صدای جمهوری اسلامی ایران

یك كارشناس اقتصادی گفت: طبق آخرین آمار، بخش عمده‌ای از سرمایه گذاران حوزه نرم و سایبری خارج شدند و استارت آپ‌های موجود نیز فعلاً با 20 درصد ظرفیت كار می‌كنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت؛ ابوالفضل ظهره‌وند دیپلمات باسابقه و كارشناس اقتصادی در مصاحبه تلفنی با برنامه «گفتگوی اقتصادی» رادیو گفت وگو در رابطه با وضعیت اقتصادی رژیم صهیونیستی پس از عملیات «طوفان الاقصی» اظهار كرد: بعد از گذشت حدود دو ماه از بحران در منطقه با عملیات طوفان الاقصی و گذشت هفت روز از آتش بس موقت حملات علیه غزه همچنان ادامه دارد.

وی افزود: با توجه به ماهیت دولت اسرائیل و رویكرد افراطیون در این دولت قابل پیش بینی بود كه اسرائیل قصد دارد پروژه‌ی قبل از طوفان الاقصی را دنبال كند.

این دیپلمات باسابقه كشورمان گفت: در حال حاضر تمامی تحلیلگران بین المللی، پیروز این میدان را تا به این لحظه حماس دانسته و رژیم اشغالی و دولت نتانیاهو را شكست خورده می‌دانند.

ظهره وند با بیان اینكه نیروهای حماس با ظرفیت 30 تا 40 هزار نیرو كماكان فعال و پابرجا هستند بیان كرد: نتانیاهو از طریق عملیات نظامی نتوانست حتی یك نفر از گروگان‌ها را از دست حماس آزاد كند.

وی ماهیت و ساختار سیاسی رژیم صهیونیستی را كاملاً متفاوت از ساختارهای دیگر دولتها دانست و گفت: رژیم صهیونیستی یك كشور نیست كه بتوان میزان خسارت به اقتصاد آن را برآورد كرد چون رژیم صهیونیستی قبل از كشور، یك اردوگاه نظامی بوده و مفهوم اقتصاد هم در این رژیم با كشورهای دیگر متفاوت است.

این كارشناس اقتصادی تأكید كرد: مسئله جنگ غزه اگرچه موضوع امنیتی است اما روی دیگر امنیت، بحث اقتصادی است چون در حال حاضر رژیم صهیونیستی مأموریتی در تراز اقتصاد جهانی را در سطح منطقه دنبال می‌كند و امروز اگر تحولاتی در قفقاز جنوبی رخ داده تا وزن ترانزیتی ایران خنثی شود و اگر تلاش می‌شود تا غزه از ساكنان فلسطینی خالی شود دلیلش فقط كنترل گری و ارتقای صهیونیسم جهانی و آمریكاست.

ظهره وند گفت: جهان امروز در یك برزخی قرار گرفته كه محصول چالش بین یك جانبه گرایی بعد از جنگ جهانی در مقابل چند جانبه گرایی ایران و روسیه و چین است.

وی با بیان اینكه رژیم صهیونیستی جذب سرمایه خارجی و توسعه فرودگاه‌ها و استارت آپ‌ها را با نگاه امنیت سازی و كنترل انرژی و اقتصادی و تأثیرگذاری بر اقتصاد منطقه انجام داده بود اظهار كرد: اخیراً خبری شنیدیم مبنی بر اینكه قرار است اسرائیلی‌ها مادر بمب‌ها را كه تا 70 متر زیر زمین را نابود می‌كند بارگیری و در غزه جنوبی استفاده كنند و اینها نشان می‌دهد اسرائیلی‌ها برای منافع اقتصادی دست به هر كاری می‌زنند.

دیپلمات باسابقه كشورمان با اشاره به اینكه طبق آخرین آمار، بخش عمده‌ای از سرمایه گذاران حوزه‌های نرم و سایبری خارج شدند و استارت آپ‌های موجود نیز فعلاً با 20 درصد ظرفیت كار می‌كنند تصریح كرد: طوفان الاقصی نشان داد رژیم صهیونیستی تا چه اندازه دچار خلأهای امنیتی و اقتصادی و كنترلی و نظامی است و این افزایش ریسك استراتژیك در كوتاه مدت منجر به فرار سرمایه گذاران و تعطیلی كسب و كارهای كوچك و به هم خوردن عرضه و تقاضا شده است.

ظهره وند با بیان اینكه جریان سرمایه گذاری در اسرائیل متوقف شده است گفت: وقتی ریسك استراتژیك در منطقه‌ای بالا می‌رود هیچ سرمایه گذاری حاضر به سرمایه گذاری نمی‌شود.

این كارشناس اقتصادی همچنین به موضوع سرمایه گذاری نرم در حوزه رسانه اشاره و بیان كرد: بعد از جنگ جهانی دوم، حجم عظیمی از سرمایه گذاری برای مشروعیت بخشی به این رژیم انجام شد و همین الان هم كسی جرأت حرف زدن درمورد هولوكاست و صهیونیسم ندارد اما امروز این سرمایه گذاری بر باد رفته است.

مرتبط با این خبر

  • آمدن مجدد ترامپ، طلیعه جدیدی از تحولات در صحنه خاورمیانه است

  • آتش‌بس در غزه نباید باعث فراموش‌شدن جنایات اسرائیل شود

  • چند مرحله‌ای بودن توافق آتش‌بس در غزه ضامن اجرایی‌شدن آن است

  • موانع احتمالی اجرای توافق آتش‌بس در غزه

  • آتش‌بس نشانه شكست قطعی اسرائیل و افزایش اعتبار جهانی حماس است

  • شهادت سیدنصرالله، هزینه سنگین و حقیقی این پیروزی است

  • طوفان‌الاقصی، صحنه نمایش واقعیت‌ها به مردم دنیا

  • آتش‌بس، سرآغازِ فروپاشی اسرائیل است

  • نقض پیمان در روح تحركات صهیونیستی وجود دارد

  • نتانیاهو با پذیرفتن آتش‌بس حكم مرگ خود را امضا كرده است