسمان عراق در آن روزها كاملا غیر طبیعی بود و آمریكایی ها به طور گسترده در عراق منتشر شده بودند و كنترل را به طور كامل در دست گرفته بودند. پهپادهای آمریكایی و جنگندهها حتی جنگنده های اف 35 در بخش‌های مشخصی از آسمان بغداد حضور داشتند و به سمت فرودگاه در حركت بودند.

در بخش دوم مستند الرحلة الاخیرة آمده است كه شركت انگلیسی «جی.فور.اس» متهم به رصد تحركات سردار سلیمانی و ابومهدی وتسهیل عملیات ترور آن ها است و این شركت معمولا افراد عراقی را استخدام می كند تا برای تحقق اهداف خود آن ها را به كار گیرند. برخی اطلاعات نشان می دهد كه یك عنصر بشری تحركات سردار سلیمانی را به این شركت داده است و یك فرد عراقی نیز كه تا این لحظه شناسایی نشده است به این مساله متهم است.

قیس الخزعلی، تاكید می كند: شركت انگلیسی«جی.فور.اس» كه امور امنیتی فرودگاه بغداد را برعهده دارد در بخشی از عملیات اطمینان از هدف برای انجام ترور شركت كرد.
وی گفت:روتین فرودگاه بغداد این است كه به هنگام نشستن یك هواپیما در فرودگاه شركت جی فور اس باید در یك مكان مشخصی از فرودگاه حضور داشته باشد اما تنها در آن روز و آن پرواز خودروی این شركت انگلیسی در مكان خود حضور نیافت بلكه دقیقا در مقابل راه پله هواپیما و محل پیاده شدن مسافران ایستاد ، بنابراین این امر نشان می دهد كه این شركت مسئول انجام این ماموریت شده است.

بر اساس این گزارش، فیلم هایی كه توسط فرودگاه بغداد ضبط شده است و در این مستند پخش شد نیز این مساله را تایید می كند .

در بخش دوم این مستند آمده است: روایت های مختلفی در رابطه با پهپادهایی كه عملیات ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس را انجام دادند، بیان می‌شود؛ روایت اول می گوید كه دو پهپاد آمریكایی از خاك كویت برخاستند و وارد حریم هوایی عراق شده و این عملیات را انجام دادند اما ستاد نیروهای مسلح كویت چند ساعت بعد این خبر را تكذیب كردند. روایت دوم این است كه یك پهپاد آمریكایی از پایگاه العدید قطر برخاسته و این عملیات را انجام داده است اما در بیانیه پدافند هوایی عراق آمده است كه سه پهپاد آمریكایی غیر مسلح روز پنجشنبه وارد حریم هوایی بغداد شده اند و بعد از عملیات در همان شب به سوی اردن پرواز كرده اند.

شبكه العهد در این مستند روایت جدیدی را هم مطرح می كند مبنی بر اینكه سه پهپاد آمریكایی از نوع ام‌كیو 9 در ساعت های مختلف روز پنجشنبه تقریبا از ساعت 10:30صبح تا 4 بعد از ظهر از پایگاه عین الاسد در استان الانبار پرواز كرده و وارد حریم هوایی بغداد شده‌اند و برج مراقبت فرودگاه بغداد آن ها را رصد كرده است.

بنابر این روایتها احتمالا آمریكایی ها به مقامات عراقی دروغ گفته و پهپادهای غیر مسلح را وارد حریم هوایی عراق كرده اند و آنها را در پایگاه عین الاسد مسلح كرده‌اند.

احمد الاسدی، نماینده فراكسیون السند الوطنی در پارلمان عراق و یكی از اعضای الحشد الشعبی در این مستند می گوید: پهپادهایی كه عملیات ترور را انجام دادند سه پهپاد آمریكایی بودند و از پایگاه عین الاسد برخاستند و از صبح روز پنجشنبه به مدت 20 ساعت در آسمان بغداد درحال حركت بودند و بعد از انجام عملیات ترور مستقیما به پایگاه عین الاسد بازگشتند.

وی در بخش دیگری می گوید: هواپیمای حامل سردار سلیمانی ساعت 12:28دقیقه بامداد وارد فرودگاه بغداد شد و از از زمان خروج سردار از هواپیما تا انجام عملیات تنها 6الی 7 دقیقه طول كشید و داده های اولیه نشان می دهد كه عامل انسانی در این عملیات دست داشته و اطلاعات پرواز را داده است.

الاسدی همچنین می گوید: در آن شب من در بیروت بودم و یكی از برادران به نام حاج شبل همراه من بود، حاج شبل به من گفت كه سردار سلیمانی به من گفته كه پیراهن و تیشرت برایش بخرم، دو تیشرت و یك پیراهن برای حاج قاسم خریدیم سپس حاج شبل گفت زشت است كه برای حاج قاسم لباس بخریم اما برای ابومهدی چیزی نبریم بنابراین سه دست كت شلوار برای حاج ابومهدی خریدیم و خوشحال از بازار بازگشتیم و قرار بود روز بعد به عراق بازگردیم. ساعت یك بامداد در هتل بودیم كه اخباری مبنی بر انجام عملیات در فرودگاه بغداد و شهادت رئیس تشریفات الحشد الشعبی شنیدیم من دلهره ونگرانی‌زیادی داشتم زیرا مطمئن بودم كه آمریكا این عملیات را برای شخصی در حد رئیس تشریفات انجام نداده است ومطمئنا هدف بزرگ تری دارند، با حاج ابومهدی تماس گرفتم تلفنش زنگ خورد اما جواب نداد، دلهره من بیشتر شد با یكی از محافظان او تماس گرفتم گفت ''خبری ندارم، كرم (محافظ ابومهدی) را با خودش برده و بیرون رفته است'' بنابراین داشتیم مطمئن می شدیم كه ابومهدی مورد هدف قرار گرفته است اما تا آن لحظه اصلا فكر نكردیم كه حاج قاسم همراه اوست . بعد از آن با تماس هایی كه با الحشد الشعبی داشتیم مطمئن شدیم هر دو شهید شده‌اند.

مرتبط با این خبر

  • روایت علی لاریجانی از نمایشی منقلب‌كننده / حاج‌قاسم از چه چیز خسته بود؟

  • تبیین تمام عیار فرهنگ دفاع مقدس با كوتاهی مواجه بوده است

  • «شهید غوابش» مدافع حرمی كه از مسجد رشد كرد/بابا عاقبت به خیر شد

  • اقدام پارلمان اروپا علیه سپاه بدعتی در قواعد بین الملل است

  • رشد شعر آئینی و شعر دفاع مقدس چشم‌گیر بوده است

  • استاندار كردستان: گرامیداشت شهدا مانع تحریف دشمنان از وقایع دفاع مقدس می‌شود

  • ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هدف همایش «بانوی مهر»/ حضور بانوانی از آمریكا و كانادا در این همایش

  • سردار نقدی: استمرار راه شهید سلیمانی با تأمین نیازهای مردم/ «اصناف» قهرمانان جنگ اقتصادی هستند

  • سرلشكر سلامی: لشكری كه شهید دقایقی ساخت پایه گذار حشدالشعبی در عراق شد

  • رهبرانقلاب: در كشور به اتحاد كلمه و همدلی نیاز داریم