صدای جمهوری اسلامی ایران

عظیمی با اشاره به قتل عام خبرنگاران در غزه و جنوب لبنان توسط رژیم صهیونیستی بیان كرد: دادستان دیوان بین‌المللی كیفری می‌تواند جرم هدف قراردادن عمدی خبرنگاران را هم به دیگر جرایم نتانیاهو اضافه كند زیرا امری ثابت شده و آشكار است.

عباسعلی عظیمی، كارشناس حقوق بین‌الملل و عضو هیئت علمی دانشگاه در برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت با بیان اینكه نظام حقوق بین‌المللی از اوایل قرن بیستم، رویكرد خاصی را به حوزه خبرنگاری و انعكاس اخبار داشته است، گفت: از آنجا كه رعایت قوانین و مقررات در جنگ یك تضمین اساسی نیاز داشت و به دلیل شرایط خاص بین‌الملل از این تضمینات برخوردار نبودیم، اعلام شد كسانی كه در میادین نبرد به عنوان خبرنگار شركت دارند، از مصونیت كامل برخوردار هستند زیرا آنها با انعكاس اخبار صحنه‌هایی را كه نقض قوانین و مقررات بین‌المللی كرده‌اند، به افكار عمومی منتقل می‌كنند.

وی با تصریح بر اینكه افكار عمومی تضمینی برای جلوگیری از گسترش اقدامات مجرمانه در جنگ محسوب می شود، اظهار كرد: كار خبرنگار انتقال واقعیت‌ها از جمله جنایت جنگی به افكار عمومی است و به همین جهت قانون‌گذاران بین‌المللی از اوایل قرن بیستم حمایت‌هایی را برای خبرنگاران پیش‌بینی كردند.

این كارشناس حقوق بین‌الملل در مصاحبه با رادیو مقاومت با اشاره به قتل عام خبرنگاران در غزه و جنوب لبنان توسط رژیم صهیونیستی بیان كرد: این اقدامات یكی از مصادیق آشكار جنایت جنگی محسوب می‌شود كه این كار به شكل مستمر در لبنان و غزه انجام شده است. در حقیقت هدف قراردادن خبرنگاران به عنوان یك عادت و رفتار متخلفانه بین‌المللی برای رژیم صهیونیستی انجام می‌شود.

عظیمی افزود: اگر این موضوع ثبت شود می‌توان دادستان دیوان بین‌المللی كیفری را ترغیب كرد نه فقط برای گرسنگی دادن و هدف قرار دادن غیر نظامیان، بلكه برای هدف قراردادن خبرنگاران هم باید نتانیاهو و سران رژیم صهیونیستی را محكوم كرد.

وی به قرار موقت بازداشت نتانیاهو اشاره و عنوان كرد: دادستان دیوان بین‌المللی كیفری می‌تواند جرم هدف قراردادن عمدی خبرنگاران را هم به دیگر جرایم نتانیاهو اضافه كند زیرا امری ثابت شده و آشكار است.

عضو هیئت علمی دانشگاه با اذعان به عدم برخورد با رژیم صهیونیستی توسط نظام بین‌الملل گفت: حقوق بین‌الملل حداكثر 200 سال است كه تاسیس شده است؛ در حالی كه برای ساختارهای داخلی كشورها از قرن‌ها پیش چنین ساختارهایی وجود داشته است كه ضمانت اجرایی لازم را به آنها می‌دهد.

مرتبط با این خبر

  • تئاتر مقاومت نیازمند حمایت، هدایت و تسهیلگری مدیران است

  • سوریه؛ صحنه تقابل روس‌ها با ایالات متحده است

  • قانون حق دفاع مشروع را به دولت سوریه و متحدانش داده است

  • اكثر نیروهای ترك و اوكراین در سوریه صهیونیست هستند

  • «اجلاس آستانه» راهكار قطعی برای حل مشكل سوریه نیست

  • افزایش تنفر دنیا به اسرائیل با عملكرد خوب رسانه‌ جبهه مقاومت

  • نگهداشتن آشوب در منطقه برای فروش سلاح‌های آمریكایی

  • اتفاقات سوریه و تحولات كردها می‌توانند فضای سیاسی را تغییر دهند

  • اتفاقات سوریه باعث تقویت و انسجام جبهه مقاومت می‌شود/ تضعیف جایگاه تركیه در افكار عمومی

  • «سرباز روز نهم» در ایستگاه بیست و سوم