صدای جمهوری اسلامی ایران

سفیر سابق ایران در آذربایجان گفت: هدف اول حاج قاسم نابودی رژیم صهیونیستی و آزادسازی قدس شریف بود. اگر در سوریه حضور پیدا می‌كرد تا از برادران اهل سنت خود دفاع كند، پس از آن در لبنان یا عراق حاضر می‌شد و دوشادوش برادران شیعه خود می‌جنگید.

محسن پاك آیین سفیر سابق ایران در آذربایجان در گفت‌وگو با ویژه‌برنامه «فرمانده» از رادیو مقاومت اظهار كرد: فلسطین، محور اصلی همه برنامه‌ریزی‌ها و فعالیت‌های شهید سلیمانی قرار داشت و به بركت تلاش‌ها او هم بود كه قدس به‌عنوان هدف گزاری اصلی سلطه گران عالم، هم‌اكنون به مرجع وحدت و همگرایی ملت‌های منطقه و گروه‌های مقاومت تبدیل شده است.

وی افزود: سخن حاج قاسم در منطقه اثرگذار بود و ایشان فقط با دیپلماسی خود شرایطی ایجاد كرد كه بشار اسد برای مقابله با داعش تهییج شود و به میدان بیاید و از یك‌سو، رزمندگان حزب‌الله لبنان و از سوی دیگر مجاهدان افغانستانی و پاكستانی باعث به وجود آمدن یك جبهه متحد و یك ائتلاف دشمن‌شكن در منطقه شوند كه حتی ابرقدرت‌ها را هم به زانو درآورد.

این فعال سیاسی ادامه داد: اقناع كردن پوتین و ارتش روسیه برای دخالت در منطقه را از دیگر مظاهر بارز دیپلماسی عزتمندانه شهید سلیمانی می‌توان دانست زیرا پوتین فی‌نفسه فردی آینده‌نگر و بسیار استراتژیست است و به‌سادگی در برابر غرب صف‌آرایی علنی نمی‌كند اما شهید سلیمانی با مطرح كردن نظریه امنیت منطقه‌ای، نه‌فقط ملت‌های منطقه بلكه رئیس‌جمهور روسیه را هم توجیه كرد كه باید در آن شرایط به میدان بیاید و در برابر آمریكا و عوامل صهیونیستی و تروریستی ایستادگی كند.

سفیر سابق ایران در آذربایجان در پاسخ به سؤالی در خصوص مكتب شهید سلیمانی و ابعاد فرهنگی آن گفت: در تبیین مكتب سلیمانی باید در ابتدا به آموزه‌هایی توجه كرد كه زمینه‌ساز شكل‌گیری این مكتب شد. اسلام، مكتب انبیای الهی و ائمه اطهار(ع) مهم‌ترین سرمایه‌های معنوی مكتب شهید سلیمانی هستند و پس از آن هم فرهنگ مقاومت، جان كلام حاج قاسم در همه سخنرانی‌ها و گفتارهایش است.

وی ابراز كرد: مقاومت یعنی تعیین یك هدف و تلاش برای دستیابی به آن علیرغم بروز دشمنی‌ها و هجمه‌های جبهه متخاصم و بر همین مبنا هم بود كه شهید سلیمانی در ابتدا نابودی رژیم صهیونیستی و آزادسازی قدس شریف را به‌عنوان هدف خود در نظر گرفت و سپس اگر در سوریه حضور پیدا می‌كرد تا از برادران اهل سنت خود دفاع كند، پس از آن در لبنان یا عراق حضور پیدا می‌كرد و دوشادوش برادران شیعه خود می‌جنگید.

پاك آیین خاطرنشان كرد: شهید سلیمانی خود از دوران جوانی پا به عرصه جنگ و جهاد گذاشته بود و لذا می‌دانست كه اگر جوانان به میدان بیایند، سنگرهای دشمن یكی پس از دیگری فتح خواهد شد. بر همین اساس حتی زمانی كه در سنین میان‌سالی یا حتی كهن‌سالی قرار گرفت، هرگز از استفاده از جوانان در جبهه‌های جنگ و جهاد دست برنداشت.

وی منطق و اخلاق را دو مؤلفه اساسی محبوبیت شهید سلیمانی دانست و تصریح كرد: در مقام تبیین شخصیت شهید سلیمانی باید در نظر داشت كه هرچقدر هم كه تلاش كنیم تا مظاهر اخلاص و ایمان خود را در جامعه نهادینه كنیم، باید در هر لحظه به یاد داشته باشیم كه نباید این تبیین زمینه را به نحوی رقم بزند كه جایگاه سردار دل‌ها دست‌نیافتنی جلوه كند. جوانان ما باید آگاه باشند كه می‌توان قاسم سلیمانی شد و با این هدف گزاری می‌توان كارهای فرهنگی بزرگ و قابل‌توجهی هم انجام داد.

انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • یمن بازیگردان اصلی منطقه شده است

  • مستند «آورتین» نگاه جدیدی به زندگی سردار سلیمانی دارد

  • عامل اصلی بقای حماس، اعتقادات دینی و ارزش‌های اسلامی است

  • شكست‌های اسرائیل باعث تزلزل ساختار اجتماعی‌اش شده است

  • تلاش تركیه برای آزادسازی داعشی‌های سوریه با هدف فشار بر عراق

  • تغییر موازنه قدرت با تاكتیك‌های جدید حماس/ اعتراف دشمن به ضعفش

  • جوزف عون واقعیت‌های عینی را نادیده نمی‌گیرد

  • عمر دولت جدید لبنان درگرو تأمین منافع حزب‌الله است

  • رسانه‌های محور شرارت بر واقعیات میدان سرپوش می‌گذارند

  • حقوق بین‌الملل با اتفاقات غزه بی‌اعتبار شده است