صدای جمهوری اسلامی ایران

رئیس مركز مطالعات راهبردی ارتش در مراسم یادواره شهدای مسجد پنبه‌چی گفـت: هنر سردار سلیمانی به صحنه آوردن نیروهای مردمی برای یاری ارتش ها در مقابله با داعش بود و تشكیل حشد الشعبی در عراق و دفاع وطنی در سوریه از اقدامات حاج قاسم بود.

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، امیر احمدرضا پوردستان رئیس مركز مطالعات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران شب گذشته (25 دی‌ماه) در مراسم یادواره شهدای كربلای پنج در مسجد پنبه‌چی تهران، با بیان اینكه پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن 57 برای آمریكایی‌ها یك شوك سیاسی و ژئوپلتیكی بود و تمامی معادلات آنها را در منطقه و جهان برهم زد. در دوران جنگ سرد جهان دوقطبی اداره می‌شد. در سال 1945 جنگ دوم جهانی تمام شد و آمریكا و شوروی كه فاتحان جنگ بودند دنیا را بین خودشان تقسیم كردند. یك تعدادی از كشورها تحت نفوذ و سلطه آمریكا بودند و یك تعدادی تحت نفوذ شوروی.

وی افزود: كشور ما ایران یكی از اقمار مهم آمریكا بود. كشور ما به لحاظ موقعیت ژئوپلتیك و ژئواستراتژیكی مزیت‌های زیادی را برای آمریكا ایجاد می‌كرد. نفت ما تمام و كمال در خدمت آمریكا بود معادن و منابع ما در اختیار امریكا بود و كشور ما بازار محصولات آمریكایی بود از طریق كشور ما آمریكایی‌ها تمامی حركت‌ها و پروازها و مكالماتی كه می‌شد را رصد می‌كردند و یك موقعیت ممتاز برای آمریكا داشت.

امیر پوردستان با بیان اینكه با حدوث انقلاب اسلامی این موقعیت از آمریكا گرفته شد و طبیعی بود كه آمریكایی‌ها برای برقراری آن منافع زورمدارانه خودشان به هر حیله‌ای متوسل شوند، اظهار داشت: نكته حائز اهمیت آنجاست كه نگرانی اصلی آمریكا و درد اصلی آمریكا تنها این نبود. درد اصلی آمریكایی‌ها این بود كه انقلاب اسلامی با خودش یك ادبیات جدید‌وفرهنگ جدیدخلق كرد‌ ادبیاتی مثل استقلال، آزادی، ولایت فقیه، مردم‌سالاری دینی و نفی سلطه. آمریكایی‌ها می‌دانستند كه این ادبیات در حوزه مرزهای جغرافیایی ما باقی نمی‌ماند و كشورهای منطقه را تحت‌الشعاع خودش قرار می‌دهد. به همین خاطر بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب اسلامی حركت‌های براندازی را آغاز كردند و تلاش كردند نظام اسلامی را ساقط كنند.

رئیس مركز مطالعات راهبردی ارتش بابیان اینكه آنها ابتدا كشور را تحریم استعماری كردند و كریدورهای بازرگانی را بستند، اظهار داشت: یك سیاستی را در خصوص شوروی اجرا می‌كردند به نام منزوی‌سازی كه آن سیاست را در مورد ما هم اجرا كردند. موج ترور و بمب‌گذاری را در كشور به راه انداختند و ناامنی‌های گسترده را در استان‌های مختلف و مرزی با محوریت شمال غرب آغاز كردند و 18 ماه كشور را درگیر كردند و چون به نتیجه نرسیدند با صدام را تطمیع كردند به ایران حمله كند و كشورهای مرتجع منطقه را ملزم به حمایت از وی كردند.

وی تصریح كرد: در جنگ تحمیلی آمریكا و شوروی هم دست در دست هم داده بودند و از صدام حمایت می‌كردند اما ملت نستوه و سربلند و سرافراز ایران اسلامی با هدایت‌های حضرت امام توانستند از این خاكریز عبور كنند و دشمن را از رسیدن به اهدافشان ناكام بگذارند.

امیر پوردستان با اشاره به اینكه بعد از جنگ و دفاع مقدس، در سال 1991 شوروی دچار فروپاشی و تبدیل به جمهوری‌های مستقل شد، گفت: فرمانده معظم كل قوا درخصوص این رویدادها یك تعبیری دارند به نام پیچ تاریخی. یك گردنه و پیچ تاریخی در 40 سال اخیر انقلاب اسلامی بود كه وقایع و اتفاقات خاص خودش را داشت. دومین پیچ تاریخی فروپاشی شوروی بود و بعد از این پیچ تاریخی شاهد پایان جنگ سرد هستیم و ظهور ابرقدرتی به نام آمریكا كه تنها ابرقدرتی بود كه عرض اندام می‌كرد اما این خوشحالی آمریكا چندان دوام نیاورد. یكی از موسات مطالعاتی و آینده‌پژوهی آمریكا یك تئوری را مطرح كرد كه با فروپاشی شوروی، یك قدرت دیگری در حل ظهور و بروز است به نام جهان اسلام كه از وحدت بین شیعه و سنی به وجود می‌آید و انقلاب اسلامی زمینه‌ساز اوست در این عرصه آمریكایی‌ها تحلیل‌های زیادی داشتند و بارقه‌های این قطب قدرت را در منطقه می‌دیدند. در لیبی، تونس، بحرین و مابقی كشورها می‌دیدند جهان اسلام در حال بیداری است و خواب آمریكا را آشفته كرده بود. نهایتاً تحلیل‌هایشان به این نتیجه رسید كه باید خودشان در منطقه مستقر شوند.

جانشین سابق ارتش خاطرنشان كرد: برای حضور در منطقه یك بهانه لازم بود. بهانه را هم سازمان‌های اطلاعاتی غربی درست كردند و حادثه 11 سپتامبر را طراحی كردند. این حادثه بهانه‌ای بود تا استراتژی عملیات پیشدستانه را تعریف كرده و به غرب آسیا لشگركشی كردند. در این لشگركشی آمریكا مستقیماً با 29 كشور وارد منطقه شدند و بیش از 30 كشور هم آماده بودند در موج دوم وارد شوند.

وی افزود: به جرات می‌گویم كه نزدیك به 14 سال با ایالات متحده آمریكا هم‌مرز بودیم و مترصد فرصتی برای ضربه به ما بودند اما نظام اسلامی از چنان استحكام و توانمندی برخوردار بود كه جرات نكردند پایشان را به داخل بگذارند و نهایتاً سال 2014 چون آمار تلفاتشان بالا رفت و نارضایتی و خودكشی سربازانشان افزایش یافت كه ناچار شدند با فضاحت منطقه را ترك كنند.

رئیس مركز مطالعات راهبردی ارتش با بیان اینكه آنها برای ادامه فشارها و حضور منطقه‌ای، داعش را ایجاد كردند، اظهار داشت: هدف داعش ایجاد فشار بر كشورهای منطقه خصوصاً محور مقاومت بود داعش به نیابت از آمریكا حركتش را ادامه می‌داد و یكی از وظایف اصلی داعش اجرای طرح خاورمیانه جدید بود. داعش باید براساس راهبرد "ویروس" این طرح را اجرا می‌كرد به این نحو كه با ورود در بدنه مردم، بر بستر نارضایتی‌های اجتماعی سوار شوند و با تكثیر خود جنگ داخلی ایجاد و زمینه تكه‌تكه شدن كشور را فراهم می كردند.

امیر پوردستان متذكر شد: داعش ابتدا در سوریه تشكیل شد و سپس وارد عراق شد. در عراق از سه محور ورود كردند. بغداد، سامرا و یك بخش هم سمت مرزهای ما آمدند من آن زمان فرمانده نیروی زمینی بودم و یگان‌های ما در مرزهای كرمانشاه مستقر بودند و تا سعدیه و جلولا در نزدیكی مرز ما آمدند در این شرایط كشورهای سوریه و عراق از ما كمك خواستند. فرمانده معظم كل قوا به مالك اشتر سپاه سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمان دادند كه به ارزیابی منطقه بروند و هركمكی موردنیاز است به كشورهای منطقه داشته باشند.

وی با بیان اینكه هنوز زمان لازم است تا زوایای مدیریت و فرماندهی و زوایای عبادی حاج قاسم كه در توان تعریف من نیست بر ما مشخص شود، گفت: ایشان در یك وانفسایی به سوریه و عراق رفتند در شرایطی كه ارتش‌ها، پادگان‌ها را تخلیه كرده بود و زاغه‌های مهمات و پادگان‌ها به دست داعش افتاده و هیچ نیروی مسلحی جلودار داعش نبود.

رئیس مركز مطالعات راهبردی ارتش با اشاره به اینكه اولین كار سردار سلیمانی این بود كه با فرماندهان ارتش سوریه و عراق جلسه می‌گذارد و ارتش‌ها بی‌جان آنها را جان می‌دهد و برای احیای ارتش نیروی‌های مردمی را به كمك ارتش می‌آورد، گفت: هنر ایشان به صحنه آوردن نیروهای مردمی برای یاری ارتش ها در مقابله با داعش بود. تشكیل حشد الشعبی در عراق و دفاع وطنی در سوریه از اقدامات حاج قاسم بود ایشان از ظرفیت كشورهای منطقه هم استفاده كردند. من تعبیری داشتم كه گفتم حاج قاسم هسته ارتش امام زمان (عج) را شكل دادند. ارتشی كه در آن سوری، عراقی، لبنانی، پاكستانی، افغانستانی و شیعه و سنی حضور داشتند.

امیر پوردستان ادامه داد: ایشان طرح 7 تریلیون دلاری آمریكا را بر زمین زد و شكست داد و طبیعی بود كه آمریكا به دنبال حذف و ترور چنین شخصیتی باشد استنباط من این است كه عامل دیگر در ترور حاج قاسم این بود كه ترامپ در حوزه سیاست خارجه با شكست‌های زیادی روبه رو شده بود و برای انتخابات نیازمند یك كار به قول خودشان بزرگ بود كار بزرگی كه پیش‌بینی كرده بود طرح معامله قرن و ارتباط كشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی بود. اینها احساسشان این بود همانطوری كه حاج قاسم طرح خاورمیانه بزرگ را با شكست روبه‌رو كرده، طرح معامله قرن هم با شكست روبه‌رو می‌شود و به همین خاطر حاج قاسم را ترور كردند اما غافل بودند كه «شهید سلیمانی» به‌مراتب برای آمریكا از «سردار سلیمانی» خطرناك‌تر است چراكه روح شهید در رگ‌های جامعه دمیده می‌شود و به جامعه حیات می‌دهد و هزاران هزار جوان ایرانی، افغانی و لبنانی خون حاج قاسم در رگ هایشان جاری شده و آماده مقابله با استكبار هستند.

مرتبط با این خبر

  • روایت علی لاریجانی از نمایشی منقلب‌كننده / حاج‌قاسم از چه چیز خسته بود؟

  • تبیین تمام عیار فرهنگ دفاع مقدس با كوتاهی مواجه بوده است

  • «شهید غوابش» مدافع حرمی كه از مسجد رشد كرد/بابا عاقبت به خیر شد

  • اقدام پارلمان اروپا علیه سپاه بدعتی در قواعد بین الملل است

  • رشد شعر آئینی و شعر دفاع مقدس چشم‌گیر بوده است

  • استاندار كردستان: گرامیداشت شهدا مانع تحریف دشمنان از وقایع دفاع مقدس می‌شود

  • ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هدف همایش «بانوی مهر»/ حضور بانوانی از آمریكا و كانادا در این همایش

  • سردار نقدی: استمرار راه شهید سلیمانی با تأمین نیازهای مردم/ «اصناف» قهرمانان جنگ اقتصادی هستند

  • سرلشكر سلامی: لشكری كه شهید دقایقی ساخت پایه گذار حشدالشعبی در عراق شد

  • رهبرانقلاب: در كشور به اتحاد كلمه و همدلی نیاز داریم