صدای جمهوری اسلامی ایران

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: آمریكا حق دخالت در مسائل داخلی هیچ كشوری را ندارد، البته در چارچوب موافقت‌ دو جانبه می‌تواند در اموری به كشوری كمك كند اما این موضوع دلیل نمی‌شود كه كشور قوی تر كشور ضعیف را مورد هجمه و تعرض قرار دهد.

به گزارش رادیو مقاومت، «توكل حبیب‌زاده» استادحقوق بین‌‌الملل و عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در برنامه «حقوق منهای بشر» رادیو مقاومت گفت: دولت عراق یك دولت دارای حاكمیت استقلال سیاسی است كه باید حاكمیت ارضی آن محترم شمرده شود از زمانی كه دولت عراق به دلایل مختلف از نظر نظامی تضعیف شد و در نتیجه تضعیف بنیه نظامی این كشور كه توسط خود آمریكائی‌ها ناشی از حمله 2003 نیز انجام شد توانست بخش قابل توجهی از سرزمین عراق را به اشغال خود در آورد.

وی ادامه داد: آمریكا با عراق توافق‌نامه امنیتی امضا كرد و پس از حمله داعش برای همكاری با عراق برای نابودی داعش در خاك عراق ساكن شد به عبارت دیگر مبنای حقوقی حضور عراق موافقت‌نامه دو جانبه این دو كشور جهت كمك آمریكا به عراق برای مقابله با گروه داعش است. البته در موافقت‌نامه عراق و آمریكا چارچوبی جهت انجام فعالیت نیروهای نظامی آمریكا در عراق مشخص شده است كه با هماهنگی اطلاع و مشورت دولت عراق باید عملیات انجام دهد هر چند نیروهای نظامی آمریكا تحت رهبری دولت عراق نیست اما برای عملیات باید با هماهنگی دولت عراق انجام شود در غیر اینصورت نقض توافق‌نامه دو جانبه خواهد بود.

وی تصریح كرد: بنا بر این، ترور یك سردار عراقی هم‌زمان با ترور سردار سلیمانی نقض آشكار این توافق نامه تلقی می‌شود چرا كه موافقت‌نامه دو جانبه برای مبارزه با داعش است نه اینكه آمریكا از این حضور سوء استفاده كند و یك مقام ارشد نظامی عراق و یك فرمانده ارشد نظامی كه به دعوت عراق و برای كمك به مقابله با داعش حضور دارد را ترور كند.

وی اظهارداشت: آمریكا حق دخالت در مسائل داخلی هیچ كشوری را ندارد، البته در چارچوب موافقت‌نامه دو جانبه می‌تواند در اموری مانند یك تهدید خارجی یا مسائل تروریستی به كشوری كمك كند اما این موضوع دلیل نمی‌شود كه كشور قوی‌تر كشور ضعیف را مورد هجمه و تعرض قرار دهد. هیچ كشور مستقلی حق ندارد قلمرو كشور خود را به گونه‌ای در اختیار كشوری دیگر قرار دهد به طوری كه توسط این حركت امنیت سایر كشورها به خطر بیفتد به همین دلیل دولت عراق در عملیات تروریستی كه توسط آمریكا صورت گرفت بی‌تقصیر نیست.

وی ادامه داد: به عبارت دیگر اگر چه آمریكائی‌ها با نقض موافقت‌نامه دو جانبه و بدون اطلاع دولت عراق این اقدام تروریستی را انجام دادند اما دولت عراق اگر اقدام پیشگیرانه‌ای انجام نداده حداقل باید در سطح محكومیت این اقدام و جلوگیری از اقدامات دیگر انجام دهد، اقدامی كه پس از ترور سردار سلیمانی و ابو مهندس در پارلمان این ترور را محكوم كرد و حتی مصوبه‌ای مبنی بر پایان دادن به حضور آمریكا داشتند چرا كه خلاف توافق دو دولت انجام شده بود.

حبیب زاده تاكید كرد: برخی از حقوق بنیادین اعم از حقوق بشر و حقوق‌ بشر دوستانه به قدری برای جوامع بین‌المللی مهم است كه در صورت نقض حقوق بشر نه تنها یك رابطه‌ای بین رابطه مسئولیت بین دولت ناقض و دولت قربانی نقض صورت می‌گیرد بلكه تعهدی نیز برای اعضای دیگر جامعه بین‌المللی ایجاد می‌شود. تعهد به محكومیت، تعهد واكنش و تعهد كمك به كشور قربانی نقض ایجاد می‌شود و حتی تعهد به اقدام متقابل كه متاسفانه ما در این امر ترور مشاهده كردیم كه حتی سازمان ملل متحد به عنوان یك پارلمان جهانی تلقی می‌شود در قبال تعهد خود به حمایت از تعهدات بنیادین بین‌المللی كه مربوط به همه اعضای جامعه بین‌المللی است عمل نكرد در حالی كه انتظار می‌رفت با اجتناب از اعمال استانداردهای دو گانه در قبال اقدام تروریستی واكنش نشان دهد.

رادیو مقاومت صدای گفتمان مقاومت و مكتب سلیمانی در آستانه سالگرد شهادت سردار سلیمانی از ابتدای دی ماه تا پایان آن از طریق موج FM ردیف 95,5 مگاهرتز قابل دریافت بوده و مخاطبان می‌توانند از طریق شماره 30000955 با برنامه های رادیو مقاومت در ارتباط باشند.

انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • یمن بازیگردان اصلی منطقه شده است

  • مستند «آورتین» نگاه جدیدی به زندگی سردار سلیمانی دارد

  • عامل اصلی بقای حماس، اعتقادات دینی و ارزش‌های اسلامی است

  • شكست‌های اسرائیل باعث تزلزل ساختار اجتماعی‌اش شده است

  • تلاش تركیه برای آزادسازی داعشی‌های سوریه با هدف فشار بر عراق

  • تغییر موازنه قدرت با تاكتیك‌های جدید حماس/ اعتراف دشمن به ضعفش

  • جوزف عون واقعیت‌های عینی را نادیده نمی‌گیرد

  • عمر دولت جدید لبنان درگرو تأمین منافع حزب‌الله است

  • رسانه‌های محور شرارت بر واقعیات میدان سرپوش می‌گذارند

  • حقوق بین‌الملل با اتفاقات غزه بی‌اعتبار شده است