یك تهیه كننده تلویزیون در رابطه با وظایف رسانه در مقابل شعرا گفت: فضاهایی مانند رادیو و تلویزیون نسبت به شاعران در راستای جهت دهی و حمایت از ادبیات معاصر و پایداری، وظایف بسیار سنگینی دارند و رسانه باید از این قشر حمایت فرهنگی، عاطفی و اجتماعی كند.
علی زارعان، تهیه كننده تلویزیون و شاعر ادبیات پایداری و دفاع مقدس در مصاحبه با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت با اشاره به اینكه قرار گرفتن شاعر در فضا و اتمسفر هر رویدادی مسئولیتی برای او ایجاد میكند، گفت: برای مثال زمانی كه مغول به ایران حمله كرد، بخش عمدهای از چهرههای ایران نسبت به این اتفاق ساكت بودند اما بخش قابل توجهی هم نسبت به این مسئله موضعگیری و از كیان كشور دفاع كردند.
وی شعر «ای ایران ای مرز پرگهر» را ثمره مقاومت و تعالیطلبی نسبت به وطن و نگرانی مردم نسبت به وضعیت خود دانست و افزود: شعر «ای ایران ای مرز پرگهر» برای پایداری و اعتراض به حضور متفقین در ایران سروده شد.
شاعر ادبیات پایداری و دفاع مقدس اظهار كرد: شعرای مردمی در سالهای بعد از انقلاب و دفاع مقدس نیز نسبت به ظلم و ستم دشمن سكوت نكردند و اشعار موثری را در حوزه پایداری و مقاومت سرودهاند. در حقیقت، این شعرا خود را در میدان تصور میكنند و به مبارزه با ظلم میپردازند.
زارعان ادامه داد: مصداق بارز این موضوع، علی معلم دامغانی است كه در سوگ حضرت سیدالشهدا (ع) خود را در میانه میدان و صحنه كربلا میبیند و نسبت به این موضوع حرف میزند و این موضعگیریها در آثار قیصر امینپور و دیگر شعرای این عصر نیز وجود دارد.
وی با بیان اینكه یك شاعر واقعی و مردمی نسبت به شرایط روزگار خود وفادار است و نسبت به فرآیندهای پیرامونی خود ساكت نمیماند، تأكید كرد: شاعری كه نسبت به وقایع روزگار خود موضع داشته باشد و سكوت نكند، شاعر مردمی است.
شاعر ادبیات پایداری و دفاع مقدس با اشاره به اینكه شعر ابعاد حسی، عاطفی، اجتماعی و سیاسی دارد، گفت: یك شاعر مردمی تصویر روشنی از زندگی خود و جامعه دارد، مانند قیصر امینپور كه این تصویر روشن را در میان شاگردان و همراهان خود گسترش داد و طیفی از تفكر را برای آیندگان باقی گذاشت.
زارعان در رابطه با وظایف رسانه در مقابل شعرا اظهار كرد: فضاهایی مانند رادیو و تلویزیون نسبت به شاعران در راستای جهتدهی و حمایت از ادبیات معاصر وظایف بسیار سنگینی دارند. معمولاً اهالی موسیقی و اهالی آواز و مدرسان و محققان، جایگاههای مساعدی در رسانه ملی دارند اما شعرا فقط در لحظهای كه یك شعر را ارائه میكنند، سهامداران رسانه ملی هستند از این رو ضرورت دارد كه رسانه از این قشر حمایت فرهنگی، عاطفی و اجتماعی كند.
وی با اشاره به اینكه برنامه «سرزمین شعر» تاكنون 800 قطعه شعر به مخاطبان ارائه كرده است، گفت: حدود 20 تا 30 درصد از این آثار در حوزه ادبیات آئینی و مقاومت قابل تعریف هستند كه نشان میدهد شعرا به صورت خودجوش و از روی همدلی به سراغ موضوعاتی مانند مظلومیت و اقتدار مردم فلسطین و ساكنان افغانستان رفتند.