صدای جمهوری اسلامی ایران

محمد آقاتقی گفت: امروز جمهوری اسلامی نه‌تنها ظلم به خود را نمی‌پذیرد؛ بلكه اجازه نمی‌دهد به ملت‌های مسلمان هم ظلم شود و در واقع یاری‌كردن مظلومین جهان در اقصی‌نقاط جهان راهبرد انقلاب اسلامی است.

به گزارش پایگاه خبری رادیو مقاومت؛ برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفت‌وگو با موضوع بررسی گام دوم انقلاب و بین‌المللی كردن دوگانه استكبار و مقاومت اسلامی در جهان اسلام و با حضور دكتر محمد آقاتقی كارشناس مسائل سیاسی به روی آنتن رفت.

محمد آقاتقی یكی از مهم‌ترین راهبرد انقلاب اسلامی را حفظ استقلال و تمامیت ارضی و همچنین مقابله با استكبار جهانی عنوان كرد و گفت: اگر به فرمایشات حضرت امام و رهبر انقلاب توجه كنیم، تأكیدات ایشان بر تقابل با ظلم است. ظلم‌نكردن و زیر بار ظلم نرفتن یك راهبرد قرآنی است كه در جمهوری اسلامی ایران پیاده می‌شود.

وی افزود: امروز جمهوری اسلامی نه‌تنها ظلم به خود را نمی‌پذیرد؛ بلكه اجازه نمی‌دهد به ملت‌های مسلمان هم ظلم شود. در واقع یاری‌كردن مظلومین جهان در اقصی‌نقاط جهان راهبرد انقلاب اسلامی است و به همین جهت حضرت امام نهضت جهانی مستضعفین را مطرح كردند.

این كارشناس مسائل سیاسی از عملیاتی‌شدن راهبرد مبارزه با استكبار و نفی ظلم در زعامت رهبر معظم انقلاب اظهار كرد: در دهه نخست انقلاب، مرحله تثبیت را پشت سر گذاشتیم كه هم‌زمان جنگ نیز علیه ایران تحمیل شد. اما پس از گذراندن این دوران، شاهد گسترش عمق نفوذ جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با استكبار بوده‌ایم.

وی سیاست‌های اعلامی و اعمالی ایران را یكسان و شفاف دانست و بیان كرد: برخی كشورها سیاست‌های دوگانه‌ای دارند كه از جمله آنها می‌توان به تركیه اشاره كرد كه سیاست‌های اعلامی آنها حمایت از فلسطین است؛ اما در عمل حقیقت متفاوت است. آقای اردوغان و تركیه برای حمایت از فلسطین باید روابط خود را با اسرائیل قطع كند و از همه مهم‌تر صادرات نفت به اسرائیل را پایان دهد.

آقاتقی اساساً اثرگذاری جمهوری اسلامی ایران در جریان‌های مقاومت و شیعی رویكردهای نرم دارد، گفت: این نبردهای سخت و نظامی از سوی غرب به مردم منطقه تحمیل می‌شود كه البته درهرصورت باعث گسترش مقاومت می‌شود. به‌عنوان‌مثال چند سال پیش داعش در منطقه تشكیل شد كه نتیجه آن ایجاد حشدالشعبی و بسیج مردمی در سوریه بود و این بركت همچنان وجود دارد و موجب گسترش مقاومت شده است.

وی درباره رویكرد اصلی جمهوری اسلامی ایران در مقابله با استكبار به‌ویژه در كشورهای منطقه ابراز كرد: تربیت نسل و شكل‌دهی و ایجاد بافت فرهنگی مبتنی بر مكتب شیعه بوده است كه در دل آن استكبارستیزی و استعمارزدایی و همچنین مقابله با ظلم وجود داشته است.

این كارشناس مسائل سیاسی در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو با اشاره به مواضع سازمان ملل اظهار كرد: از هفته اول حمله صهیونیست‌ها به غزه، سازمان ملل عملاً تحرك دیپلماتیك خاصی نسبت به توقف درگیری‌ها نداشت. در هفته روسیه متن پیشنهادی را برای توقف جنگ و اعلام آتش‌بس اعلام می‌كند كه توسط آمریكا، فرانسه و انگلیس رد می‌شود.

وی افزود: در مجمع‌عمومی سازمان ملل كشورهای عربی متن پیشنهادی ارائه دادند كه خواستار آتش‌بس و محكوم‌كردن رژیم صهیونیستی نسبت به جنایت علیه مردم غزه شدند و رأی بالایی هم آورد. پس از رأی ایران، شبهه‌ای مطرح شد مبنی بر اینكه ایران در قطعنامه موضوع طرح دو دولت اسرائیل و فلسطین را پذیرفته است. ایران نسبت به همه قطعنامه نظر مثبت نداشت؛ اما چون بندهای محكوم‌كردن اسرائیل و توقف جنگ در آن گنجانده شده بود، رأی مثبت به آن ضرورت داشت.

آقاتقی با یادآوری این موضوع كه سیاست اصلی جمهوری اسلامی ایران آزادی قدس شریف است گفت: راهبرد مقام معظم رهبری این است كه در سرزمین‌های اشغالی یك رفراندوم بین ساكنین اصلی فلسطین برگزار شود.

وی درباره سیاست آمریكا در موضوع فلسطین بیان كرد: آمریكا طی دو دهه گذشته راهبرد دو كشوری را مطرح كردند؛ به این صورت كه بخشی از سرزمین در اختیار فلسطینی‌ها قرار بگیرد و بخشی دیگر هم در اختیار اسرائیل باشد. سرزمین‌هایی كه در اختیار فلسطین قرار می‌گیرد شامل كرانه باختری و باریكه غزه است كه حتی همین طرح هم با مخالفت صریح اسرائیل روبرو شده است و آنها خواهان تمام سرزمین‌ها هستند.

مرتبط با این خبر

  • یمن بازیگردان اصلی منطقه شده است

  • مستند «آورتین» نگاه جدیدی به زندگی سردار سلیمانی دارد

  • عامل اصلی بقای حماس، اعتقادات دینی و ارزش‌های اسلامی است

  • شكست‌های اسرائیل باعث تزلزل ساختار اجتماعی‌اش شده است

  • تلاش تركیه برای آزادسازی داعشی‌های سوریه با هدف فشار بر عراق

  • تغییر موازنه قدرت با تاكتیك‌های جدید حماس/ اعتراف دشمن به ضعفش

  • جوزف عون واقعیت‌های عینی را نادیده نمی‌گیرد

  • عمر دولت جدید لبنان درگرو تأمین منافع حزب‌الله است

  • رسانه‌های محور شرارت بر واقعیات میدان سرپوش می‌گذارند

  • حقوق بین‌الملل با اتفاقات غزه بی‌اعتبار شده است