صدای جمهوری اسلامی ایران

برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت با محمدحسین نیرومند، كاریكاتوریست به صورت تلفنی گفت‌وگو كرد.

به گزارش پایگاه خبری رادیو مقاومت، محمدحسین نیرومند با بیان این كه آنچه ما به آن كاریكاتور می گوییم در دنیا با عنوان كارتون شناخته می شود، گفت: در واقع كاریكاتور برگردان اغراق آمیز از چهره است. اگر چهره باشد كاریكاتور گفته می شود و اگر قصه پردازی و داستان داشته باشد، كارتون می باشد.

وی افزود: كارتون زبان تصویری است چون مهم ترین ویژگی اش این است كه لبخند به مخاطب می دهد بنابراین حتی وقتی حرف تلخی را بیان می كند، دنبال آن لبخند است. این لبخند روی لب می نشیند ولی بعد متوجه ماجرا می شود.

این كاریكاتوریست اظهار كرد: در واقع ما با رسانه ای رو به رو هستیم كه هدفش یك نقد، بحث اجتماعی و یا در كف آن فكاهه خنداندن است. اما همین خنده باعث صمیمیت هنر كاریكاتور می شود و در نتیجه باعث ارتباط سریع می شود.

وی با بیان این كه كارتون با انیمیشن متفاوت است، تصریح كرد: كارتون داستان های مصور طنزگونه است ولی كارتون هایی كه در تلویزیون كودكان می بینید، انیمیشن است.

نیرومند در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت به نقش كاریكاتور در مسائل سیاسی اشاره كرد و گفت: در تظاهرات و حركت های مردمی كه در دنیا دارد اتفاق می افتد، در دست بعضی از افراد جدای از نوشته ها و پلاكارد ها، كارتون مشاهده می كنیم. با توجه به این كه پیدایش كاریكاتور همراه با مطبوعات است نوعی نگاه سیاسی به موضوعات دارد، بنابراین هرگاه یك اتفاق سیاسی در جهان رخ می دهد كاریكاتور آنجا حضور پیدا می كند.

وی به حوادث غزه پرداخت و اظهار كرد: كاریكاتوریست های متعهد دنیا از جمله كارلوس لاتوف كه آثار بسیاری از ایشان دارد دست به دست می شود، با توجه به حجم سبوعیتی كه جنایت های اسرائیل در غزه دارد و به راحتی قابل نمایش نیست، به عنوان كاریكاتوریست كاری می كنند كه مردم هم آنها را ببینند و هم تاثیر بپذیرند.

این كاریكاتوریست متذكر شد: كاریكاتوریست آدم را به فكر وادار می كند. شاید ابتدا لبخند می زند ولی بعدا می فهمد چه اتفاق تلخی دارد در این عالم رخ می دهد.

وی در خصوص آثار خود در موضوع غزه گفت: من توفیق پیدا كرده ام از 7 اكتبر (15 مهرم ماه) هر شب یك اثر را انجام می دهم و اگر خدا بخواهد قرار است با یكی از دوستانم (آقای شجاعی طباطبایی) نمایشگاه مشتركی را برگزار نماییم.

نیرومند یا بیان این كه پیام وقتی تاثیر گذار است كه به مخاطب برسد، خاطر نشان كرد: ممكن است در خانه بنشینم و صدها كار انجام بدهم ولی تا وقتی كه در كاغذها و مانیتور من باشد و مخاطب رویت نكند این پیام منتقل نمی شود. خواهشمندم كل نظام فرهنگی و تبلیغاتی ایران به فكر تولید كننده های محتوا باشند و آثار هنرمندان را منتشر كنند.

وی با اشاره به این كه با توجه به این كه ایران در راس مقاومت در دنیا قرار دارد ما می توانیم پایگاه مقاومت در حوزه هنر باشیم، گفت: این ظرفیت وجود دارد و خوشبختانه بخشی از این اتفاق را این روزها در موزه هنرهای معاصر تهران شاهد هستیم. به همت حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و اداره كل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایشگاهی در موزه هنرهای معاصر برقرار است. این نمایشگاه قرار بود تا 28 آبان باشد ولی یك ماه تمدید شد.

گفتنی است؛ شما مخاطبان ارجمند رادیو مقاومت می توانید این شبكه رادیویی را روی موج اف ام ردیف 95,5 مگاهرتز و یا از طریق نرم افزار كاربردی ایران صدا دنبال كنید. همچنین سامانه پیامكی 30000955 آماده دریافت پیامك‌های مخاطبان فهیم رادیو مقاومت است.

مرتبط با این خبر

  • رژیم صهیونیستی رفتار انسانی ندارد

  • سازمان‌های بین‌الملل و حقوق بشر كاربردی ندارند

  • شاهد شكست سیاسی و بین‌المللی اسرائیل هستیم

  • جبهه مقاومت؛ بازیگرِ فعالِ نظم نوین جهانی

  • آتش‌بس خللی در فعالیت نظامی‌سیاسی حماس ایجاد نمی‌كند

  • هراس صهیونیست‌ها از دومین طوفان‌الاقصی

  • توافق آتش‌بس در غزه؛ برگ برنده‌ای برای مقاومت فلسطین

  • معرفی كتاب «شاهرخ حر انقلاب»

  • موج مقاومت‌ در خیابان پیروزی

  • توافق آتش‌بس، حذف اسرائیل از منطقه را سرعت می‌بخشد