صدای جمهوری اسلامی ایران

مرتضی مكی اظهار كرد: هرچه دامنه جنگ گسترده شود قطعا كنترل و مدیریت آن سخت تر و كمتر ممكن پذیرتر می شود به همین علت اروپایی ها تلاش می كنند با حمایت های همه جانبه از حملات اسرائیل نوعی بازدارندگی ایجاد كنند و دامنه جنگ را محدود نگه دارند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت؛ مرتضی مكی در برنامه «روی موج مقاومت» رادیو مقاومت با اشاره به برخورد دوگانه دولت غربی در خصوص جنگ غزه گفت: تعرض دوگانه ای كه در هفته های اخیر برخی از دولت های غربی در مواجهه با حملات ویرانگر اسرائیل به نوار غزه مواجهیم ناشی از فضایی است كه در آن فضا قرار گرفته اند.

وی افزود: از یك طرف چسبندگی و پیوستگی عمیقی بین دولت جعلی اسرائیل و كشورهای اروپایی و آمریكا وجود دارد و همواره در 75 سال گذشته كوشیده اند بر جنایات این رژیم در فلسطین اشغالی سرپوش بگذارند. از طرف دیگر همه این كشورها مدعی دفاع از حقوق بشر و دموكراسی هستند و خودشان را مهد دموكراسی و حقوق بشر می دانند، متن حقوق بشر سازمان ملل را همین كشورها نوشته اند كه حتی حاضر به پایبندی به همین بیانیه هم كه با تعارضاتی مواجهند نیستند.

این كارشناس مسایل اروپا یادآور شد: هر موقع رژیم صهیونیستی دست به جنایتی می زند و حملاتی را علیه فلسطینی ها مرتكب می شود ما شاهد تعارض های دوگانه دولت های اروپایی در مواجهه با جنایات رژیم صهیونیستی هستیم.

وی با اشاره به حمایت دول غربی از رژیم صهیونیستی اظهار كرد: در خصوص وقایعی كه بعد از هفتم اكتبر در فلسطین اشغالی روی داد و حملات غافلگیركننده ای كه حماس انجام داد و واكنش های ویرانگری كه اسرائیلی ها نسبت به این حمله انجام دادند، دولت های اروپایی صف آرایی جدی در قبال این حمله انجام دادند و شاهد بودیم نخست وزیر ایتالیا و انگلیس و وزیر امور خارجه و رئیس جمهور آمریكا راهی تلاویو شدند و هم ذات پنداری خودشان را با اسرائیل اعلام كردند و سیر كمك های تسلیحاتی را به رژیم اسرائیل سرازیر كردند.

مكی در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت با بیان این كه تبعات حملات ویرانگیر اسرائیل به نوار غزه در كشورهای اروپایی متفاوت بود، گفت: در حالی كه دولت های اروپایی حمایت همه جانبه خودشان را از اسرائیل اعلام می كردند اما در سطح افكار عمومی شاهد تحول و تغییر جدی در انتقاد این حملات به نوار غزه بودیم. نظرسنجی ها نشان می دهد در اكثر كشورهای اروپایی و آمریكا میزان حمایت از سیاست های دولت های این كشور از رژیم صهیونیستی به شدت كاهش پیدا كرده است.

وی افزود: انگلیس پدر خوانده رژیم صهیونیستی خوانده می شود ولی افكار عمومی با وجود این كه اكثر رسانه ها جانب اسرائیل را داشتند و پوشش خبری اخبار را به روایت دولت این كشور انتشار می دادند ولی افكار عمومی مقابل این مواضع قرار داشت و این باعث شد تا دولت های اروپایی مواضع دوگانه ای را اتخاذ كنند. از یك طرف حمایت خودشان را از حملات اسرائیل اعلام می كنند و از طرف دیگر برای این كه وجهه بشردوستانه شان را حفظ كنند از وقفه كوتاه مدت در حملات اسرائیل به نوار غزه سخن می گویند تا زمینه و فرصتی برای ارسال كمك های بشردوستانه به مردم غزه فراهم شود.

این كارشناس مسایل اروپا تظاهرات دول اروپایی را بیشتر سیاسی و تبلیغاتی دانست و تاكید كرد: این كشورها همچنان پشت اسرائیل تا نابودی حماس ایستاده اند.
وی از رو شدن دست صهیونیست ها در میان افكار عمومی جهان گفت و اظهار كرد: جبهه ای كه در قبال حملات اسرائیل در اروپا ایجاد شده نشان می دهد اسرائیل دیگر آن مظلوم نمایی های گذشته خودش را برای توجیه حملاتش در فلسطین اشغالی نمی تواند بكار ببرد و ماهیت تجاوزكارانه و اشغالگرایانه این رژیم برای همه افكار عمومی و به خصوص افكار عمومی اروپا افشا شده است.

مكی افزود: دولت های اروپایی با جرم انگاری حمایت از مردم فلسطین و حماس نتوانستند جلوی سیل مخالفت هایی كه از سطح افكار عمومی غرب نسبت به حملات اسرائیل می شود را بگیرند و عملا دیگر مواضع اولیه خودشان را در قبال تحولات غزه نادیده گرفتند. تا چندی پیش در آلمان و فرانسه اگر كسی پرچمی از حماس یا فلسطین بیرون می امد مورد توبیخ پلیس كشور قرار می گرفت ولی عملا اكنون این فضا شكسته شده است.

وی با اظهار به این كه حجم كمك های نظامی به اسرائیل تلاشی است در جهت بازدارندگی و كنترل دامنه جنگ در نوار غزه گفت: هرچه دامنه جنگ گسترده شود قطعا كنترل و مدیریت آن سخت تر و كمتر ممكن پذیرتر می شود به همین علت تلاش می كنند با حمایت های همه جانبه از حملات اسرائیل نوعی بازدارندگی ایجاد كنند و دامنه جنگ را محدود نگه دارند.

این كارشناس مسایل اروپا متذكر شد: نكته ای كه مهم است در موضوع فلسطین اشغالی و حمایت هایی كه اروپایی از اسرائیل هم می كنند دوگانگی است كه در سطح دولت ها و ملت ها شاهد آن هستیم و این موضوع باعث می شود دولت های اروپایی را وادار به مواضع دو گانه ای كنند و تلاششان بر این باشد كه بتوانند مدیریت بحران را به گونه ای بدست بگیرند تا اسرائیل از این بحران پیروز بیرون بیاید.

گفتنی است؛ شما مخاطبان ارجمند رادیو مقاومت می توانید این شبكه رادیویی را شنبه تا چهارشنبه از ساعت 7:00 تا 9:00 روی موج اف ام ردیف 95,5 مگاهرتز و یا از طریق نرم افزار كاربردی ایران صدا دنبال كنید. همچنین سامانه پیامكی 30000955 آماده دریافت پیامك‌های مخاطبان فهیم رادیو مقاومت است.

مرتبط با این خبر

  • رژیم صهیونیستی رفتار انسانی ندارد

  • سازمان‌های بین‌الملل و حقوق بشر كاربردی ندارند

  • شاهد شكست سیاسی و بین‌المللی اسرائیل هستیم

  • جبهه مقاومت؛ بازیگرِ فعالِ نظم نوین جهانی

  • آتش‌بس خللی در فعالیت نظامی‌سیاسی حماس ایجاد نمی‌كند

  • هراس صهیونیست‌ها از دومین طوفان‌الاقصی

  • توافق آتش‌بس در غزه؛ برگ برنده‌ای برای مقاومت فلسطین

  • معرفی كتاب «شاهرخ حر انقلاب»

  • موج مقاومت‌ در خیابان پیروزی

  • توافق آتش‌بس، حذف اسرائیل از منطقه را سرعت می‌بخشد