صدای جمهوری اسلامی ایران

یك كارشناس سیاسی مسائل جنوب غرب آسیا گفت: تنها بحرانی كه در قلب جهان اسلام وجود دارد، فلسطین است و به همین دلیل تا زمانی جهان اسلام می تواند وحدت خود را بدست بیاورد كه اول مشكل موجود در درون خود را برطرف كند.

به گزارش رادیو مقاومت، «دكتر حسین رویوران» كارشناس سیاسی مسائل جنوب غرب آسیا در برنامه جهانمرد طی سخنانی گفت: قبل از اینكه وارد تعریف محور مقاومت شویم باید ساختار سیاسی در ایران بعد از انقلاب را تعریف كنیم. همه كشورهای دنیا براساس ملت سازی شكل گرفتند.

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران یك استثنا بود و پایه گذار نظامی شد كه دو پایه دارد. یكی از آن بحث ملت ایران است و دیگری نیشر استیت است و دومی بحث امت استیت است. ما دو نوع نهاد در این نظام می بینیم. یكسری از نهادهایی می بینیم كه ربطی به محدوده ملی ندارد.

رویوران گفت: سپاه قدس هیچ گونه تعریفی در داخل ایران ندارد و در خارج از ایران تعریف می شود. بسیاری از نهادها در این دو تركیب در نظام جمهوری اسلامی شكل گرفتند. چرا فلسطین اولویت پیدا كرد؟ و به نظرم می آید این تعیین از طرف امام (ره) شكل گرفت و ایشان این را در چهارچوب نگاه خاصی داشت.

كارشناس سیاسی مسائل جنوب غرب آسیا گفت: تنها بحرانی كه در قلب جهان اسلام است فلسطین است و به همین دلیل تا زمانی جهان اسلام می تواند وحدت خود را بدست بیاورد كه اول مشكل موجود در درون خود را برطرف كند. بحث فلسطین به همین دلیل تبدیل به اولویت سیاسی برای ایران است.

وی ادامه داد: همه می دانیم كه رژیم صهیونیستی با حمایت های آمریكا از برتری كامل نظامی در منطقه برخوردار است. راهبردی كه مقاومت بعد از پیروزی بوجود آورد، راهبرد مبتنی بر عنصر بازدارندگی است.

رویوران در ادامه صحبت های خود بیان داشت:‌ در جنگ 33 روزه اسرائیل برایش سوال بود كه چرا علیرغم داشتن برتری های كامل، در این نبرد شكست خورده است؟ مدل جدید مقاومت كه شكل گرفت مبتنی بر داشتن ابزارهای بازدارندگی و خثی سازی برتری نظامی دشمن است كه این الگو به دلیل موفقیت در سطح منطقه گسترش پیدا كرد و الان بهترین و مهمترین الگویی است كه می تواند برتری نظامی دشمن را خنثی كند.

وی در ادامه بیان داشت: در ابتدای قرن جدید دو مكتب در دنیا تاثیر زیادی در روابط بین الملل داشتند. اولی مكتب همگرایی بود و دومی تحولات نظام بین الملل بود. آمریكا به جای واژه جهان اسلام كه ممكن است حساسیت برانگیز باشد از واژه خاورمیانه استفاده كرد و از مرز هند و پاكستان تا مغرب این منطقه خاورمیانه ای مدنظر آمریكا است و این جهان اسلام است و مابقی پراكنده است.

وی افزود: آمریكا تصورش بر این بود كه باید این منطقه را تحت سلطه بگیرد و دو كشور افغانستان و عراق را اشغال كرد و مابقی را تهدید كرد. سه كشور ایران سوریه و لبنان از آمریكا تبعیت نمی كردند و آمریكا حس می كرد اگر بتواند این كانون ها را مهار كند می تواند طرح خاورمیانه بزرگ را به اجرا بگذارد كه در ادامه نتوانست.

رویوران درباره اجرای طرح در سوریه گفت:‌ الگویی در لبنان شكل گرفت و درمنطقه تامیم پیدا كرد. زمانیكه شهید سلیمانی و همدانی به سوریه رفتند الگوی امام خمینی (ره) را در آنجا پیاده كردند و 34 میلیارد دلار به نیروهای مخالف در سوریه دادیم. بیش از 150 هزار نفر از كشورهای مختلف و نیروهای تكفیری با آموزش به سوریه اعزام شدند و نیروهای مداقع حرم موفق شدند تا داعشی ها را در عراق شكست دهند.

وی همچنین افزود: قدرت نرم كه ایران از آن برخوردار است زیربنای مهمی مثل اعتقاد دارد و تا زمانی كه هست حذف فیزیكی افراد نمی تواند معادله ای را تغییر دهد. چون محور مقاومت قدرت زایش دارد. تصور غرب مادی است و آنها بین هستی و نیستی فكر می كنند.

وی ادامه داد: ترور یك هدف نیست و بلكه ابزار است. اینكه مردم آمریكا به ترامپ پشت كردند واقعیت هایی در منطقه هست كه باید دشمن آنها را بشناسد.

رادیو مقاومت صدای گفتمان مقاومت و مكتب سلیمانی در آستانه سالگرد شهادت سردار سلیمانی از ابتدای دی ماه تا پایان آن از طریق موج FM ردیف 95,5 مگاهرتز قابل دریافت بوده و مخاطبان می‌توانند از طریق شماره 30000955 با برنامه های رادیو مقاومت در ارتباط باشند.

انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • یمن بازیگردان اصلی منطقه شده است

  • مستند «آورتین» نگاه جدیدی به زندگی سردار سلیمانی دارد

  • عامل اصلی بقای حماس، اعتقادات دینی و ارزش‌های اسلامی است

  • شكست‌های اسرائیل باعث تزلزل ساختار اجتماعی‌اش شده است

  • تلاش تركیه برای آزادسازی داعشی‌های سوریه با هدف فشار بر عراق

  • تغییر موازنه قدرت با تاكتیك‌های جدید حماس/ اعتراف دشمن به ضعفش

  • جوزف عون واقعیت‌های عینی را نادیده نمی‌گیرد

  • عمر دولت جدید لبنان درگرو تأمین منافع حزب‌الله است

  • رسانه‌های محور شرارت بر واقعیات میدان سرپوش می‌گذارند

  • حقوق بین‌الملل با اتفاقات غزه بی‌اعتبار شده است