صدای جمهوری اسلامی ایران

برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت با موضوع شعر مقاومت با محمد معلمی، از شاعران كشور به صورت تلفنی گفت‌وگو كرد.

به گزارش پایگاه خبری رادیو مقاومت؛ محمد معلمی به تعریف شعر مقاومت پرداخت و گفت: شعر مقاومت همان شعری است كه ما در ایام دفاع مقدس از آن بهره بردیم. شعری كه به نوعی نماینده ارزش ها بوده است و ارزش های انقلاب و دفاع مقدس را بین مردم رواج داده و آنها را هم نمایندگی كرده و هم باعث تهییج رزمنده ها در راه رسیدن به اهدافی كه داشتند، شده است.

وی با اشاره این كه در حال حاضر شعر مقاومت گستره بیشتری پیدا كرده است، اظهار كرد: وقتی این تفكر گسترش پیدا كرده و فراتر از مرزها رفته و موضوعات بیشتری را هم در بر گرفته، طبیعتا این گستره هم بزرگتر شده است.

این شاعر با ابراز خرسندی از اینكه امروز شعر توانسته جریان ساز باشد و جریان سازی های خاص خودش را هم داشته باشد، بیان كرد: اكنون كه مسئله فلسطین مطرح است، در سرتاسر كشور و در مراكز استان ها و در شهرهای كوچك و بزرگ شاهد برگزاری شب شعرهایی بوده ایم كه شعرهایی سروده شده كه این اشعار بسیار خوب بوده اند و همه با موضوع مسئله فلسطین بودند.

وی خاطر نشان شد: وقتی كه این شعرها رواج بیشتری پیدا می كند هم از لحاظ كمی و هم از لحاظ كیفی بهتر می شود، نشان دهنده این است كه این جایگاه، جایگاه رفیعی است.

معلمی در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت با اشاره به شاعران فعال در حوزه شعر مقاومت عنوان كرد: اگر بخواهم از دو نفر اسم ببرم اساتید خود را معرفی می كنم كه در این حوزه ها بسیار فعال بوده و هستند و به نوعی در این عرصه پیشقدم و پیشتاز هستند. دكتر محمد مهدی سیار كه هم در حوزه شعر در قالب های كلاسیك و هم در حوزه ترانه سرایی و هم در حوزه نوحه و شعر هیئت با مضامین مقاومت بسیار فعالیت كردند و بسیاری را وارد این عرصه كردند و به بسیاری از شاعران جوان آموزش دادند. همچنین میلاد عرفان پور هم همانند دكتر سیار در این عرصه بسیار فعال بوده و هستند.

وی به جایگاه شعر در وضعیت كنونی اشاره كرد و گفت: یكی از ستون های اصلی تفكر شیعه، عاشورا و محرم و حماسه كربلا است و این حماسه بعد از 1400 سال نسل به نسل منتقل شده و اكثرا هم از طریق شعر منتقل شده است. ستون خیمه شیعه عزاداری برای سیدالشهدا است و ستون این خیمه بر شعر و نوحه و مرثیه استوار است.

معلمی اظهار كرد: مداحی هایی كه این سال ها خیلی گسترش پیدا كرده معمولا مداحی هایی بوده كه به ارزش های مقاومت ارتباط داشته است.

وی ایجاد دغدغه را شرط اول برای انگیزه سرودن مطرح كرد و گفت: همان كاری كه ما برای گسترده كردن و تبلیغات این اندیشه انجام می دهیم وقتی مفاهیم به دست یك شاعر برسد و برایش تبدیل به دغدغه شود و البته متوجه این نكته هم شود كه چقدر شعرش می تواند جریان ساز باشد و یك شعر تا چه میزان می تواند كار صدها صفحه كتاب و ساعت ها سخنرانی را به تنهایی انجام دهد، قطعا این شخص از درون انگیزه پیدا می كند و تشویق می شود به سراغ سرودن شعر برود.

این شاعر متذكر شد: اگر اساتید بتوانند اهمیت و جایگاه شعر و تصویری كه شعر می تواند سر یك جریان عظیمی مانند مقاومت بگذارد را بخوبی تبیین كنند و به شاعران جوان تر این نكته را برسانند كه شعرشان نه تنها دیده و شنیده خواهد شد بلكه جریان ساز هم خواهد بود، انشاءالله روز به روز بر كمیت و كیفیت شعرها افزوده خواهد شد.

وی صبر مردم غزه را از موضوعات مهم در سرودن شعر دانست و گفت: بحثی كه ستودنی است و می تواند سوژه شعر مدحی و ستایش گرانه قرار بگیرد، صبری است كه ملت فلسطین و غزه از خودشان نشان دادند.

گفتنی است؛ شما مخاطبان ارجمند رادیو مقاومت می توانید این شبكه رادیویی را روی موج اف ام ردیف 95,5 مگاهرتز و یا از طریق نرم افزار كاربردی ایران صدا دنبال كنید.

همچنین سامانه پیامكی 30000955 آماده دریافت پیامك‌های مخاطبان فهیم رادیو مقاومت است.

مرتبط با این خبر

  • تئاتر «آبی‌ترین آسمانی زمین» با موضوع دفاع مقدس بیش از 500 اجرا داشته است

  • جبهه مقاومت، رژیم صهیونیستی را مجبور به عقب‌نشینی كرد

  • ضرورت بازخوانی پرونده جنایات اسرائیل پس از توافق آتش‌بس

  • رژیم صهیونیستی رفتار انسانی ندارد

  • سازمان‌های بین‌الملل و حقوق بشر كاربردی ندارند

  • شاهد شكست سیاسی و بین‌المللی اسرائیل هستیم

  • جبهه مقاومت؛ بازیگرِ فعالِ نظم نوین جهانی

  • آتش‌بس خللی در فعالیت نظامی‌سیاسی حماس ایجاد نمی‌كند

  • هراس صهیونیست‌ها از دومین طوفان‌الاقصی

  • توافق آتش‌بس در غزه؛ برگ برنده‌ای برای مقاومت فلسطین