صدای جمهوری اسلامی ایران

رئیس سازمان فضایی ایران با ارایه گزارشی از اقدامات سازمان فضایی كشور، از پیشرفت ها و كاربردهای ماهواره گفت و تصریح كرد: آماده پرتاپ 6 ماهوار تا آخر سال هستیم.

دكتر حسن سالاریه در گفتگو با برنامه «سلام سردار» رادیو مقاومت اظهار كرد: حوزه فضایی در ایران سابقه طولانی ندارد، شاید كمتر از 20 سال است كه سازمان فضایی ایران شكل گرفته است.

وی ادامه داد: با جریانات خوبی كه در دوران دفاع مقدس اتفاق افتاد و صنعت موشكی ایران پایه گذاری شد پیشرفت های نسبتا قابل قبولی پیدا كرد، بعد از آن با پیشرفت صنعت الكترونیك در كشور كم كم ایران به سمت فضایی شدن رفت.

رئیس سازمان فضایی ایران بیان كرد: از واسط دهه هشتاد و البته شاید كمی قبل تر بود كه به صورت جدی طراحی ساخت ماهواره ها در كشور با همكاری بعضی از كشورهای همراه ایران شروع شد و بعد از آن به سمت بومی سازی رفتیم و در حال حاضركشور ما در طراحی و ساخت انواع ماهواره ها سنجشی و هم مخابراتی سبك وزن به خودكفایی و دانش بومی دست پیدا كرده ایم.

دكتر سالاریه عنوان كرد: در طراحی و ساخت لانچرها و سیستم های پرتاب ماهواره تا كلاس 200 كیلو گرم كه یكی از پركاربردترین كلاس های ماهواره سبك در دنیا محسوب می شود، كشور ما به خود كفایی رسیده است و توانایی قرار دادن ماهواره در مدار را داریم.

وی افزود:در زمینه بهره برداری از تصاویر و داده های فضایی، نرم افزارها خوبی در كشور توسعه پیدا كرده است كه گزارش تخصصی بسیار خوبی را شركتهای دانش بنیان و مجموعه پژوهشی ما ارسال می كنند كه براساس داده های تصویری كه از طریق فضا جمع آوری شده تهیه می شوند.

رئیس سازمان فضایی ایران تصریح كرد: این ماهواره ها اطلاعات خوبی در حوزه های ساخت و ساز، كشاورزی، مدیریت طبیعی، منابع آبی، گرد غبار و امثال هم به ما می دهند. همچنین در طراحی و ساخت انواع زیر سیستم ها و زیر سامانه ها و اجزای ماهواره ها از جمله پنل های خورشیدی، تجهیزات و كنترل وضعیت مخابراتی‌ توانسته ایم همه اینها را به صورت بومی تولید كنیم.

سالاریه گفت: در حال حاضر دنبال تثبت قرار دادن ماهواره كلاس زیر 200 كیلو گرم در مدار هستیم كه در كلاس میكرو محسوب می شود. انشالله در اینده نزدیك شاهد كلاس ماهواره ها سنگین تر از 500 كیلو گرم كه نسبتاً سنگین هستند باشیم همچین در كلاس یك تا دو تن كه برای ماهواره های مخابراتی پركاربرد است به خودكفایی برسیم و این دانش را خیلی سریع در كشور توسعه دهیم.

وی بیان كرد: آماده پرتاپ 6 ماهوار تا آخر سال هستیم. همچنین تعدادی ماهواره فوق سبك داریم كه بیشتر جنبه تحقیقاتی دارند و آماده پرتاپ هستند. دربحث ماهوارهای فوق سبك هفت ماهواره آماده پرتاپ است و در كلاس ماهواره های زیر 200 كیلو گرم شش ماهواره تا پایان سال آماده پرتاپ می شوند و یكی دو ماهواره هم بعد از سال پرتاب می شود.

رئیس سازمان فضایی ایران ادامه داد: در آینده بسیار نزدیك در سالهای آتی، تعداد ماهواره های ما برای مدارگذاری به چند ده تا می رسد. هر كدام از این ماهواره ها كاربردهای مختلفی دارند، برخی در طیف مرئی هستند و قابلیت عكس برداری از سطح زمین را دارند. تصاویری كه در حوزه های كشاورزی و محیط زیست كابرد دارند. بعضی از این ماهوارها هم طیف مرئی و یا مادون قرمز دارند و برای تشخیص و شناسایی بعضی از مواد سطح زمین و برای كنترل وضعیت آب و هوا استفاده می شوند. ماهواره‌های مخابراتی هم كه بحث اینترنت و پهنای باند را داشته و بعضی ها هم كاربردهایی مانند ارسال داده و دیتا را دارند.

سالاریه بیان كرد: تفاهمنامه ای با جهاد كشاورزی بسته ایم كه طی این تفاهم نامه قرار است این تكنولوژی به دست عامه مردم برسد. از جمله خدماتی كه ماهواره ها به ما می دهند در سطح زیر كشت كشاورزی، منابع آبی را می توانند تحلیل كنند و حتی در تشخیص آفت های گیاهی استفاده می شوند. اگر افت گیاهی در یك منطقه ای دیده شود، مناطق دیگر را هم ممكن است درگیر كنند لذا هشدار به موقع ماهواره می تواند بسیار مفید باشد. در مدیریت دقیق مسایل كشاورزی می تواند حتی جلو كشت های غیر مجاز را گرفته و یا توصیه كند كه در چه مناطقی چه كشتی داشته باشند؛ یا میزان محصول و میزان كشت را پیش بینی كند كه بتوانیم اگر زیاد است به موقع به فكر صادرات آن محصول باشیم یا اگر میزان كشت پایین است به فكر واردات به موقع باشیم و خلاصه در مدیریت حكمرانی و پایش سرزمینی پركاربرد است.

انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • یمن بازیگردان اصلی منطقه شده است

  • مستند «آورتین» نگاه جدیدی به زندگی سردار سلیمانی دارد

  • عامل اصلی بقای حماس، اعتقادات دینی و ارزش‌های اسلامی است

  • شكست‌های اسرائیل باعث تزلزل ساختار اجتماعی‌اش شده است

  • تلاش تركیه برای آزادسازی داعشی‌های سوریه با هدف فشار بر عراق

  • تغییر موازنه قدرت با تاكتیك‌های جدید حماس/ اعتراف دشمن به ضعفش

  • جوزف عون واقعیت‌های عینی را نادیده نمی‌گیرد

  • عمر دولت جدید لبنان درگرو تأمین منافع حزب‌الله است

  • رسانه‌های محور شرارت بر واقعیات میدان سرپوش می‌گذارند

  • حقوق بین‌الملل با اتفاقات غزه بی‌اعتبار شده است