نعیمی گفت: حمایتهای مالی و تحریكات از سوی گروههای مختلف برای تجزیه سوریه وجود دارد، به ویژه با توجه به اینكه سوریه در برابر سازش با رژیم صهیونیستی مقاومت كرده است.
مصیب نعیمی، تحلیلگر مسائل خاورمیانه در گفتگو با برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت، با اشاره به حضور گروههای مختلف در سوریه، به ویژه گروههای بنیادگرا و تندرو كه از القاعده و داعش منشعب شدهاند، بیان كرد: با توجه به تفكر و ایدههای مختلفی كه هر كدام از این گروهها دارند، این روند حتی در كوتاهمدت قابل دوام نیست. از طرفی با طرح آمریكاییها كه هدف آن تقسیم سوریه به چند كشور است برای تسهیل كنترل رژیم صهیونیستی، سوریه در حال حاضر در وضعیت پیچیدهای قرار دارد و گروههای جدیدی در حال شكلگیری هستند كه با این گروههای تندرو در حال مبارزهاند.
وی افزود: مناطق مختلف سوریه، از جمله لاذقیه، شمال غرب و كردستان در وضعیت پیچیدهای قرار دارند. علاوه بر آن، بحرانهای جدیدی هم از سوی تركیه و كردها به وجود آمده است. حتی ارتش آزاد هم كه در ابتدا با این گروهها همكاری داشتند اما اكنون در نقطه مقابل آنها قرار گرفتهاند.
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه تأكید كرد: وضعیت كنونی سوریه به دلیل انتقامجویی و كشتارهای روزافزون، به نارضایتی مردم منجر شده و آینده این كشور را در هالهای از ابهام قرار داده است.
نعیمی به بررسی وضعیت سوریه و چالشهای آن در طول 40 سال گذشته پرداخت و یادآور شد: در این مدت كودتاهای مكرری در سوریه وجود داشته كه هر دو تا سه سال یك بار رخ داده است. همچنین، حدود 450 هزار نیروی نظامی سوریه به طور ناگهانی ناپدید شدهاند و برخی از افسران آنها به خریداری شدن متهم شدهاند. این وضعیت میتواند منجر به واكنشهای شدید و ادامه خشونتها در كشور شود.
وی با بیان اینكه سلاحها به طور گستردهای در سوریه پخش شدهاند، گفت: هیچ گروهی نیست كه از این تسلیحات بیبهره باشد و همین امر اهمیت بالایی دارد.
كارشناس مسائل سیاسی اظهار كرد: حمایتهای مالی و تحریكات از سوی گروههای مختلف برای تجزیه سوریه وجود دارد، به ویژه با توجه به اینكه سوریه در برابر سازش با رژیم صهیونیستی مقاومت كرده است.
نعیمی با اظهار به اینكه فشارهای اقتصادی و بسته شدن راهها به عنوان ابزاری برای ایجاد تنش بیشتر در سوریه مطرح است، عنوان كرد: بمبارانها، زیرساختهای سوریه را هدف قرار داده و تغییر رژیم در این كشور نیز به عنوان یك هدف دیگر در نظر گرفته شده است.
وی متذكر شد: از ابتدای بحران سوریه، 84 كشور نیرو به این كشور فرستادهاند و این نشاندهنده یك نقشه خطرناك برای سوریه است.
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت، وضعیت نابسامان كنونی سوریه را به رغم موقعیت جغرافیایی و استراتژیك آن، نشاندهنده چالشهای جدی دانست و گفت: به نظر میرسد كه این كشور به سمت آرامش نخواهد رفت. خشونتها و اتهامات مذهبی نیز بر تنشها افزوده و وضعیت را پیچیدهتر كرده است.
نعیمی به تحلیل سیاستهای آمریكا در سوریه و تأثیرات آن بر ثبات این كشور پرداخت و بیان كرد: رفتار آمریكا در حمایت از گروههای مسلح و بحران غذایی در سوریه متناقض است و این سؤال را مطرح میكند كه آیا با آمدن ترامپ، امكان ثبات در سوریه وجود دارد یا خیر.
وی با اشاره به اینكه سیاستهای آمریكا به گونهای طراحی شده كه هیچ كشور اطراف سوریه نباید آرامش داشته باشد، اظهار كرد: این سیاستها به شدت با منافع رژیم صهیونیستی هماهنگ است. آمریكا به دنبال ایجاد چالش برای كشورهایی مانند سوریه و عراق است و ادعای بهبود وضعیت سوریه در واقع پوششی برای اهداف واقعی آنهاست.
تحلیلگر مسائل خاورمیانه با اشاره به سناریوهای قبلی مبنی بر تضعیف ارتش كشورها، عنوان كرد: در این سناریو، ارتشهای كشورهای منطقه تضعیف شدهاند، مانند عراق و مصر، و اكنون سوریه نیز در معرض چنین سرنوشتی قرار دارد.
نعیمی درباره چشمانداز وضعیت در سوریه اظهار كرد: آینده سوریه بسیار تاریك به نظر میرسد و احتمالاً تنها راه برای مقابله با این وضعیت، قربانی شدن بیشتر مردم است.