صدای جمهوری اسلامی ایران

دكتر آراسته گفت: در حقوق بین الملل اصلی به نام عدم توسل به زور با 2 استثنا وجود دارد كه حق دفاع مشروع یكی از آنهاست. اگر حماس برای حمله به اسرائیل اقدام كرده از باب حق مشروع خود بوده كه مطابق ماده 51 منشور سازمان ملل به به رسمیت شناخته است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت، حجت الاسلام دكتر حسین جوان آراسته حقوقدان و دانشیار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت بیان كرد: هیچ بحران حقوق بشری و مسئله اشغال نظامی یك كشور مانند مسئله فلسطین در دنیا وجود ندارد كه در ارتباط با آن ده ها قطعنامه سازمان ملل ورود پیدا نكرده باشد. مسئله فلسطین به دلیل حساسیت كشورهای اسلامی به قدری مورد كنش و واكنش قرار گرفته كه بیشترین اسناد بین المللی مرتبط با اشغال نظامی یك كشور را به خود اختصاص داده است.

وی تشریح كرد: از اواخر قرن 19 مهاجرت یهودیان به فلسطین آغاز می شود كه توسط دولت عثمانی مورد واكنش قرار می گیرد. اما پس از ورود انگلیسیها، مهاجرت رو به فزونی می رود. وزیر امور خارجه انگلیس طرح تاسیس وطن اسرائیلی ها در فلسطین را مطرح و توسط جامعه جهانی پذیرفته می شود. مجمع عمومی سازمان ملل نیز برای خاتمه دادن به مناقشات، قطعنامه 181 را به تصویب می رساند كه با 33 رأی موافق و 13 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع تصویب می شود و به صورت ناعادلانه و ظالمانه سرزمین فلسطین را به 2 كشور عبری فلسطینی و یهودی تقسیم می كند.
این تقسیم از اساس باطل بود. در این تقسیم 55 درصد به مهاجران اسرائیلی با جمعیت كمتر و 45 درصد به فلیسطینان با جمعیت 2 برابری اسرائیل به فلسطین تعلق می گیرد.

این اقدام غیرقانونی توسط سازمان ملل انجام شد كه با اصل حق تعیین سرنوشت در تضاد قرار دارد. این موارد موجب شد واكنش جامعه اسلامی و عربی برانگیخته شود.

حجت الاسلام جوان آراسته در ارتباط تلفنی با رادیو مقاومت خاطرنشان كرد: دشمن این جنگ را با مستندسازی حقوقی با بهره گیری از ابزارهای حقوقی با فلسطین آغاز كرده و در واقع پیش از آغاز جنگهای سخت، یك جنگ حقوقی نرم بوده و تمام عناصر جنگ را از پیش تهیه كرده بودند تا بعدها دستمایه ای برای جنگ سخت علیه فلسطین و حاشیه آن باشد.

این حقوقدان همچنین یادآور شد: غزه از سال 1948 تا 67 تحت كنترل مصر بود كه از آن سال تا 2005 به اشغال اسرائیل در می آید. از آن سال و با خروج اسرائیل، حماس كنترل منطقه را می گیرد و از آن سال تا امروز تحت محاصره كامل اسرائیل قرار می گیرد. پیش از جنگ اخیر، حماس به اسرائیل هشدار داده بود كه مهمترین آن مربوط به اقدامات یهودیان افراطی بود كه در نهایت منجر به اقدام قاطعانه حماس شد.

وی حمله غزه به اسرائیل را اقدامی حقوقی خواند و اظهار كرد: در حقوق بین الملل اصلی به نام عدم توسل به زور وجود دارد كه 2 استثنا دارد. اولین آن در مورد سیستم امنیت جمعی بر مبنای فصل هفتم منشور سازمان ملل صورت می گیرد و دومین آن حق دفاع مشروع است. اگر حماس برای حمله به اسرائیل اقدام كرده از باب حق دفاع مشروع خود بوده كه مطابق ماده 51 منشور سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است.

حجت الاسلام جوان آراسته در مورد وتوی قطعنامه سازمان ملل توسط آمریكا اذعان كرد: سازمان ملل و شورای امنیت، تحت نفوذ مطلق آمریكا و اسرائیل است. از سال 1946 ده ها قطعنامه در مورد فلسطین و لبنان بوده كه توسط آمریكا، وتو شده و این جزئی از سیاست كلی آنهاست كه با به دست گرفتن اهرم قانونی و ضد حقوق بشری وتو آن چیزی كه را بخواهند عملی می كنند.

در وضعیت فعلی كه شاهد حملات بی سابقه اسرائیل هستیم تمامی شواهد اثبات كننده جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل كشی است. دیوان بین المللی كیفری اگر شاهد مانع تراشی كشورهای دارای قدرت نباشد می توان به این حوزه ورود كند.

گفتنی است؛ شما مخاطبان ارجمند رادیو مقاومت می‌توانید برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت را شنبه تا چهارشنبه از ساعت 14:00 تا 17:00روی موج اف ام ردیف 95,5 مگاهرتز و یا از طریق نرم افزار كاربردی ایران صدا دنبال كنید. همچنین سامانه پیامكی 30000955 آماده دریافت پیامك‌های مخاطبان فهیم رادیو مقاومت است.

مرتبط با این خبر

  • آمدن مجدد ترامپ، طلیعه جدیدی از تحولات در صحنه خاورمیانه است

  • آتش‌بس در غزه نباید باعث فراموش‌شدن جنایات اسرائیل شود

  • چند مرحله‌ای بودن توافق آتش‌بس در غزه ضامن اجرایی‌شدن آن است

  • موانع احتمالی اجرای توافق آتش‌بس در غزه

  • آتش‌بس نشانه شكست قطعی اسرائیل و افزایش اعتبار جهانی حماس است

  • شهادت سیدنصرالله، هزینه سنگین و حقیقی این پیروزی است

  • طوفان‌الاقصی، صحنه نمایش واقعیت‌ها به مردم دنیا

  • آتش‌بس، سرآغازِ فروپاشی اسرائیل است

  • نقض پیمان در روح تحركات صهیونیستی وجود دارد

  • نتانیاهو با پذیرفتن آتش‌بس حكم مرگ خود را امضا كرده است