صدای جمهوری اسلامی ایران

دبیر شورای فرهنگ عمومی كشور گفت: بزرگترین كاری كه باید نسبت به مكتب سلیمانی انجام می‌دادیم این است كه شكاف بین فرهنگ رسمی و عمومی جامعه كاهش پیدا كند.

سید مجید امامی در گفتگو با برنامه «مردمیدان» رادیو مقاومت اظهار كرد: شورای فرهنگ عمومی كشور تلاش دارد پایانه خوبی برای هم افزایی مردمی دولتی و عمومی باشد.

وی با بیان اینكه در هفته مقاومت و شهادت سردار سلیمانی برنامه های خوبی انجام شد ادامه داد: این ظرفیت های رسانه ای فرهنگی برای یك محتوای بزرگ مقدس، برای فرهنگ مقاومت در جامعه ایران و جهان اسلام، بهتر از سالهای گذشته استفاده و دیده شد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی كشور بیان كرد: وقتی از مقاومت صحبت می‌كنیم فقط یك تعبیر سیاسی نیست مثلاً وقتی از مقاومت مردم فلسطین، لبنان تجاوز و اشغال گری صحبت می كنیم یا سایر مستضعفین عالم و هر جایی كه آزادی خواهی مظلوم صدایش به تظلم خواهی بلند باشد، ما براساس مفاد و مبانی انسانی اسلامی آنجا می رویم و بر دشمن و علیه دشمن او خواهیم بود.

امامی عنوان كرد: اینكه انسان توان تحمل رفع موانع را داشته باشد و اینكه اهل سازش با ظلم و باطل نباشد این فرهنگ عمومی بسیار بزرگی است كه حتی می توان آن را در مفهوم فرهنگ اقتصادی هم دید. اگر جامعه ما فرهنگ مقاومتی داشته باشد، به معنا ایستادگی و صبوری فعال، نه منفعل در مقابل مشكلات و در مقابل تجاوزها و دشمنی كه دشمن انجام می دهد، چنین ملتی با این سرمایه دیگر ناامید نمی شود، چون مبتنی بر مقاومت و صبوری و تلاشی كه معنای الهی پیدا كرده، شكل گرفته است.

وی مقاومت را فرهنگی بزرگ دانست و افزود: از این بزرگتر ما در تشیع جنازه سردار سلیمانی می بینیم، این فرهنگ در لایه هویتی خودش ظهور پیدا كرد، چون ما هویت را عمیق تر و البته محتمل تر از فرهنگ می دانیم.

دبیر شورای فرهنگ عمومی كشور خاطرنشان كرد: ممكن است ما همگی هویت شیعی داشته باشیم ولی در فرهنگ شیعی به معنای سایر جزئیات زندگی و سبك زندگی شیعی، همه مثل هم و در یك در جه نیستیم، هویت مقاومت هم چیزی بود كه در تشیع جنازه شهید سلیمانی به منصه ظهور رسید.

امامی بیان كرد: بزرگترین كاری كه باید نسبت به مكتب سلیمانی انجام دهیم این است كه شكاف بین فرهنگ رسمی و عمومی جامعه باید كمتر شود. ما این را از مكتب حاج قاسم سلیمانی یاد گرفتیم و در یكسال گذشته در نظام فرهنگی كشور برای از بین رفتنش فریاد زدیم، این شكاف به طور طبیعی وجود دارد و بخشی به صورت غیر طبیعی و به خاطر ندانم سازی و ندانم كاری ها محقق شده، كه باید برداشته شود.

وی افزود: وقتی در یك موضوعی شكاف بیش از 50 درصدی در جامعه باشد هیچ تفاهم و اجماعی برایش رخ نمی دهد و طبعا هیچ تغییری در مدیریت هم رخ نمی دهد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی كشور گفت: به طور مثال ما در مصرف گاز و انرژی یك مسئله رسمی داریم، اگر در آن كاری كه مسئولین و متولیان مطرح میكنند در میان بیش از 50 درصد مردم به همان میزان درخواست، فهم شد و مورد تفاهم قرار گرفت، ما میگویم شكافی در این موضوع بین نگاه رسمی و عمومی وجود ندارد، و اگر در فرهنگ عمومی مردم بیش از 50 درصد احساس یا توان یا میل به تغییر وجود داشت اینجا هم میگوییم شكافی وجود ندارد، اما اگر در موضوعی بین روایت رسمی با آنچه عزم ملی را شكل می دهد تفاوت وجود داشت اینجاست كه ما باید برگردیم و در گفتار و رفتار و تفكرمان تجدید نظر كنیم.

امامی گفت: شهید سلیمانی گوش شنوایی برای مردم داشت و این در سیره او بود، نه به عنوان فرمانده نظامی بلكه به عنوان كسی كه روابط خوبی در حاكمیت و رفاقت دارد، ناطقه او نزدیك به مردم است، واقعا حكیمانه سخن میگوید اما درعین حال آنچه میگوید برای بیشتر از 50درصد مردم معنای مشترك ایجاد می‌كند، این ناطقه و صامته را ما در دستگاه نظام فرهنگی اجتماعی خودمان باید حداقل در بعضی از حوزها جراحی كنیم.

وی عنوان كرد: گاهی این شكاف میان جامعه نخبگانی با فرهنگ عمومی است، گاهی دانشگاهیان ما به موضوع فكر می كنند كه اصلا مسئله مردم نیست، باید روی این موضوع هم فكر و كار كنیم.

انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • یمن بازیگردان اصلی منطقه شده است

  • مستند «آورتین» نگاه جدیدی به زندگی سردار سلیمانی دارد

  • عامل اصلی بقای حماس، اعتقادات دینی و ارزش‌های اسلامی است

  • شكست‌های اسرائیل باعث تزلزل ساختار اجتماعی‌اش شده است

  • تلاش تركیه برای آزادسازی داعشی‌های سوریه با هدف فشار بر عراق

  • تغییر موازنه قدرت با تاكتیك‌های جدید حماس/ اعتراف دشمن به ضعفش

  • جوزف عون واقعیت‌های عینی را نادیده نمی‌گیرد

  • عمر دولت جدید لبنان درگرو تأمین منافع حزب‌الله است

  • رسانه‌های محور شرارت بر واقعیات میدان سرپوش می‌گذارند

  • حقوق بین‌الملل با اتفاقات غزه بی‌اعتبار شده است