صدای جمهوری اسلامی ایران

معاون سیاسی وزارت امور خارجه گفت: مشروعیت سازوكارهای بین‌المللی حقوق بشر، در گرو اقدام عملی آنها برای توقف كشتار انسان‌های بی‌پناه و بی‌گناه در غزه است.

به گزارش پایگاه خبری رادیو مقاومت و به نقل از خبرگزاری مهر؛ علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه كه برای برخی رایزنی‌ها در ژنو به سر می‌برد، عصر روز چهارشنبه (10 آبان 1402) با «وولكر ترك» كمیسر عالی حقوق بشر دیدار و درباره وضعیت تأسف‌بار حقوق بشر در غزه و نقض نظام‌مند و هدفمند حقوق بشر در این منطقه و تلاش برای توقف جنایات جنگی و قتل عام مردم فلسطین گفت‌وگو كرد.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه كشورمان در این دیدار با ابراز نگرانی شدید از تداوم قتل عام مردم غزه و كشتار كودكان و زنان و مردم بی‌گناه توسط رژیم صهیونیستی و نقش آمریكا و چند كشور غربی در حمایت از تداوم جنایت در غزه، از كمیسر عالی حقوق بشر به‌عنوان عالی‌ترین مرجع بین‌المللی حقوق بشر، خواست تلاش مؤثری برای جلوگیری از كشتار بی‌گناهان و ممانعت از تداوم نقض جدی و نظام‌مند حقوق بشر مردم فلسطین توسط رژیم صهیونیستی به‌كار گیرد.

باقری تأكید كرد: ادعای دفاع مشروع از جانب رژیم اسرائیل در حقوق بین‌الملل پذیرفتنی نیست و مقررات بین‌المللی هیچ مشروعیتی برای دفاع اشغالگر در برابر مردم تحت اشغال قائل نیست.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به رفتار ضد انسانی صهیونیست‌های اشغالگر در نابودی غزه گفت: امروز جهان با غمواره‌ای از انواع جنایت‌های صهیونیست‌های گرگ‌صفت در غزه مواجه است و عملاً صهیونیست‌ها به ركورددار بی‌بدیل تنوع جنایت و كشتار بی‌رحمانه در تاریخ تبدیل شده‌اند.

وی تصریح كرد: رژیم صهیونیستی افزون بر كشتار مردم غزه، سردمدار نابودی همه مقررات و قواعد بین‌المللی شده و لذا نهادهای بین‌المللی به‌ویژه سازوكارهای زیرمجموعه سازمان ملل در قبال جنایات و تجاوزگری‌های این رژیم سفاك مسئولیت مضاعف دارند.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه كشورمان با اشاره به اینكه سازوكارهای بین‌المللی حقوق بشر از جمله كمیسر عالی حقوق بشر، باید به‌عنوان معیار و سنجش وضعیت حقوق بشر در جهان عمل كنند، تصریح كرد: حجم و تنوع جنایات اشغالگران در غزه چنان است كه مشروعیت سازوكارهای بین‌المللی حقوق بشر فقط و فقط در گرو اقدام عملی آنها برای توقف كشتار در غزه است.

باقری با تأكید بر اینكه توقف كشتار مردم بی‌گناه مسؤولیتی انسانی و ضرورتی انكارناپذیر برای جلوگیری از دامنه بحران است، تصریح كرد: ایران همه تلاش‌های خود را بر روی توقف بی‌قید و شرط كشتار مردم غزه، ارسال فوری كمك‌های بشردوستانه، رفع محاصره غزه و جلوگیری از كوچاندن فلسطینی‌ها در غزه و از غزه، متمركز كرده و به همین جهت آماده تعامل با سازمان‌های بین‌المللی از جمله دفتر كمیساریای عالی حقوق بشر برای تحقق این خواسته‌های انسانی است.

وی با اشاره به نقش و جایگاه بین‌المللی كمیسر عالی حقوق بشر از وی خواست برای توقف فوری كشتار مردم بی‌گناه فلسطین و جلوگیری از نقض بیشتر حقوق بشر به غزه سفر كند.

كمیسر عالی حقوق بشر نیز در این ملاقات، با اشاره به بیانیه‌های متعدد صادره خود در هفته‌های اخیر، گفت: شدیداً نگران وضعیت موجود است و در طول سال‌های گذشته، دفتر وی نقش زیادی در تهیه گزارش و روشن سازی از نقض‌ها در سرزمین‌های اشغالی داشته است، و اینكه تعدادی از كارمندان دفتر كمیساریا نیز در غزه در بین مرگ و زندگی دست و پا می‌زنند.

كمیسر عالی حقوق بشر همچنین تأكید كرد: در سخنرانی اخیر خود در نشست شورای حقوق بشر نیز به توصیه‌های سازوكارهای حقوق بشری برای توقف نقض حقوق بشر در مناطق اشغالی اشاره و خواستار پایان اشغال شده است.

كمیسر عالی جنایات رژیم صهیونیستی را غیرقابل قبول دانست و آن را موجب نقض حقوق بشردوستانه و حقوق بین‌الملل دانست و در مورد آثار منطقه‌ای تحولات اخیر در غزه نیز ابراز نگرانی كرد.

وی اشاره كرد: با همه طرف‌ها برای توقف حملات و ایجاد آتش‌بس در تماس است و در نظر دارد به منطقه نیز سفر كند.

مرتبط با این خبر

  • یمن بازیگردان اصلی منطقه شده است

  • مستند «آورتین» نگاه جدیدی به زندگی سردار سلیمانی دارد

  • عامل اصلی بقای حماس، اعتقادات دینی و ارزش‌های اسلامی است

  • شكست‌های اسرائیل باعث تزلزل ساختار اجتماعی‌اش شده است

  • تلاش تركیه برای آزادسازی داعشی‌های سوریه با هدف فشار بر عراق

  • تغییر موازنه قدرت با تاكتیك‌های جدید حماس/ اعتراف دشمن به ضعفش

  • جوزف عون واقعیت‌های عینی را نادیده نمی‌گیرد

  • عمر دولت جدید لبنان درگرو تأمین منافع حزب‌الله است

  • رسانه‌های محور شرارت بر واقعیات میدان سرپوش می‌گذارند

  • حقوق بین‌الملل با اتفاقات غزه بی‌اعتبار شده است