صدای جمهوری اسلامی ایران

صهیونیست‌ها كه طی دو مرحله حملات هوایی و زمینی جنایات بسیاری علیه مردم غزه انجام دادند به فكر آغاز مرحله سوم عملیات خود هستند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت و به نقل از خبرگزاری فارس؛ پس از دو مرحله جنگ ناموفق كه رژیم صهیونیستی را به اهداف خود نرساند، روز گذشته (شنبه) رسانه‌های صهیونیستی اعلام كردند ارتش این رژیم خود را برای آغاز مرحله سوم جنگ علیه غزه آماده می‌كند. براساس اخباری كه منتشر شده است مرحله سوم جنگ ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه شامل اتمام عملیات زمینی، كاهش شمار نیروها، پایان فعالیت نیرو‌های ذخیره، انجام حملات هوایی و ایجاد منطقه حائل در مرز سرزمین‌های اشغالی با این منطقه است.

اما دلیل این عقب‌نشینی یك‌باره صهیونیست‌ها چیست؟

نداشتن افق نظامی و كنترل نداشتن بر غزه

سرلشكر فایز الدویری، كارشناس مسائل نظامی و استراتژیك شبكه الجزیره، عقب‌نشینی بخش‌هایی از نیرو‌های ارتش اشغالگر اسرائیل در نوار غزه را علاوه بر فشار‌های اقتصادی و همچنین تغییر شرایط عمومی در رژیم صهیونیستی و موقعیت بین المللی، بسته شدن افق نظامی و كنترل واقعی نداشتن بر مناطق مسكونی این نوار دانست.

روزنامه صهیونیستی هاآرتص درخصوص جنگ این رژیم علیه غزه گزارش داد كه ارتش رژیم صهیونیستی در حال آماده شدن برای مرحله سوم جنگ قرار دارد زیرا قصد دارد تعدادی از سربازان ذخیره را از غزه خارج كند، در همین حال از نظر هاآرتص تحركات ارتش رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد كه مراكز مختلف فرماندهی در حال حاضر برای یك اصلاحات عمده در نخستین ماه سال میلادی آتی آماده می‌شوند. اصلاحاتی كه به گفته این روزنامه صهیونیستی شامل ایجاد یك منطقه حائل در نوار غزه می‌شود.

الدویری در خصوص اصلاحات ارتش رژیم صهیونیستی گفت: منطقه حائلی كه اشغالگران به دنبال ایجاد آن هستند معادل یك سوم مساحت غزه و چه بسا تا نیمی از آن است. این اقدام در صورت اجرا خطرناك خواهد بود، زیرا منطقه مورد نظر برای ساكنان غزه مهم است و اگر مردم این مناطق از آن محروم شوند، چیزی برای ادامه زندگی نخواهند داشت، مگر آنچه رژیم صهیونیستی به آن‌ها می‌دهد.

این كارشناس افزود: منطقه مورد نظر صهیونیست‌ها برای ایجاد حائل در امتداد مرز و در عمق 200 تا 300 متری در داخل مناطق مسكونی است و اشغالگران به مدت 3 روز برای تخریب سیستماتیك آن تلاش كردند و به دنبال تحمیل واقعیت جدیدی هستند كه روند كار را تسهیل كنند تا مرحله سوم نبرد زمینی اجرا شود.

بر اساس دیدگاه كارشناسان تشدید درگیری‌ها به شكلی تب دار ادامه خواهد داشت، زیرا رژیم صهیونیستی جز جنایات و كشتار غیرنظامیان غزه، كارت دیگری برای استفاده ندارد. ارتش رژیم صهیونیستی با این جنایات قصد دارد كه اراده جنبش حماس را برای پذیرش برخی شرایط یا دادن امتیازات اساسی در طول دوره مذاكرات شكست دهد. با این حال كارشناسان نظامی اعلام كردند كه مرحله سوم نفوذ زمینی رژیم صهیونیستی به غزه مانند دو مرحله دیگر یك «پروژه شكست خورده» است و آن‌ها دوباره از اهداف خود در این مرحله نیز عقب نشینی خواهند كرد.

شكسته شدن شكوه «گولانی» بدست مقاومت

رژیم صهیونیستی كه در مرحله اول حمله به غزه كه شامل حملات مكرر و بی‌وقفه جنگنده‌های صهیونیستی به نوار غزه و بمباران غیرنظامیان بود، نتوانست اهداف غیرعقلانی خود یعنی نابودی حماس، آزادسازی اسرای خود و عاری كردن غزه از سلاح را بدست بیاورد، بعد از گذشته چندین هفته از شروع جنگ اعلام كرد مرحله دوم و نفوذ زمینی به غزه را آغاز خواهد كرد.

با ورود تجهیزات فوق پیشرفته و آمریكایی به جنگ علیه غزه و اعزام تیپ حرفه‌ای «گولانی» كه قدیمی‌ترین تیپ نظامی رژیم صهیونیستی است، صهیونیست‌ها خیال كردند می‌توانند مقاومت را در خانه خود شكست دهند و اسرای صهیونیست را آزاد كنند. اما اوضاع در غزه برعكس خواسته‌های صهیونیست‌ها ورق خورد.

در نبرد زمینی گردان نخبگان نظامی رژیم صهیونیستی محله به محله برای یافتن نیرو‌های مقاومت و اسرای صهیونیست، غزه را می‌گشتند. در همین زمان محله «شجاعیه» به كابوس تیپ گولانی تبدیل شد، بطوریكه یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از نبرد شجاعیه به «روز بسیار سخت» برای ارتش یاد كرد و هرتزی هالیوی، فرمانده ستاد مشترك ارتش رژیم صهیونیستی درباره آن گفت كه نیرو‌های نظامی در تنگنا افتادند و سایر نیرو‌ها در معرض آتش و خطر قرار گرفتند.

در 13 دسامبر (ماه جاری) رسانه‌های صهیونیستی فاش كردند گردان‌های القسام در محله شجاعیه نظامیان نخبه رژیم صهیونیستی یا همان تیپ گولانی را به دام انداختند و طی نبرد بین طرفین به ادعای ارتش این رژیم 10 تن از نظامیان گولانی به هلاكت رسیده و تعداد زیادی از سربازان آن به شدت زخمی شدند.

ارتش رژیم صهیونیستی در این خصوص گفت: در زمان نبرد (شجاعیه) سرلشكر اسحاق بن بشت فرمانده تیپ گولانی، سرگرد بن شلی فرمانده گروهان 669، كاپیتان لیل هایو فرمانده گردان 51، سرگرد موشه برون، فرمانده گروهان در گردان 51 و سرگرد روی مالداسی، فرمانده گروهان، در گردان 13 كشته شدند.

با وجود ادعای ارتش رژیم صهیونیستی درخصوص تعداد نظامیان كشته شده خود در این نبرد ارقامی بعدا فاش شد كه نشان داد از زمان حمله ارتش رژیم صهونیستی به شجاعیه، حدود 42 عضو گولانی به هلاكت رسیدند.

ارتش رژیم صهیونیستی به دنبال نجات خود است

این خسارات وارده به تیپ گولانی همان چیزی است كه فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی را بر آن داشت تا تیپ نخبه خود را از نبرد خارج كند. در همین راستا بر اساس قوانین نظامی، حذف یك یگان نظامی از نبرد به معنای از دست دادن 40 درصد از توان رزمی و تجهیزات انسانی خود است.

عقب نشینی تیپ گولانی صحت آنچه گردان‌های عزالدین القسام در مورد انهدام تعداد زیادی خودرو و تانك های ارتش اشغالگر اعلام كردند، ثابت می‌كند و خروج این تیپ از میدان جنگ نشان دهنده ماهیت و اثربخشی عملیات ها نیرو‌های القسام و مقاومت در مدیریت جنگ پس از گذشت 53 روز از آغاز حملات زمینی است.

رژیم صهیونیستی بازنده حمله به غزه

از زمان آغاز تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه، ارتش اشغالگر متحمل خسارات قابل توجهی از نظر پرسنل و تجهیزات شده است. در این نبرد حداقل 471 سرباز صهیونیستی هلاك شدند و بیش از 1900 سرباز زخمی شدند كه حال 43 نفر از آن‌ها وخیم گزارش شده است. ابوعبیده، سخنگوی گردان‌های القسام روز پنجشنبه در سخنرانی خود اعلام كرد كه از زمان آغاز تهاجم زمینی به نوار غزه در 27 اكتبر، 720 خودروی نظامی رژیم صهیونیستی هدف قرار گرفته شده است.

پل راجرز، استاد بازنشسته مطالعات صلح در دانشگاه برادفورد می گوید: اسرائیل در حال شكست خوردن در جنگ است و نتانیاهو از اعتراف آن خودداری می‌كند. خشونت بیش از حد اسرائیل علیه غیرنظامیان و همچنین عدم ارائه شواهدی كه اهداف نظامی كه این خشونت را توضیح دهد، تصویر اسرائیل را در جهان تغییر داد.

این كارشناس انگلیسی در مقاله خود در روزنامه گاردین می نویسد: خساراتی كه ارتش رژیم صهیونیستی از مقاومت دریافت كرده است، تلاش‌های كابینه جنگ این رژیم برای متقاعد كردن مردم و متحدان خود برای دستیابی به دستاورد‌های این جنگ را تضعیف می‌كند. رهبران اسرائیل اكنون متوجه خواهند شد كه با وجود تمام لفاظی‌های نتانیاهو، حماس یا حداقل ایدئولوژی حماس را نمی‌توان با نیروی نظامی شكست داد.

روزنامه آمریكایی نشنال نیز در گزارش خود نوشت: اسرائیل در حال شكست خورد در میدان جنگ است. این روزنامه جنگ غزه را به جنگ ویتنام تشبیه كرد و به سخنان هنری كیسینجر، وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی پیشین آمریكا اشاره كرد كه در مورد شكست این كشور در ویتنام گفت: ما جنگ نظامی كردیم اما ویتنامی ها وارد جنگ سیاسی و چریكی شدند و ما یكی از اصول اساسی جنگ چریكی را فراموش كردیم این كه جنگ چریكی بالاتر و قویتر از جنگ نظامی است.

همانطور كه رسانه‌های غربی دیگر خیلی واضح اعلام می‌كنند رژیم صهیونیستی درحال شكست خوردن در میدان جنگ غزه است و غزه به باتلاقی برای صهیونیست‌ها تبدیل شده كه نظامیان و تجهیزات آن را در خود فرو می‌برد؛ بنابراین آغاز مرحله سوم، چهارم، پنجم و... نمی‌تواند شكست كنونی آن را جبران كند.

مرتبط با این خبر

  • یمن بازیگردان اصلی منطقه شده است

  • مستند «آورتین» نگاه جدیدی به زندگی سردار سلیمانی دارد

  • عامل اصلی بقای حماس، اعتقادات دینی و ارزش‌های اسلامی است

  • شكست‌های اسرائیل باعث تزلزل ساختار اجتماعی‌اش شده است

  • تلاش تركیه برای آزادسازی داعشی‌های سوریه با هدف فشار بر عراق

  • تغییر موازنه قدرت با تاكتیك‌های جدید حماس/ اعتراف دشمن به ضعفش

  • جوزف عون واقعیت‌های عینی را نادیده نمی‌گیرد

  • عمر دولت جدید لبنان درگرو تأمین منافع حزب‌الله است

  • رسانه‌های محور شرارت بر واقعیات میدان سرپوش می‌گذارند

  • حقوق بین‌الملل با اتفاقات غزه بی‌اعتبار شده است