صدای جمهوری اسلامی ایران


رئیس سابق پژوهشكده هوافضای كشور گفت: تا دوسال پیش ما توانستم 24 درصد از سند هوافضای كشور را محقق كنیم، اگر سه میلیارد دلار سرمایه گذاری میشد تا سال 1404 ما 92 درصد اهداف فضایی این سند را اجرایی می كردیم.



دكتر فتح الله امید در گفتگو با برنامه «سلام سردار» رادیو مقاومت اظهار كرد: قبل از انقلاب ،هم در بخش علم و هم در بخش فناوری در حوزه هوافضا تقریباً صفر بودیم؛ آن زمان سازمان ملل سه نقطه در مدار سی شش هزار كیلومتری فضا در اختیار ایران و عربستان، به صورت مشترك، گذاشته بود( چون در مدار سی شش هزار كیلومتر ماهواره ها سرعت گردشان با سرعت گردش زمین یكسان است و می توانند اطلاعات ذی قیمتی را به صاحبان این تكنولوژی بدهند) اما چون آن زمان ما تكنولوژی ماهواره ای نداشتیم،از این سه نقطه نتوانستیم استفاده كنیم.

رئیس سابق پژوهشكده هوافضای كشور بیان كرد: بعد از انقلاب طی مذاكراتی كه با عربستان شد، ماهوار عرب‌ست را به صورت مشترك به یكی از این سه نقطه پرتاب كردیم.

امید با بیان اینكه در آینده هر كشوری بخواهد حرفی برای گفتن داشته باشد باید حتما به تكنولوژی فضای دسترسی داشته باشد گفت: همین تماس های تلفنی كه گرفته می شود به كمك ماهواره است، یعنی الان هیچ فردی نمی تواند بدون گوشی زندگی بكند. با نفوذ این فناوری در زندگی انسان عملا تلفن همراه تبدیل به یك عضو بدن انسان شده است.

وی افزود : امروزه ماهواره در بحث محیط زیست، پیش بینی آب و هوا، جلوگیری از بلاهای طبیعی و غیره بسیار كاربرد دارد. امروزه بشر شدیداً به فناوری فضایی نیازمند است و هر كشوری كه این فناوری را نداشته باشد در حقیقت جزء كشورهای توسعه نیافته و یا در حال توسعه به حساب می‌آید.

رئیس سابق پژوهشكده هوافضای كشور عنوان كرد: بعد از انقلاب، هم به واسطه جنگ تحمیلی، هم به واسطه علاقه ای كه جوانان ما داشتند، به سرعت دربحث هوا فضا پیشرفت كردیم. به طوری كه قبل از انقلاب اصلا رشته هوافضا در دانشگاه های ما وجود نداشت اما بعد انقلاب در 16 دانشگاه كشور رشته هوافضا ایجاد كردیم.

وی افزود: در حال حاضر سالانه ما ظرفیت پذیرش بالغ بر 500 نفر در مقطع كارشناسی، 370 ارشد و حدود 80 نفر هم در دوره دكترا در دانشگاه های مختلف در این رشته را داریم ، همچنین حدود 250 نفر هئیت عضو علمی داریم.

وی ادامه داد: در حال حاضر هزار و 800 دانشجو در مقطع كارشناسی و حدود 913 نفر در مقطع كارشناسی ارشد و 455 نفر در مقطع دكتری در حال تحصیل در رشته هوافضا هستند.

رئیس سابق پژوهشكده هوافضای كشور اضافه كرد: درسال 1392 در شورای عالی انقلاب فرهنگی یك سند علمی برای هوا فضای كشور تصویب شد و اهداف بلندی در این سند دیده شد، از جمله پرتاب ماهواره و اكتشافات فضایی، و اینكه در منطقه به جایگاه اول فناوری فضایی برسیم تا بتوانیم پرتاپ فضا پیماهای سرنشین دار را انجام بدهیم.

امید پرتاپ انسان به مدار زمین را اوج قدرت یك كشور و نشان ابرقدرت بودن اون دانست و عنوان كرد: ما بیش از ده ماهواره به فضا پرتاب كردیم كه بعضی از آنها مثل امید، رصد، نوید، فجر موفق بودند و در مدار قرار گرفتند و بعضی‌ها هم ناموفق بودند. ما توانستم هشت پرتاپ راكت كاوش داشته باشیم و میمون ها «رزوس» را كه بسیار شبیه انسان بوده و می تواند 8 الی 9 G شتاب را تحمل كنند به نام «پیشگام و پرگام» به فضای پرتاپ كنیم و این دو میمون موفق شدند سالم به زمین برگردند.

وی افزود: امروز حدود 500 شركت فناور هوافضا در كشور داریم و بیش از دو هزار فناوری در حوزه هوایی، ولی متاسفانه سرمایه گذاری مناسبی در این زمینه انجام نشده است.

رئیس سابق پژوهشكده هوافضای كشور بیان كرد: تا دوسال پیش ما توانستم 24 درصد از سند هوافضای كشور را محقق كنیم اگر سه میلیارد دلار سرمایه گذاری میشد تا سال 1404 ما 92 درصد اهداف فضایی این سند را اجرای می كردیم و اگر یك و نیم میلیارد دلار سرمایه گذاری می شد 76 درصد این اهداف تحقق پیدا میكرد.

امید گفت: در عرصه علم تحریم معنی ندارد، چون اساسا یك ارتباط در فضای مجازی شكل میگیرد كه نمی توان مانع شد، آنچه می تواند مانع شود بحث حضور فناوری ما در بازارهای فروش جهانی است تا مانع در آمد زایی ما از این فناوری ها شوند.

وی با بیان اینكه اگر سرمایه گذاری درستی می شد می توانستیم در حوزه هوا فضا در منطقه اول شویم؛ تصریح كرد: اساسا یكی از درآمد امروز جهان درآمد از رشته هوا فضا است، ما فقط از فروش اطلاعاتی كه از ماهواره دریافت و پردازش می كنیم می توانیم درامد چشمگیری داشته باشیم. در سال 2018 در آمد حاصل فروش اطلاعات ماهواره مبلغی 360 میلیارد دلار بوده است.

انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • یمن بازیگردان اصلی منطقه شده است

  • مستند «آورتین» نگاه جدیدی به زندگی سردار سلیمانی دارد

  • عامل اصلی بقای حماس، اعتقادات دینی و ارزش‌های اسلامی است

  • شكست‌های اسرائیل باعث تزلزل ساختار اجتماعی‌اش شده است

  • تلاش تركیه برای آزادسازی داعشی‌های سوریه با هدف فشار بر عراق

  • تغییر موازنه قدرت با تاكتیك‌های جدید حماس/ اعتراف دشمن به ضعفش

  • جوزف عون واقعیت‌های عینی را نادیده نمی‌گیرد

  • عمر دولت جدید لبنان درگرو تأمین منافع حزب‌الله است

  • رسانه‌های محور شرارت بر واقعیات میدان سرپوش می‌گذارند

  • حقوق بین‌الملل با اتفاقات غزه بی‌اعتبار شده است