صدای جمهوری اسلامی ایران

یك كارشناس مسائل غرب آسیا گفت: سردار سلیمانی با حضور فیزیكی و با مدیریتی مستقیم نقش بی بدیلی را در مدیریت جبهه مقاومت داشتند.

به گزارش رادیو مقاومت، «سلمان رضوی» كارشناس مسائل غرب آسیا در برنامه جهانمرد گفت: جبهه مقاومت در مقابل برخی توطئه ها موفق عمل كرد و از جمله می توان به تجزیه برخی از این كشورها اشاره كرد كه در طرح و نقشه سیاسیون وجود داشت و به راحتی می توان عمده این طرح را با جست و جویی كوتاه بدست آورد.

وی با تعریف جبهه مقاومت افزود:به طور كلی ایستادی و مقاومت در مقابل هر نوع زیاده خواهی و ظلم را می توان مقاومت نامید اما به صورت اصطلاحی آنچه كه جبهه مقاومت جا افتاده است چیزی است كه بعد از انقلاب اسلامی ایران و به تدریج و با گذر زمان هم تاسیس و هم تثبیت و تقویتش را شاهد هستیم. در معنای خاص جبهه ای كه تحت عنوان جبهه مقاومت مشهور است به سرپرستی و رهبری جمهوری اسلامی ایران به ویژه سپاه قدس و با عضویت كشورهایی مثل عراق سوریه و حزب الله لبنان كه شامل تعداد زیادی از گروه های مقاومت هست.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم درباب تاریخچه جبهه مقاومت به صورت كوتاه بگوییم چهار دهه ای كه در 40 سال گذشته را در چهار بازه زمانی تقسیم كرد. دهه اول دهه تثبیت انقلاب است از این جهت كه شاهد یكسری اتفاق ها هستیم، انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی كه از سمت صدام تحمیل شد. بحث اتخاذ سیاست عدم تعهد انقلابی را داریم یعنی مقابله با شوری و آمریكای آن زمان. نكته سوم بحث تاسیس حزب اله، حماس و جهاد اسلامی را داریم. نكته چهارم مقابله با ایران به عنوان راس جبهه مقاومت است. نكته پنجم این است كه پیشنهادهایی در این دوره داریم یكی از اینها تشكیل سپاه قدس اسلامی از كشورهای اسلامی است برای مقابله با رژیم اسرائیل و تشكیل جبهه متحد اسلامی و بحث صدور آرمان های انقلاب را هم داریم و مجموعه اینها نكاتی هست كه در بازه دهه اول تاسیس این جبهه شاهدش هستیم.

وی ادامه داد: دهه دوم را می توان كادر سازی نامید. یكی از اینها پایان نظام دو قطبی و جایگزین شدن اسلام به جای كمونیسم در مدار مخالفان غرب است. شروع تحریم های جدی اقتصادی ثانویه علیه ایران نكته دوم است. نكته سوم تقویت حزب اله و تشدید حملات ضد اسرائیلی را داریم. نكته چهارم ارتباط با حماس و جهاد اسلامی است. نكته پنجم شروع مذاكرات مادرید و روند اسلو و مخالفت جبهه مقاومت به رهبری ایران با این روند مذاكرات در قالب گروه های ده گانه مقاومت است.

وی با بیان دهه سوم نیز گفت:‌در این دهه كه دهه سختی برای جبهه مقاومت است چند اتفاق می افتد. وقایع یازده سپتامبر 2001 هست كه باعتث حمله آمریكا به عراق و افغانستان می شود، دومین آنها تحریم سنگینی كه از سوی وزارت خزانه داری به شكل مستمر علیه ایران ادامه پیدا كرده است، بحث پرونده هسته ای ایران علیه جبهه مقاومت است. نكته بعدی جنگ 33 روزه 2006 را داریم كه طی آن اسرایئیل شكست می خورد.

وی افزود: نكته قابل توجه این است كه اسرائیلی ها برای اولین بار اقرار كردند كه شكست خوردند. دهه چهارم دهه گسترش منطقه ای جبهه مقاومت است كه در آن شاهد بیداری اسلامی هستیم. واقعه بعدی سوریه را داریم كه جنگ جهانی كوچكی را در آنجا شاهدیم و اینجا آزمایشگاه عملی جبهه مقاومت در مقابل عمده كشورهای منطقه ای و جهانی است و نتیجه آن هم سیطره دولت قانونی اسد و پیروزی جبهه مقاومت بر داعش است. نكته بعدی نا كامی اسرائیل در پروژه كردستان عراق است و نكته چهارم شاهد مداخله و جنگ نابرابر عربستان در یمن هستیم و نكته پنجم تداوم بازدارندگی حزب اله در شمال فلسطین اشغالی كه در حقیقت بحث جبهه شمال از اینجا شروع می شود. این چهار دهه سیر تحول جبهه مقاومت را نشان می دهد.

وی در ادامه نیز درباره ویژگی های این جریان، بیان داشت: برای توضیح ویژگی های جبهه مقاومت باید جبهه مقاومت و عملكردش را مروری كنیم. چند فاكتور را به عنوان ویژگی های جبهه مقاومت بیان می كنم: اولین آنها و مهمترین عنصر، اسلام خواهی است. نكته دوم صلح طلبی و مقاومت در برابر نظام سلطه است. نكته سوم مبارزه با استبداد و استعمار است. نكته چهارم استقلال طلبی است. نكته پنجم مبارزه با فتنه مذهبی و طایفه ای هست. بعدی ایجاد جبهه ضد استكباری و بعدی كوشش برای اتحاد در منطقه و جهان اسلام است.

وی درباره ابعاد محور مقاومت نیز ادامه داد: همه ما جبهه مقاومت را در قالب نیروی قدس سپاه در منطقه می شناسند اما واقعیت این است جدای از این بعد كه مقاومت نظامی محسوب می شود و شرایط كنونی ایجاب می كند كه آن پیشانی مقاومت باشد اما مقاومت های دیگری هم هست از جمله اینها مقاومت سیاسی هست. یعنی مقاومتی كه بشود كشورهای اسلامی را در مقابل رژیم اسرائیل متحد كرد. نكته بعدی مقاومت اقتصادی است. مقاومت فرهنگی نیز یكی دیگر از این ابعاد است و به عنوان مثال اتحادیه رادیو و تلویزیون های جهان اسلام یكی از این اتحادیه ها هست. مقاومت حقوقی نیز هم افزایی حقوق دان ها و موسساتی است كه می توانند علیه اقدامات آمریكا و رژیم اسرائیل ادعای حقوقی داشته باشند. همچنین مقاومت مردمی نیز یكی از موثرترین اینها است.

وی درباره آثار و پیامدهای این مقاومت نیز عنوان داشت: اولین مورد ایجاد اعتماد به نفس در بین كشورهای منطقه است. نكته دوم تبدیل ایران به قدرت منطقه ای و موثر در مقابل نظام سلطه است. نكته سوم طرح جدی مسئله زوال رژیم اسرائیل است. نكته چهارم افول هژمونی جهانی آمریكا است. پنجمین نكته گسترش جنبش های ضدآمریكا و ضد اسرائیلی است.

رضوی در ادامه نیز درباره شخصیت سردار سلیمانی در محور مقاومت بیان داشت: ایشان فقط یك فرمانده نظامی نبود. از بعد نظامی باید به این اشاره كنیم وقتی آمریكایی ها سردار را ترور كردند، هرچند جبهه مقاومت دارای ساختاری است كه در چندین دهه سازمان یافته است اما نقش سردار سلیمانی در منطقه بی بدیلی بود.

سردار سلیمانی در دو دهه اخیر نقش پررنگی در منطقه داشته است مثل جنگ 33 روزه. یا در همین سالهای اخیر در سوریه كلیپ های متعددی پخش شده درباره اینكه سردار سلیمانی خود به میدان نبرد رفت. همچنین نقش سردار سلیمانی در هماهنگی بین گروه های متعدد به ویژه در عراق و گروه های سیاسی و نظامی عراق سردار را شخصیت سیاسی و نظامی می دیدند و می توانست از قدرت رهبری خودشان در شرایط بحرانی، مدیریت زمانی و مكانی را رعایت كنند. سردار سلیمانی با حضور فیزیكی و با مدیریت مستقیم نقش بی بدیلی را در مدیریت جبهه مقاومت داشتند.

وی درباره اینكه آیا خدشه ای در آینده حركت پیش رونده جبهه مقاومت حاصل شده است؟ ادامه داد: واقعیت این است كه ما فرماندهان متعددی را در منطقه از دست دادیم . اما باز به جهت اینكه سپاه قدس در این 4 دهه توانسته طوری سازمان دهی كند كه باز هم مدیریت خود را ادامه دهد، طبیعتا تاثیرش واقعی و جدی بود اما باز هم این جبهه می تواند خودش را سازمان دهی كند. راهپیمایی و حضور مردم در تشییع سردار سلیمانی می تواند سران جبهه مقاومت را به كارهایشان دلگرم كند.

رادیو مقاومت صدای گفتمان مقاومت و مكتب سلیمانی در آستانه سالگرد شهادت سردار سلیمانی از ابتدای دی ماه تا پایان آن از طریق موج FM ردیف 95,5 مگاهرتز قابل دریافت بوده و مخاطبان می‌توانند از طریق شماره 30000955 با برنامه های رادیو مقاومت در ارتباط باشند.

انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • یمن بازیگردان اصلی منطقه شده است

  • مستند «آورتین» نگاه جدیدی به زندگی سردار سلیمانی دارد

  • عامل اصلی بقای حماس، اعتقادات دینی و ارزش‌های اسلامی است

  • شكست‌های اسرائیل باعث تزلزل ساختار اجتماعی‌اش شده است

  • تلاش تركیه برای آزادسازی داعشی‌های سوریه با هدف فشار بر عراق

  • تغییر موازنه قدرت با تاكتیك‌های جدید حماس/ اعتراف دشمن به ضعفش

  • جوزف عون واقعیت‌های عینی را نادیده نمی‌گیرد

  • عمر دولت جدید لبنان درگرو تأمین منافع حزب‌الله است

  • رسانه‌های محور شرارت بر واقعیات میدان سرپوش می‌گذارند

  • حقوق بین‌الملل با اتفاقات غزه بی‌اعتبار شده است