كارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به هراس بشار اسد نسبت به حضور نیروهای ایرانی در سوریه گفت: دولت سوریه چندان موافق اعزام نیروهای ما نبود و احساس میكرد اگر حضور ما در سوریه پررنگتر شود، ممكن است از سوی اسرائیل مورد هدف قرار گیرد و تهدیدات نتانیاهو را نیز شاهدی بر این ادعای خود میدانستند.
ناصر دهقان، كارشناس مسائل غرب آسیا در مصاحبه با برنامه "رقص جولان" رادیو مقاومت، با اشاره به اینكه اسرائیل از حادثه سوریه منفعت بسیار خواهد برد، اظهار كرد: آمریكا و رژیم صهیونیستی در پشت صحنه اتفاقات سوریه هستند.
وی ادامه داد: سوریه تنها رژیم عربیِ باقیمانده در خط پایداری و مقاومت در برابر اسرائیل بود و به زانو در آمدنِ آن، انتفاع نهایی را برای صهیونیستها به همراه داشت.
كارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اعمال فشار نظام سلطه به كشورهای عربی كه موجب تسلیم آنها در برابر رژیم صهیونیستی شده است، افزود: دولت حافظ اسد و بعدها كابینه بشار اسد تنها حكومتِ عربی بودند كه در برابر اسرائیل كوتاه نیامدند.
دهقان تاكید كرد: اسرائیل پیشاپیش توان نظامی سوریه را نابود كرده است؛ چراكه اگر این كشور روزی به دشمن احتمالی علیه یهودیانِ صهیونیست تبدیل شود، از امروز باید جلوی آن از سوی صهیونیستها گرفته میشد.
وی به رادیو مقاومت گفت: وجود هر كشوری كه مغایر با اهداف رژیم صهیونیستی باشد، برای اسرائیل غیر قابل تحمل است؛ از این رو سرمایههای ملت سوریه را از بین میبرد.
استاد دانشگاه ادامه داد: خوشحالی سران مرتجع منطقه از نابودی دولت بشاراسد نوعی عقدهگشایی است؛ چون این دولتها در سالهای گذشته ننگ ذلت و ناتوانی را تحمل كردهاند؛ بنابراین دوام و قدرت نظامی یك كشور كه به ایستادگی و مقاومت ادامه میدهد، ننگ بیشتری را برای سران عرب به همراه دارد.
دهقان با اشاره به ناامید شدن بشاراسد از توان ارتش سوریه اظهار كرد: ثابت ماندن حقوق نظامیان با توجه به تورم بالا در سوریه، موجب ناتوانی این قشر در تامین حداقل معیشت شده بود؛ از این رو افسردگی فراگیر در میان ارتش به چشم میخورد و بشاراسد بارها این مسئله را به اطرافیان بیان كرده بود.
وی تصریح كرد: بشار اسد و دولت سوریه به حمایتهای خارجی و وعده برخی كشورهای عرب مثل امارات و عربستان دل خوش كرده بودند؛ چون تصور میكردند به شرط فاصله گرفتن از مقاومت، سوریه توسط عربها بازسازی میشود.
كارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به تأكیدات رهبری به بشاراسد گفت: نیروی وطنی كه به سان بسیج توسط شهید همدانی و شهید سلیمانی در سوریه شكل گرفت، از سوی بشاراسد و به اصرار ارتش سوریه منحل شده بود و برخی مسئولان و فرماندهان ارتش با منابع خارجی، ارتباطات خارج از عرف داشتند و اطلاعات را به خارج ارسال میكردند.
دهقان در پاسخ به این سوال كه چرا ایران حضوری فراتر از حوزه مستشاری در سوریه نداشت، گفت: حضور ما در سوریه و در زمان داعش مشروع و قانونی بود ولی در این دور، دولت سوریه دعوت رسمی از ما به عمل نیاورد.
وی ادامه داد: همچنین قرار نبود ما به جای ارتش این كشور بجنگیم و دولت سوریه نیز چندان موافق اعزام نیروهای ما نبود و احساس میكرد اگر حضور ما در سوریه پررنگتر شود، ممكن است از سوی اسرائیل مورد هدف قرار گیرد و تهدیدات نتانیاهو را نیز شاهدی بر این ادعای خود میدانستند.
كارشناس مسائل سیاسی افزود: مردم و ارتش یك كشور باید با دشمن بجنگند و جنگِ گسترده یك نیرو با فاصله هزار كیلومتری در كشوری دیگر، شدنی و منطقی نیست و نتیجه بخش نخواهد بود، خاصه اینكه تروریستها به شكل نامحدود از تركیه پشتیبانی زمینی میشوند؛ البته ما حاضر به حضور پررنگتر در سوریه و كمك به ارتش این كشور بودیم ولی نیروهای اسرائیلی و آمریكایی كل مسیرهای هوایی منطقه را پوشش داده بودند و اجازه تردد و پرواز به ما داده نمیشد.